CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Sint perfect de acord cu FLYDB.Si cind vor trece in subordinea primariilor,acestea vor cere bani in plus pentru ape,si nu vor face nimic intr-o maniere tipic romaneasca.Pina consatam acest lucru vor trece 1,2,3,ani timp in care unii bine mersi isi vor umfla buzunarul in numele adm.apelor.Primariile sint ”colorate” politic,si cu aia nu te pui ,cel putin 4 ani..Sa crezi ca ii poti trage la raspundere este o dulce naivitate..
Pentru mine este limpede acest lucru avind in vedere actul administrarii resurselor acvatice vii din complexul balastierelor Ghiorocului,act intins incoace de vreo 3 ani..cu rezultate”fenomenale”,adica daca vrei sa pescuiesti acolo platesti mai mult ca si in trecut si prinzi mai putin...Sint toate sansele,zic eu ca asta sa se realizeze la scara macro..
Pentru mine este limpede acest lucru avind in vedere actul administrarii resurselor acvatice vii din complexul balastierelor Ghiorocului,act intins incoace de vreo 3 ani..cu rezultate”fenomenale”,adica daca vrei sa pescuiesti acolo platesti mai mult ca si in trecut si prinzi mai putin...Sint toate sansele,zic eu ca asta sa se realizeze la scara macro..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- Bass Assassin
- senior
Miky & Flydb
Parerea mea este ca, trebuie sa ne concentram pentru inceput pe punctele 1 si 2 ,asa cum au fost prezentate de Flydb.
Punctele 3 si 4 trebuiesc discutate si analizate la un forum national care sa fie convocat imediat dupa aparitia OM 2012 .
Acest forum tebuie sa aibe reprezentati atat ai pescarilor neafiliati cat si din toate asociatiile si zonele tari ,si sa se desfasoare intr-un oras care sa convina tuturor participantilor ca distanta - de exemplu Brasov
Parerea mea este ca, trebuie sa ne concentram pentru inceput pe punctele 1 si 2 ,asa cum au fost prezentate de Flydb.
Punctele 3 si 4 trebuiesc discutate si analizate la un forum national care sa fie convocat imediat dupa aparitia OM 2012 .
Acest forum tebuie sa aibe reprezentati atat ai pescarilor neafiliati cat si din toate asociatiile si zonele tari ,si sa se desfasoare intr-un oras care sa convina tuturor participantilor ca distanta - de exemplu Brasov
Ok, e-n regula concentrati-va pe punctele 1 si 2 cum le-a zis flydb.
Numa' sa nu mai aud de aberatiile alea de autorizatii !
Macar, indiferent ce contine ordinul pe 2012, sa aiba caracter provizoriu pana la elaborarea unei strategii ...
Altfel ,sunt de acord ca orice zicem aici is lucruri care trebe discutate, explicate si gasite solutii pentru a fi evitate derapajele ! E drept ca nu toate situatiile si toate apele pot fi abordate unitar si la fel !
deci bagati mare,... am zis io ca daca continui, incurc discutia !
Numa' sa nu mai aud de aberatiile alea de autorizatii !
Macar, indiferent ce contine ordinul pe 2012, sa aiba caracter provizoriu pana la elaborarea unei strategii ...
Altfel ,sunt de acord ca orice zicem aici is lucruri care trebe discutate, explicate si gasite solutii pentru a fi evitate derapajele ! E drept ca nu toate situatiile si toate apele pot fi abordate unitar si la fel !
deci bagati mare,... am zis io ca daca continui, incurc discutia !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Gigi, nu-i locul aici, insa cred ca prin lege se pot prevedea conditii ca asemenea derapaje sa nu aiba loc !semlecangheorghe scrie:cind vor trece in subordinea primariilor,acestea vor cere bani in plus pentru ape,si nu vor face nimic intr-o maniere tipic romaneasca. Pina consatam acest lucru vor trece 1,2,3,ani timp in care unii bine mersi isi vor umfla buzunarul in numele adm.apelor...
In alta ordine de idei, poate imi explici, eventual prin MP, ca sa nu deraiem discutia aici, ce-i Ghiorocul asta ca io nu stiu... ii balta ? Pentru ca io ma refer la apele naturale curgatoare,...aia e problema mare ! evident ca si pentru balti si lacuri vor trebui gasite solutii, dar io nu la alea ma refer !
si apropo, cata vreme il aduci ca exemplu, poate-mi spui si daca Ghiorocul asta apartine de autoritatile locale acuma, prin vreo exceptie, sau tot ANPA-ul dicteaza acolo ? In cazul asta, inteleg ca daca chiar ar reveni autoritatilor locale, la situatia de acuma, oricum nu s-ar prea schimba nimica ! Deci nu vad baiul !
In alta ordine de idei, e utopic sa ne imaginam ca vreodata Romania va deveni in intregul ei vreun paradis omogen pentru pescuitul recreativ romanesc, prin orice lege am inventa noi ! Vor fi situatii unde oamenii sunt gospodari, civilizati si educati, unde lucrurile vor merge in bine, asa cum vor ramane situatii in care, orice ai face, calitatea gospodarilor si gradul de educatie si de foame al populatiei, va pastra lucrurile impietrite ca acuma ! Important este sa se creeze cadrul legal, normal, functional, pentru cei care dispusi sa evolueze in directia buna !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
- Bass Assassin
- senior
- semlecangheorghe
- veteran
Micky ,cu Ghiorocul treaba sta cam asa.Este o zona unde s-au inceput exploatari de balastru de acum aproximativ 100 de ani.Astazi este un...complex de lacuri,mai mari sau mai mici,cam6-7la numar unele unite intre ele ,altele alaturate.Toate astea se afla la periferia comunei Ghioroc la nici 20km de Arad.Aradenii care au prins Ghiorocul acum 10 sau mai mult de atitia ani,stiu ce peste era acolo.
Am 41 de ani si de cind ma stiu pescuitul a fost reprezentat acolo de de A.J.V.P.S.Multhulitul A.J.V.P.S..Acuzat de unii ca permite acolo tot felul de abuzuri in domeniul pesuitului.Asa si era..Pe de alta parte A.J.V.P.S.popula constant cu crap,caras,si salu,ori stiuca..Niste idioti au introdus somn pitic....
Contractul dintre Primarie siA.J.V.P.S.a expirat acum 3 ani.Tot atunci un consilier local,si astazi in functie la primaria Ghioroc,a avut initiativa de aforma o asociatiede pescari.Clamind sus si tare incompetenta A.J.V.P.S.,PRECUM SI CORUPTIA LOR.
Acum ,dupa trei ani se vad rezultatele
-”populari”cu carasi
-lipsa evidenta a pestilor,tradusa prin zile intregi fara prezentare la naluca ,ori saptamini de stat la crap fara rezultate cit de cit.
-braconaj cu setca si pripoane la somn.Personal am dat de asa ceva,intr-o zi cind am platit 20ron ca sa pescuiesc si la urma am scos pripoane..
-lacurile arata mirific,dar sint goale de peste...
-trebuie sa platesti locul unde parchezi masina si pui cortul fara sa se fi facut nici o amenajare pentru aceste facilitati.
Ce am vazut bun??In unele locuri sint un fel de containere unde poti arunca gunoiul.Atit.
Este o apa administrata de primarie,in parteneriat cu o asociatie de pescari legal constituita.
Platesti mai mult si primesti mai putin..A.j.v.p.s.-ul pare de dorit,prin contrastul creat..
Sper sa fie doar un caz izolat,si eu sa fiu exagerat de pesimist cind zic ca asta s-ar intimpla cam peste tot..
Foamea este mare si legile sint interpretabile prea mult,asta este cauza problemelor..
Am 41 de ani si de cind ma stiu pescuitul a fost reprezentat acolo de de A.J.V.P.S.Multhulitul A.J.V.P.S..Acuzat de unii ca permite acolo tot felul de abuzuri in domeniul pesuitului.Asa si era..Pe de alta parte A.J.V.P.S.popula constant cu crap,caras,si salu,ori stiuca..Niste idioti au introdus somn pitic....
Contractul dintre Primarie siA.J.V.P.S.a expirat acum 3 ani.Tot atunci un consilier local,si astazi in functie la primaria Ghioroc,a avut initiativa de aforma o asociatiede pescari.Clamind sus si tare incompetenta A.J.V.P.S.,PRECUM SI CORUPTIA LOR.
Acum ,dupa trei ani se vad rezultatele
-”populari”cu carasi
-lipsa evidenta a pestilor,tradusa prin zile intregi fara prezentare la naluca ,ori saptamini de stat la crap fara rezultate cit de cit.
-braconaj cu setca si pripoane la somn.Personal am dat de asa ceva,intr-o zi cind am platit 20ron ca sa pescuiesc si la urma am scos pripoane..
-lacurile arata mirific,dar sint goale de peste...
-trebuie sa platesti locul unde parchezi masina si pui cortul fara sa se fi facut nici o amenajare pentru aceste facilitati.
Ce am vazut bun??In unele locuri sint un fel de containere unde poti arunca gunoiul.Atit.
Este o apa administrata de primarie,in parteneriat cu o asociatie de pescari legal constituita.
Platesti mai mult si primesti mai putin..A.j.v.p.s.-ul pare de dorit,prin contrastul creat..
Sper sa fie doar un caz izolat,si eu sa fiu exagerat de pesimist cind zic ca asta s-ar intimpla cam peste tot..
Foamea este mare si legile sint interpretabile prea mult,asta este cauza problemelor..
.
.
am zis pe privat, ca aici deraiem discutia, dar daca ai preferat asa, asta e...semlecangheorghe scrie: Este o apa administrata de primarie,in parteneriat cu o asociatie de pescari legal constituita...
voi fi scurt:
inteleg ca:
1 -Complexul de lacuri Ghioroc, nu se incadreaza la "cursuri de apa naturale"
2 - lacurile nu sunt administrate de primarie ci sunt chiar proprietatea primariei - ea le-a creeat sau ma rog, au fost facute pe pamantul primariei
Proprietarul pe bunul lui e indreptatit sa faca ce vrea ! Felul cum inteleg edilii vostri de azi sa-l faca util comunitatii,... ce sa zic... Votati mai bine cand veti vota din nou !
Administratorul unui "bun" public de stat,... are alte responsabilitati si obligatii si printr-o lege buna, alta libertate de miscare !
Lucrurile nu seamana de loc !
In cazul Ghiorocului, inteleg ca primaria, ca proprietara, are dreptul oricand sa scoata apa si sa umple gropile alea si sa faca cartier acolo !
- semlecangheorghe
- veteran
Si acu sa vedeti cu cine vreti voi a sta de vorba
http://www.glsa.ro/arad/stiri-din-arad/ ... acuza.html

http://www.glsa.ro/arad/stiri-din-arad/ ... acuza.html
.
.
- semlecangheorghe
- veteran