Bass Assassin scrie:Am inteles , dar drepturile ? Cine ne apara drepturile ?
Un caz concret , platim permis la stat si suntem nevoiti sa mergem cel putin 60km sa putem pescui cu el . Asta in cazul ca vrem sa vedem coada la peste si nici acolo uneori nu-i sigur
Aici vorbesc de pescarii din bucuresti , cred ca si in tara este la fel .
Acum vine si intrebarea : De ce nu pot pescui doar cu permisul pe baltile din capitala ?
De concesionarile astea dubioase nu se ocupa nimeni, nu le verifica nimeni ?
Nu avem dreptul sa pescuim in orasele si locurile de resedinta doar cu permisul fara alte taxe ?
Adica, am platit permis ca sa pot plati taxa la concesionarul baltii sau cum vine asta ?
Cred ca aici trebuie discutat si actionat
Oho, daca as sti raspunsurile la intrebarile astea, m-as apuca sa fac eu o Federatie si as avea sute de mii de pescari alaturi !
Luati-o ca o gluma, cum de fapt si este !
Doar cateva mici observatii:
- puteti pescui pe baza de permis ANPA si la mai putin de 60 de km, pe Arges, Neajlov, Sabar, dar mai ales pe lacul SNAGOV (doar pe baza de permis ANPA, indiferent daca a fost procurat prin vreo asociatie sau individual)
- la baltile cu patron (proprietar, concesionar, detinator cu orice alt titlu legal) nu se cere permis ANPA, dar se cer taxe exorbitante.
- in rest, cum s-au facut concesiunile, instrainarile, contractele in participatiune, locatiile etc. stim toti. Cu SPAGA !
Aici exista legi, atat in penal cat si in civil, (destul de bune, ca litera si text), exista DNA, DIICOT, instante de judecata, puscarii etc. Dar, cine sa aplice legile astea ? Aia care au luat spaga ?
E trist, e frustrant, dar nu sunt prea optimist ca s-ar putea face ceva !
Doar daca mai apare un Tepes, un Antonescu...