CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 28 Oct 2011, 08:49

cezar.ch scrie:

4. Universalitate

a) Permisul sa aiba valabilitate pe toate apele tarii (cu sau fara Delta Dunarii). Impunerea de taxe de catre asociatiile care au apele in administrare sa se faca pe baza de acte doveditoare privind chetuielile cu paza si combaterea braconajului, popularile, decolmatarile, depoluarile, ecologizarile si amenajarile specifice pescuitului.
eu sunt de parere ca acea reciprocitate intre asociatii trebuie sa existe obligatoriu, pentru ca toate aceste asociatii s-au angajat, in momentul in care au depus documentatiile la ANPA pentru primirea apelor, ca vor face toate acele lucruri enuntate mai sus (si au facut anul asta...)

pentru nemembrii vreunei asociatii care pastoreste acea apa, se pot stabili taxe (fara a fi nesimtit de mari), care sa poata fi platite pe malul apei, ad-hoc, nu umbland de nebun cu saptamani inainte pentru a cauta nu stiu ce sedii.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 28 Oct 2011, 09:06

La capitolul permise eu vad urmatoarea varianta :

1) Valabilitate -varianta A

2) Distributie -varianta B

3)Cost- varianta A , asta avand in vedere ca Dunarea nu o populeaza nimeni

4) Aici este o problema spinosa , eu vad lucrurile putin diferit .
De ce mai platesc permisul daca sunt obligat sa platesc si alte taxe pe apele publice ?

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 28 Oct 2011, 09:29

De acord cu Boistean.
Cine vine pe malul apei pescuieste.
Cine vrea taxe, " sa vina la serviciu" adica pe malul apei.
Taxa sa fie minima si egala peste tot, adica eu pescar pescuiesc linistit si daca vine "sefu" platesc 10 lei de ex.
Daca nu vine nimeni, multumesc frumos, a fost o experienta frumoasa si uite ca la acesta asociatie nu le trebuie bani. Ce frumos, fara strs, cearta, numai multzumiri ????

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 28 Oct 2011, 09:31

Si mai este ceva, ai zone bune de pescuit, le ingrijesti, populezi si incasezi daca nu PA PA

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 28 Oct 2011, 09:40

Propun ca fiecare asociatie sa aibe obligatoriu numai doi angajati (sa aleaga core posturi),contabilitate cu prestari servicii, astfel incat cheltuielile sa fie minime si tot ce incaseaza si dupa plata cheltuielilor sa mearga la populari. Celelalte activitati prin voluntariat. Cine nu poate sa se dea la o parte si sa plece. Lunar, afisat la sediul asociatiei incasari,cheltuieli, sold. Aceasta se numeste TRANSPARENTA, deoarece sunt banii pescarilor.
TRANSPARENTA

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Oct 2011, 09:42

asadar reciprocitatea dupa cum ziceam :D
Eu am o asociatie in Cucuietii din Deal si primesc o parau de cativa km pe care-l grijesc si-l fac fain, curat, amenajat si nebraconat. Orice i-as face la paraul ala, mai mult decat ceva pastraviori nu are cum sa tina ca e un parau...
Taxa de pescuit: 50 de lei /an
Asociatia din Cucuietii din Vale primeste vreo 40 de km din un un super rau gen Olt...cu baraje cu tot... il grijeste si pe ala, il pazeste, il ecologizeaza, angajeaza paznici, cumpara o barca, masina, combustibil, ca deh, 40 de km,
costurile sunt mari, dar no, iti sar avatii si stiucile in minciog
taxa de pescuit: 200 de lei pe an
In baza reciprocitatii, platesc 50 de lei la asociatia din Cucuietii din Deal si pescuiesc pe apa celor de la Cucuietii din Vale. Si asa vor face toti, daca se poate si e reciprocitate......
Rezultatul? Asociatia cu paraul face bani la greu iar astia cu Oltul fluiera a paguba...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 28 Oct 2011, 09:52

creca e mai bine cu un permis unic pe tara + taxa suplimentara pe fiecare apa
astfel , din prima taxa se poate face o distributie la nivel national a banilor
din a doua fiecare apa va fi gestionata mai bine sau mai rau in functie de interesul pe care il ridica..se poate ajunge in cazuri extreme si fericite in care unr au de munte e populat de 2 ori pe luna, iar oltul o datala 6 luni ca toti pescarii is la bulboane :lol:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 28 Oct 2011, 09:55

pai daca cei din Cucuietii din Vale nu-si permit sa faca acele treburi pe Olt cu un cuantum de 50 de lei cotizatie (egala cu cea din Cucuietii din Deal), sa nu mai solicite acea apa, ca nu i-o baga nimeni pe gat...

p.s.1. sunt convins ca mai exista vreo asociatie care a facut/face cate ceva, dar eu inca n-am intalnit asa caz. in schimb am cotizat o viata :twisted:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 28 Oct 2011, 09:58

Tavi, vezi aici intervine: caracterul pescarului, nu toata lumea este nesimtzita, are foamea in gat. Taxa trebuie sa fie egala la vedere si stiuta dinainte.
Retzinerea pestilor sa fie dupa regulament.
Daca o asociatzie sa pricopsit cu o apa buna si are fonduri bune sa populeze in continuare si la altii pe ape si POPULAREA SA SE BUCURE DE RECIPROCITATE, ca doar bagi peste in ape publice nu in frigider la vecinul. Vezi asta inseamna dezinteresat, inseamna sa ai educatzie, inseamna solicitudine pentru a ajuta dezinteresat. Unii cand sunt "in fruntea bucatelor si au cutzitulin mana" zic "ia sa vad ce pot face pentru mine si familia mea", in loc sa zica " no acum sa stabilesc eu ce si cum sa fie bine pentru totzi ca doar nu mostenesc eu lumea, nici nu mananc cu zece guri"
Dar asa-i romanul "pe sub bariera" ca dor nu sunt prost.
Pana nu ne schimbam mentalitatea nu dam inainte si ne vom certa mereu.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 28 Oct 2011, 10:02

Tavi , aici este marea hotie a ANPA , ei ca administratori ai resurselor piscicole trebuie sa se ocupe de populari , nu asociatiile .
Cu ce bani populeaza o asociatie cu 50 de membri un parau sau un rau ?
Eu cred ca asociatiile trebuie sa aiba mai mari atributiuni in paza si ecologizarea zonei , nu tebuie sa se ocupe de populari . O populare nu se face de oricine , oricand , oricum si cu specii care sunt mai "vandabile" ... parerea mea

Scrie răspuns