CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
cine vorbeste de excursii ?Tavi scrie:anul asta nu am timp de excursii la Bucuresti, pare rau
Te duci in delegatie ... de la Musca 13 !

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Statzi linistitzi ca are cine sa mearga.
Sa se nasca Zapisca, s-o citim de zece ori, sa stim si variantele de rezerva pe de rost si in ordinea care ne convine, ca sa nu cedam prea mult, pe urma vedem cine este de acord cu varianta optima...ca sa nu ne uitam unul la altul acolo si fiecare cu varianta lui.
Ori tragem totzi intr-o directzie ori ne lasam...sa ne conduca altzi...mai prosti dar mai unitzi.
Sa se nasca Zapisca, s-o citim de zece ori, sa stim si variantele de rezerva pe de rost si in ordinea care ne convine, ca sa nu cedam prea mult, pe urma vedem cine este de acord cu varianta optima...ca sa nu ne uitam unul la altul acolo si fiecare cu varianta lui.
Ori tragem totzi intr-o directzie ori ne lasam...sa ne conduca altzi...mai prosti dar mai unitzi.
daca privesti lucrurile asa, poate fi o suma enorma pt cat peste au apele libere interne.Bass Assassin scrie:50 de euro este o suma imensa in comparatie cu ce se ofera , nu poti sa platesti atatia bani fara sa poti pescui pe ape de mune si in biosferaadiwolf scrie:pretul?? minim 10euro si maxim 50euro. (asta este parerea mea si asta cred ca este valoarea a cea ce mi se ofera in banii astia)
dar daca gandesti ca doar cu acesti bani poti pescui oriunde in tara asta pe orice apa, parca nu mai pare atat de mult
pt unul care pescuieste de 10 ori intr-un an de zile si nu depaseste granitele judetului in cel mai bun caz, suma pare enorma, dar pt unul care merge in tara si pescuieste in foarte multe locuri cu o frecventa ridicata..........te asigur ca nu mai pare atat de mult (numai 200lei ma costa motorina pt partida de wekendul asta, asa ca..........)
depinde foarte mult din ce perspectiva privesti.
cat priveste o posibila participare la discutii...................

ca sa ii bag jigul in gura "guvidelui".............moaaama ce m-as duce

au mai fost astfel de initiative si la inceput am fost extrem de entuziast, chiar am crezut ca se face, se poate face ceva, insa in timp m-am lamurit.
dezamagirea si scarba/lehamitea este atat de mare incat cu greu ar mai putea sa ma convinga ceva sau cineva de bunele lui intentii.
discutia asta nu este nimic altceva decat o rabufnire a frustrarilor acumulate in timp si care pana la un moment dat pare interesanta, apoi aluneca in ilar sfarsind in scandal si orgolii.
prefer ca putinul timp care mi-a mai ramas sa il petrec cu prietenii pe malul unei ape sau singur in barca si sa las pe cei tineri (sau cei multi) sa se descurce - atat timp cat nu ii intereseaza si nu le pasa mie de ce mi-ar mai pasa ??!!
haideti la pescuit, inca este frumos afara, discutiile astea nu arata decat ca pt unii iarna a venit mai repede si sezonul de pescuit s-a incheiat prematur

Eu tot urmaresc si notez.
Permise :
1) valabilitate
variante:
a) 365 de zile de la data emiterii (exemplu - obtii permis pe 1 mai 2012, ramane valabil pana pe 30 aprilie 2013
b) an calendaristic, adica 01.01-31.12,2012
mai introduc, asa ca varianta, desi nu o prefer :
c) fractionat : o luna, trei luni, un an
Pana acum, se pare ca majoritatea inclina spre varianta b). Mie personal, mai corecta mi se pare varianta a), mai ales ca ANPA tergiverseaza anual eliberarea permiselor, pana prin februarie-martie. Deci, permisul anual este de fapt, permis pe 9-10 luni.
2. distribuire
a) plata la trezoreria teritoriala, dovada prin documentul de plata
b) la liber, prin oficiile postale, benzinarii, magazine de profil
c) prin asociatii sau individual, prin sediile teritoriale ANPA
Varianta exclusiv prin asociatii, care s-a incercat in trecutul apropiat, trebuie respinsa ca abuziva.
Cea mai comoda pare a), dar nu rezolva problema pensionarilor; ar exista doar varianta ca acestia sa foloseasca talonul de pensie drept permis. Sincer, nu cred ca are sanse sa fie acceptata; s-a incercat cu PG-urile alea de 50 lei, acum trei ani si s-a renuntat, la cererea Min.deFinante.
Varianta b) este si ea buna, dar pentru asta ANPA trebuie sa negocieze cu respectivii agenti economici. Iar institutiile astea cer bani. La distribuirea pensiilor, Posta percepe 3 % (plateste Min.Finantelor la Bankpost). Se plateste ceva si la plata pe card, catre banca emitatoate a cardului, tot de catre M.F.
DAR, CRED CA ASTA ESTE CEA MAI BUNA VARIANTA PENTRU PESCARI.
Varianta c) este buna pentru pescarii "mai lenesi", care pot opta pentru asociatii, dar si pentru cei care se descurca singuri.
3. Cuantum (cost)
a) 7 Euro (intreg); 2,5 Euro (elevi, studenti); gratis (pensionari)
b) 15 Euro (intreg); 5 Euro (elevi, studenti); gratis (pensionari) - media din cele cateva tari europene unde cunosc situatia.
c) mai mult, intre 10-50 Euro
Eu cred ca ANPA nu poate pretinde alta varianta decat a). Daca isi va asuma obligatii concrete, poate pretinde mai mult. Dar asa, cred ca este suficient pentru cum (se fac ca) gospodaresc resursa piscicola.
4. Universalitate
a) Permisul sa aiba valabilitate pe toate apele tarii (cu sau fara Delta Dunarii). Impunerea de taxe de catre asociatiile care au apele in administrare sa se faca pe baza de acte doveditoare privind chetuielile cu paza si combaterea braconajului, popularile, decolmatarile, depoluarile, ecologizarile si amenajarile specifice pescuitului.
b) Taxe diferentiate pe zone.
A- ape de munte
B- colinare si de ses
C- Delta Dunarii
cu posibile combinatii, A + B sau A + C, sau A+B+C.
Asta despre permise. Daca am scapat ceva, va rog sa semnalati.
Dupa cum vedeti, am adaugat si eu cate ceva, ca variante sau opinii personale.
Cu restul capitolelor ... va urma.
Inclusiv pentru permise, brainstormingul continua.
Permise :
1) valabilitate
variante:
a) 365 de zile de la data emiterii (exemplu - obtii permis pe 1 mai 2012, ramane valabil pana pe 30 aprilie 2013
b) an calendaristic, adica 01.01-31.12,2012
mai introduc, asa ca varianta, desi nu o prefer :
c) fractionat : o luna, trei luni, un an
Pana acum, se pare ca majoritatea inclina spre varianta b). Mie personal, mai corecta mi se pare varianta a), mai ales ca ANPA tergiverseaza anual eliberarea permiselor, pana prin februarie-martie. Deci, permisul anual este de fapt, permis pe 9-10 luni.
2. distribuire
a) plata la trezoreria teritoriala, dovada prin documentul de plata
b) la liber, prin oficiile postale, benzinarii, magazine de profil
c) prin asociatii sau individual, prin sediile teritoriale ANPA
Varianta exclusiv prin asociatii, care s-a incercat in trecutul apropiat, trebuie respinsa ca abuziva.
Cea mai comoda pare a), dar nu rezolva problema pensionarilor; ar exista doar varianta ca acestia sa foloseasca talonul de pensie drept permis. Sincer, nu cred ca are sanse sa fie acceptata; s-a incercat cu PG-urile alea de 50 lei, acum trei ani si s-a renuntat, la cererea Min.deFinante.
Varianta b) este si ea buna, dar pentru asta ANPA trebuie sa negocieze cu respectivii agenti economici. Iar institutiile astea cer bani. La distribuirea pensiilor, Posta percepe 3 % (plateste Min.Finantelor la Bankpost). Se plateste ceva si la plata pe card, catre banca emitatoate a cardului, tot de catre M.F.
DAR, CRED CA ASTA ESTE CEA MAI BUNA VARIANTA PENTRU PESCARI.
Varianta c) este buna pentru pescarii "mai lenesi", care pot opta pentru asociatii, dar si pentru cei care se descurca singuri.
3. Cuantum (cost)
a) 7 Euro (intreg); 2,5 Euro (elevi, studenti); gratis (pensionari)
b) 15 Euro (intreg); 5 Euro (elevi, studenti); gratis (pensionari) - media din cele cateva tari europene unde cunosc situatia.
c) mai mult, intre 10-50 Euro
Eu cred ca ANPA nu poate pretinde alta varianta decat a). Daca isi va asuma obligatii concrete, poate pretinde mai mult. Dar asa, cred ca este suficient pentru cum (se fac ca) gospodaresc resursa piscicola.
4. Universalitate
a) Permisul sa aiba valabilitate pe toate apele tarii (cu sau fara Delta Dunarii). Impunerea de taxe de catre asociatiile care au apele in administrare sa se faca pe baza de acte doveditoare privind chetuielile cu paza si combaterea braconajului, popularile, decolmatarile, depoluarile, ecologizarile si amenajarile specifice pescuitului.
b) Taxe diferentiate pe zone.
A- ape de munte
B- colinare si de ses
C- Delta Dunarii
cu posibile combinatii, A + B sau A + C, sau A+B+C.
Asta despre permise. Daca am scapat ceva, va rog sa semnalati.
Dupa cum vedeti, am adaugat si eu cate ceva, ca variante sau opinii personale.
Cu restul capitolelor ... va urma.
Inclusiv pentru permise, brainstormingul continua.
- semlecangheorghe
- veteran
Iata termen foloseste A.N.P.A.
Noi zicem ca ar trebuii inteleasa ca ”pescuit recreativ si pescuit sportiv”
Nu este tot una...Cine este de vina pentru aceasta situatie???Eu zic ca cel care a formulat legea..
Mai dau un exemplu
Cine este acest ”beneficiiar”??Noi ,pescarii..Atunci cum trebuie inteleasa aceasta atributie de paza si protectie?
Caci daca pesacrii ridica problema braconajului ,prin reprezentantii lor,cei de la Agentie,vor zice ca pescarii au obligatia sa pazeasca si sa controleze.Iar toate acestea pleaca de la niste fornulari foarte interpretabile din care v-am dat doua exemple mai sus...
Atunci va intreb ,cum credeti ca este posibil un dialog real intre pescari si autoritati ,daca sint atitia termeni ambigui???
Parerea mea este ca pina nu sint formulate legi clare,va persista aceasta stare de haos in ciuda bunelor intentii ale multora.
Intr-o gradina daca nu sapi si nu plivesti..buruienile vor aparea de la sine..
Tot asa ,in legislatia noastra, lipsa unor legi care lasa cit mai putinor interpretari favorizeaza proliferarea unor indivizi ca si Popescu..
Cum trebuie inteleasa acea bara oblica??Rechini ca si Popescu sutinuti de remora precum gazetarsulpifite,zic ca ”recreativsportiv”,intelegind prin asta ca la nivelul intregii tari,Federatia va coordona activitatea acestora..a tuturor pescarilor..e) elaboreaza reglementarile privind pescuitul recreativ/sportiv;
Nu este tot una...Cine este de vina pentru aceasta situatie???Eu zic ca cel care a formulat legea..
Mai dau un exemplu
Este vorba de A.N.P.A..Conform articolului de mai sus A.N.P.A.are atributii de ”inspectie si control„Atributii de ”paza si protectie a resurselor acvatice vii”il are ...beneficiarul acestora....E. In domeniul activitatii de control si inspectie piscicola:
a) organizeaza si desfasoara activitati permanente de control si inspectie piscicola privind respectarea legislatiei in domeniu;
b) verifica modul de executare a atributiilor de paza si protectie a resurselor acvatice vii de catre beneficiarii dreptului de pescuit;
Cine este acest ”beneficiiar”??Noi ,pescarii..Atunci cum trebuie inteleasa aceasta atributie de paza si protectie?
Caci daca pesacrii ridica problema braconajului ,prin reprezentantii lor,cei de la Agentie,vor zice ca pescarii au obligatia sa pazeasca si sa controleze.Iar toate acestea pleaca de la niste fornulari foarte interpretabile din care v-am dat doua exemple mai sus...
Atunci va intreb ,cum credeti ca este posibil un dialog real intre pescari si autoritati ,daca sint atitia termeni ambigui???
Parerea mea este ca pina nu sint formulate legi clare,va persista aceasta stare de haos in ciuda bunelor intentii ale multora.
Intr-o gradina daca nu sapi si nu plivesti..buruienile vor aparea de la sine..
Tot asa ,in legislatia noastra, lipsa unor legi care lasa cit mai putinor interpretari favorizeaza proliferarea unor indivizi ca si Popescu..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- Bass Assassin
- senior
Am sesizat si eu acest aspect , si am spus ca numai mintea frivola a lui "cap de guvide" crede ca sintagma"pescuit recreativ/sportiv” ii confera lui dreptul sa coodoneze pescuitul la nivel national .semlecangheorghe scrie:Iata termen foloseste A.N.P.A.Cum trebuie inteleasa acea bara oblica??Rechini ca si Popescu sutinuti de remora precum gazetarsulpifite,zic ca ”recreativsportiv”,intelegind prin asta ca la nivelul intregii tari,Federatia va coordona activitatea acestora..a tuturor pescarilor..e) elaboreaza reglementarile privind pescuitul recreativ/sportiv;
recreativ/sportiv nu este = federatia lui "cap de guvide"
Sustin ideea ca acest anus contra naturii ( citeste federatiea lui cap de guvide) trebuie extirpat , anulat , desfiintat . Acest "cap de guvide" trepanat sufera de o forma rara de boala psihica numita pshihoza maniaco recreativ/sportiva asociata cu schizofederatia .
- semlecangheorghe
- veteran
El speculeaza aceasta lacuna a legii.Vina este si a lui,dar mai mult a celui care a facut aceasta lege,pentru ca acesta trebuia sa prevada posibilele interpretari,si ce situatii vor creea acestea.....
Asta doresc sa subliniez ,faptul ca daca dorim sa schimbam ceva in bine sa mergem la cauze....cauzele trebuies extirpate,si atunci nu vor mai fi efecte...eu asa vad lucrurile ,scuze daca m-am exprimat neclar..
Asta doresc sa subliniez ,faptul ca daca dorim sa schimbam ceva in bine sa mergem la cauze....cauzele trebuies extirpate,si atunci nu vor mai fi efecte...eu asa vad lucrurile ,scuze daca m-am exprimat neclar..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.