CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 27 Oct 2011, 19:49

Noi platim la primarii , la taxe si impozite, ca amenzile de circulatie.
ANPA sa se ocupe de strategii, programe etc., pai ori este autonomie locala ori ce mama supararii.
Sa vedetzi ce ne controleaza primarii, ca sa incaseze taxele pt. permis si amenzile pt. braconaj. Daca stie ca intra in bugetul local alearga dupa braconeri de numa numa.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 27 Oct 2011, 20:05

si votul meu pleaca la Cezar Chioibasu ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 27 Oct 2011, 20:19

desi fac parte din APC21, ca simplu membru cotizant, ete ca-l sustin pe cezar. pentru simplul motiv, ca am vazut ce face APC21...poate pentru unii nu e foarte mult, dar lucrurile se fac pas cu pas, treapta cu treapta...si oricum inseamna mult mai mult decit nimic. mai o ecologizare, mai o actiune impotriva braconierilor, mai un concurs...maruntisuri d-astea, pe care sint convins ca le fac 99% dintre asociatii. nu?
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 27 Oct 2011, 20:21

Dupa cum vad eu , in problema permiselor de pescuit ,se contureaza uramatoarea opinie publica :

Permis de pescuit pe toate apele publice (ape de munte+biosfera)
asta insemnanad si reciprocitate intre asociatii ...banuiesc

Valabiliate 1 ianuarie - 31 decembrie

Sa se poata procura de la toate chioscurile si statiile peco

Dar pretul ? Ce anume trebuie sa reprezinte pretul permisului de pescuit ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 27 Oct 2011, 20:26

jhonny scrie:Peste tot, si in Biosfera, sa dea statul bani la Biosfera nu numai la borduri si asfalt
daca punem problema asa, cred ca vorbim discutii !
E hilar sa credem ca statul o sa dea vreun ban pentru ape in general, pe foamea asta in care taie pensii si banii de medicamente la bolnavi !
E si mai utopic sa credem ca va da bani in 2012, al carui buget e ca si facut si va fi oricum tot unul de austeritate !
si asta doar pentru ca-i zicem noi asta la ANPA !
El Comandante scrie:Tu esti serios cu faza cu apele la primarii, sau e o gluma?
exista multe argumente pentru care autoritatile locale (primariile, sau mai degraba prefecturile) sa administreze apele !
-pe langa cela aratate, autoritatile locale sunt o infrastructura bine reprezentata in teritoriu, oricum mai bine reprezentata decat infrastructura ANPA care are un inspector la 3 judete, si si ala e un patrunjel in supa !
-tot la capitolul argumente, autoritatile locale, cel putin la modul teoretic au interes in dezvoltarea turistica a zonei ! Edilii care inteleg potentialul acestui gen de turism sunt sigur ca ar putea vedea un obiectiv serios in apele de pe langa localitatile lor
- autoritatile locale, au deja contractele de colaborare cu jandarmeria, politia locala, comunitara, cu institutiile de protectia mediului si garda de mediu, cu firmele de salubritate, etc... astfel incat sa poata avea grija de apele de langa ei asa cum au grija de terenurile comunitatii care nu sunt nimic altceva decat malurile acestor ape !
- autoritatile locale pot incheia diverse forme de parteneriate cu asociatii si cluburi de pescari care vor sa se implice in ingrijirea apelor, iar asociatiile si cluburile care chiar vor, isi pot face simtita mult mai usor prezenta in viata comunitatilor locale
etc.
ma rog... mie imi vine totusi putin sa zambesc la gandul asta !
In petitia pe care am initiat-o in primavara, am propus cam acelasi lucru (administrarea apelor de catre autoritati locale),...
la vremea respectiva, am strans cu greu vreo doua sute si ceva de semnaturi, cu tot cu nevastamea, maicamea, ficamea, nepoti si prieteni... nepescari, mi-am pierdut definitiv, vreo doi prieteni pescari, chiar aici pe forum, si am incasat o gramada de reprosuri si de critici de la foarte multa lume forumistica, fiind acuzati de interese ascunse si pacte dubioase !
acum astept sa vad ecoul pe care il starneste aceeasi propunere, venita de data asta de la altii :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 27 Oct 2011, 20:30

melculbeat scrie:desi fac parte din APC21, ca simplu membru cotizant, ete ca-l sustin pe cezar. pentru simplul motiv, ca am vazut ce face APC21...poate pentru unii nu e foarte mult, dar lucrurile se fac pas cu pas, treapta cu treapta...si oricum inseamna mult mai mult decit nimic. mai o ecologizare, mai o actiune impotriva braconierilor, mai un concurs...maruntisuri d-astea, pe care sint convins ca le fac 99% dintre asociatii. nu?

IN viata mea n-am fost aurolac
Si nici caine spurcat,
Dar am iubit mereu de cand ma stiu
Tricou alb-visiniu

Scuze dar m-a luat valul.....

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 27 Oct 2011, 20:32

jhonny scrie:
melculbeat scrie:desi fac parte din APC21, ca simplu membru cotizant, ete ca-l sustin pe cezar. pentru simplul motiv, ca am vazut ce face APC21...poate pentru unii nu e foarte mult, dar lucrurile se fac pas cu pas, treapta cu treapta...si oricum inseamna mult mai mult decit nimic. mai o ecologizare, mai o actiune impotriva braconierilor, mai un concurs...maruntisuri d-astea, pe care sint convins ca le fac 99% dintre asociatii. nu?

IN viata mea n-am fost aurolac
Si nici caine spurcat,
Dar am iubit mereu de cand ma stiu
Tricou alb-visiniu

Scuze dar m-a luat valul.....
da da
infratiti cu timisoaraaaaa/ ne cunoaste toata taraaaaaa
.........................
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 27 Oct 2011, 20:38

Miki
Sa sti ca ideea este agreata si de primariile din jud. Tulcea, am discutat, este o sursa de venit pentru ele.
Primarii si consilierii stiu tot ce misca acolo la ei, cei de la Biosfera nu ii baga in seama. Si nu uita ca tot primariile de acolo dau autorizatii de construire si stiu exact cati turisti sunt pe raza localitatzi.

El Comandante
junior
junior

Mesaj de El Comandante » 27 Oct 2011, 20:41

Am rugamintea sa terminam cu glumele astea despre mii de membri, ca sa nu incepem sa numaram cati erau de fapt prin fiecare asociatie daca nu era obligativitatea asocierii. Asa se lauda si AGVPS-ul cu jdemii de membri si stim toti ca poate 1% dintre ei au vreo treaba cu alteva decat cu permisul.
Miky, eu ma mir ca nu-ti dai seama ca tot ce-ai zis despre statul care n-o sa dea bani merge la fel de bine si pentru primarii sau prefecturi. Ai zis bine edilii care inteleg potentialul acestui gen de turism, cam cati crezi tu ca sunt edilii astia? Vrei sa vezi toate lacurile transformate una doua in crescatorii de fitofag de catre un protejat politic? Ca asta ar fi rezultatul minunatei idei in cea mai mare parte a cazurilor.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 27 Oct 2011, 20:42

Martor este ION TUTUIANU vicele de la MURIGHIOL, NICU COSOVEI primaru din SOMOVA, NEA VANEA consilier la Mila23 si altii.

Scrie răspuns