CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 29 Oct 2011, 19:59

Unitzi, documentat,proteste scrise si cerut demisia. OM era suspendat, permisele erau la liber, controale pe apa, nu la as.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 29 Oct 2011, 20:03

Stai sa vedem cati o sa ramanem pana la sfarsit ! La cate curve sunt care asteapta la doua capete , iti vine sa vomiti pe ei (nu este vorba de persone de pe acest forum , se stiu ei care sunt ) ... eu merg pana la sfarsit orice s-ar intampla!

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 29 Oct 2011, 20:24

Usor prietene ca nu mergem la lupta, mergem la negocieri!

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 29 Oct 2011, 20:32

Jhonny , crede-ma ca stiu ce vorbesc , cunosc marfa ... vrei sa te convingi singur ?
Iti propun un mic experiment , redacteaza un text in care sa spunem de initiativa si propunerile nostre si pe care sa-l postam pe toate forumurile de pescuit . Ai sa le vezi reactiile atunci ...

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 29 Oct 2011, 20:59

Suntem la inceput, nu trebuie sa ii provocam, navem motiv si chir si ei asteapta propuneri de la noi, din doua motive, sa scape de popescu si sa nu-i mai huleasca nimeni. Mie de" prieteni" si de colegi mi-e frica, unii vor tot odata altzi vor totul sau nimic, nu-i asa?

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 29 Oct 2011, 21:04

Noi recreativii nu suntem periculosi. Propun ca cine merge la pescuit cu familia sa plateasca permisul la jumatate!!! Ha Ha Ha
Noi nu avem nimic de castigat nici de impartit cu nimeni. Pe noi trebuie sa ne respecte toata lumea si sa ne ocroteasca BOC ca dam bani la bugetul de stat de multa vreme.
Cine se lupta cu noi sbmineaza bugetul de stat, nu?

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 30 Oct 2011, 07:13

S-au scris multe lucruri, eu sintetizez in continuare, dar trebuie sa evidentiez si unele situatii in care parerile sunt diametral opuse.
Unul dintre subiecte este reciprocitatea.
Cred ca problema este foarte importanta, mai ales pentru judetele unde zonele de pescuit sunt mai putine, unde cursurile de apa trec prin mai multe zone de competenta, iar diferentele de atitudine ale administratorilor sunt evidente.

Parerea mea personala este ca aici solutia nu poate veni de la centru, prin lege sau ordin de la minister. Consider ca textul actului normativ trebuie sa fie permisiv, adica sa ingaduie reciprocitatile/parteneriatele, dar sa nu le impuna ca obligatorii. Mai departe, este rolul primariilor, asociatiilor sau ce detinatori vor fi.

Deci, pe scurt, opinia mea este :
1. Permis ANPA cu valabilitate nationala, distribuit pe toate canalele posibile, la posta, PECO, sedii ANPA sau prin asociatii. Eliberarea permisului sa nu fie conditionata de apartenenta la o asociatie sau alta forma de detinere a unei zone de pescuit.
2. Detinatorii zonelor de pescuit sa fixeze cotizatii echilibrate, in raport cu bonitatea raurilor/lacurilor/baltilor aflate in administrare.
3. Pescarii detinatori de permise ANPA
- sa pescuiasca liber pe apele neatribuite si pe cele lasate libere de detinatori
- sa plateasca cotizatie la asociatia (sau primaria) care administreaza zonele preferate de pescuit.
In felul acesta, este stimulata (prin numarul mare de membri) entitatea care manifesta initiativa si grija pentru pescuit.
Pana la urma, vorbim despre economie de piata, concurenta si criteriul dat de valoare.

Nu cred ca este o problema pentru un pescar care face zece iesiri la pescuit in alt judet, sa se deplaseze a unsprezecea oara, pentru a plati cotizatia. Sau sa plateasca prin banca, prin posta sau cu ajutorul unor prieteni "locali".

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Oct 2011, 14:30

Cezar Ch a scris
sa plateasca cotizatie la asociatia (sau primaria) care administreaza zonele preferate de pescuit.
In felul acesta, este stimulata (prin numarul mare de membri) entitatea care manifesta initiativa si grija pentru pescuit.
Acelasi lucru prevedea si suspendatul ordin.In felul acesta,se stia ca nu-i ”sat fara ciini”,o anumita locatie....Cineva a vea o responsabilitate..

Dar, a sarit ”Superpescar„,nu retin numele acuma si nu vreau sa vorbesc prostii,si a deschis un topic intitulat ”„Pescari vi se pregateste ceva..”sau ceva de genul ,in care acesta nemaputind de grija pescarilor,sustinea ca taxa respectiva este ilegal bla,bla,bla..

Sint curios daca acuma va avea aceeasi atitudine..sau poate nu ,ca atunci beneficiar ear..A.J.V.P.S. :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 30 Oct 2011, 17:38

cezar.ch scrie:
1. Permis ANPA cu valabilitate nationala, distribuit pe toate canalele posibile, la posta, PECO, sedii ANPA sau prin asociatii. Eliberarea permisului sa nu fie conditionata de apartenenta la o asociatie sau alta forma de detinere a unei zone de pescuit.
2. Detinatorii zonelor de pescuit sa fixeze cotizatii echilibrate, in raport cu bonitatea raurilor/lacurilor/baltilor aflate in administrare.
3. Pescarii detinatori de permise ANPA
- sa pescuiasca liber pe apele neatribuite si pe cele lasate libere de detinatori
- sa plateasca cotizatie la asociatia (sau primaria) care administreaza zonele preferate de pescuit.
Pana la urma, vorbim despre economie de piata, concurenta si criteriul dat de valoare.
Dle Cezar !
Eu ma ingrozesc cand vad ce ati scris :!:
Adica dvs sunteti de acord cu valabilitatea permisului ANPA pe tot teritoriul tarii, dar cu care de fapt il poti utiliza doar pe apele neatribuite nimanui , in rest e bun sa ne stergem cu el la fund, ca pe zonele atribuite asociatiilor, daca vrem sa pescuim trebe sa platim cotizatii, adica sa devenim membri la asociatiile care administreaza zonele ... :?: :?: :?:
CE SE MAI ALEGE DIN NEOBLIGATIVITATEA ASOCIERII ???

Sau dvs nu realizati ce ati scris mai sus, sau dupa ce ne-am racit atata gura de pomana, acum traiesc un vis urat !!!

Cred ca glumiti cand numiti asta economie de piata si concurenta pe criterii de valoare !
Daca asta mergem sa sustinem la ANPA, nu cred ca mai e nevoie sa fim prezenti la consultari ! Vor avea oricum grija ceilalti sa faca fix aceste lucruri !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 30 Oct 2011, 18:49

Dl.Cezar a folosit cuvantul nefericit cotizatie in loc de tarif. Altfel este OK.

Scrie răspuns