CINE AR FI PERSOANA POTRIVITA SA CONDUCA F.R.P.S.

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Oct 2011, 09:07

shoco scrie:Domnule Cezar, nu va suparati ca va intreb, dar ce profesie aveti si cu ce va ocupati ?
hopa ... ai aparut ... ia mai zi-ne inca o data cum speri tu alaturi de alti cativa indivizi sa va cumparati echipamente de pescuit, sa faceti "antrenamente" si sa participati la concursuri pe nu stiu unde pe banii pescarilor amatori din romania ...

cum bine zicea un alt user pe un alt topic ...

LA MUNCA, NU LA INTINS MANA ... (a se citi BAGAT MANA IN BUZUNARELE ALTORA) ... :oops:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 14 Oct 2011, 09:38

Acum au alte preocupari , vor neaparat sa organizeze Campionatul Mondial de anul viitor . Escrocul si-a facut deja calculele , este vorba de 30-40 000 euro care raman organizatorilor . Au facut spume la gura din cauza ca n-au avizul MTS , cu asta sperau ei sa-i oblige pe cei de la CIPS-FIPS sa-i recunosca si sa-i afilieze federatia

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 14 Oct 2011, 10:19

Bass Assassin scrie:Acum au alte preocupari , vor neaparat sa organizeze Campionatul Mondial de anul viitor . Escrocul si-a facut deja calculele , este vorba de 30-40 000 euro care raman organizatorilor . Au facut spume la gura din cauza ca n-au avizul MTS , cu asta sperau ei sa-i oblige pe cei de la CIPS-FIPS sa-i recunosca si sa-i afilieze federatia
Aici cartile sunt in mana AGVPS ! Sunt doua lucruri diferite:

- transmiterea dreptului de organizare a CN catre o asociatie sau liga specializata (ANPC, LRC sau alta), desemnarea lotului national si organizarea participarii romanesti la Campionatul Mondial.

- organizarea Campionatului Mondial (care este altceva) poate fi facuta chiar de AGVPS (membru FIPS-CIPS), sau de AGVPS + colaborator cu expertiza, sau prin mandatare integrala catre o entitate cu experienta manageriala si notorietate.

@ Bass Assassin

Chiar daca obtine C.I.S., avizul MTS/ANST si orice alt document util sau inutil in Romania, CIPS-FIPS nu poate fi obligata sa recunoasca si sa afilieze federatia. Aia au Statutul lor, regulile lor, procedurile lor...
De ce credeti ca CIPS-FIPS va elimina AGVPS, membru cu drepturi depline si cu care lucreaza de mai multe decenii ?
Daca a fost bine pana in 2011 (inclusiv) cu AGVPS-ul, de ce sa schimbe partenerul ?
Stiti care este prima intrebare pe care si-o vor pune ? Va zic eu, pentru ca le-am invatat modul de gandire !
Care este valoarea adaugata adusa de federatie fenomenului ?

Iar a doua: care este CV-ul institutional, experienta si expertiza Federatiei ?
Dar CV-urile conducerii ?

Popescu si "federalii" vor trebui sa-si puna pofta-n cui !
Cred ca le place sa planga pe mormant strain; chestie de gusturi...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 14 Oct 2011, 10:41

Nu stiam ca exista o confirmare CIPS cu privire la ceea ce tot incercam noi sa ii explicam lui Popescu de mai bine de un an, si anume ca Federatia lui Peste-Prajit nu va intra acolo niciodata.
Poate lui Fane Protopopesco sau sustinatorilor sai le este greu sa acceseze linkul postat mai sus de Nutzu, de aceea sa le dam mura-n gura:

Imagine
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 14 Oct 2011, 10:49

Multumesc, domnule Razvan M.

Auzisem ca ar exista acest document, dar nu-l vazusem niciodata !
Poate nu am stiut unde sa caut ! :oops:

Prieteni, chiar ati crezut vreum moment ca gentlemenii aia de la FIPS-CIPS vor incredinta, la cerere, destinele unui domeniu primului cofetar care face niste hartii pe masa lui din sufragerie ? :lol: :lol: :lol:
Iar pentru asta vor da afara un partener vechi de peste 50 de ani, cu care se afla in relatii mai mult decat cordiale ?

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 14 Oct 2011, 11:10

Domnilor , este clara treaba !
Federatia lui peste si acolitii pot sa isi vada de onania mentala mai departe .

D-le Cezar , ce putem face noi ,concret ,pentru pescuitul recreativ ?

Trebuie gasita o formula in care asociatiile doritoare si pescarii neafiliati sa faca un plan comun pentru apararea drepturilor lor .
Daca tot platim permis la stat , avem si noi niste drepturi , nu ?
Sau noi platim dar avem numai obligatii ?

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 14 Oct 2011, 11:22

Bass Assassin scrie:Domnilor , este clara treaba !
Federatia lui peste si acolitii poate sa isi vada de onania mentala mai departe .

D-le Cezar , ce putem face noi ,concret ,pentru pescuitul recreativ ?

Trebuie gasita o formula in care asociatiile doritoare si pescarii neafiliati sa faca un plan comun pentru apararea drepturilor lor .
Daca tot platim permis la stat , avem si noi niste drepturi , nu ?
Sau noi platim dar avem numai obligatii ?
Oh, asta-i de departe, cea mai grea intrebare !

Treaba cu permisul la stat e clara ! E lege, platim !
Ce primim in schimb ? Dreptul de a pescui in niste ape salbatice, din ce in ce mai poluate, mai sarace in peste, mai agresate de toate relele din lume...

Ce pot face pescarii asociati ? Sa nu se multumeasca doar cu plata cotizatiei la asociatie ci sa invete sa ceara : populari, ecologizari, gospodarirea superioara a resursei piscicole pe care o detine asociatia (daca detine...), indrumare, asistenta, activitati in comun, acces la patrimoniul comun (daca exista) etc. Prin asta intelegand participarea tuturor, sau a unei majoritati, pentru ca daca se asteapta totul numai de la cativa voluntari, efectul este numai bifarea in agenda a unei activitati, iar eficienta ...aproape zero.

Ce pot face pescarii individuali (neasociati) ? Sa respecte legile si regulamentele, sa respecte natura si sa-si respecte colegii, sa nu faca mizerie, sa nu fie lacomi si sa bage in traista doar ce le trebuie, sa ia atitudine fata de cei care se comporta necorespunzator...

Sunt multe lucruri care pot fi facute ...

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 14 Oct 2011, 11:45

Am inteles , dar drepturile ? Cine ne apara drepturile ?

Un caz concret , platim permis la stat si suntem nevoiti sa mergem cel putin 60km sa putem pescui cu el . Asta in cazul ca vrem sa vedem coada la peste si nici acolo uneori nu-i sigur
Aici vorbesc de pescarii din bucuresti , cred ca si in tara este la fel .

Acum vine si intrebarea : De ce nu pot pescui doar cu permisul pe baltile din capitala ?
De concesionarile astea dubioase nu se ocupa nimeni, nu le verifica nimeni ?
Nu avem dreptul sa pescuim in orasele si locurile de resedinta doar cu permisul fara alte taxe ?
Adica, am platit permis ca sa pot plati taxa la concesionarul baltii sau cum vine asta ?

Cred ca aici trebuie discutat si actionat

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 14 Oct 2011, 12:08

Bass Assassin scrie:Am inteles , dar drepturile ? Cine ne apara drepturile ?

Un caz concret , platim permis la stat si suntem nevoiti sa mergem cel putin 60km sa putem pescui cu el . Asta in cazul ca vrem sa vedem coada la peste si nici acolo uneori nu-i sigur
Aici vorbesc de pescarii din bucuresti , cred ca si in tara este la fel .

Acum vine si intrebarea : De ce nu pot pescui doar cu permisul pe baltile din capitala ?
De concesionarile astea dubioase nu se ocupa nimeni, nu le verifica nimeni ?
Nu avem dreptul sa pescuim in orasele si locurile de resedinta doar cu permisul fara alte taxe ?
Adica, am platit permis ca sa pot plati taxa la concesionarul baltii sau cum vine asta ?

Cred ca aici trebuie discutat si actionat
Oho, daca as sti raspunsurile la intrebarile astea, m-as apuca sa fac eu o Federatie si as avea sute de mii de pescari alaturi ! :wink: :lol: :lol: :lol:
Luati-o ca o gluma, cum de fapt si este !

Doar cateva mici observatii:

- puteti pescui pe baza de permis ANPA si la mai putin de 60 de km, pe Arges, Neajlov, Sabar, dar mai ales pe lacul SNAGOV (doar pe baza de permis ANPA, indiferent daca a fost procurat prin vreo asociatie sau individual)
- la baltile cu patron (proprietar, concesionar, detinator cu orice alt titlu legal) nu se cere permis ANPA, dar se cer taxe exorbitante.
- in rest, cum s-au facut concesiunile, instrainarile, contractele in participatiune, locatiile etc. stim toti. Cu SPAGA !
Aici exista legi, atat in penal cat si in civil, (destul de bune, ca litera si text), exista DNA, DIICOT, instante de judecata, puscarii etc. Dar, cine sa aplice legile astea ? Aia care au luat spaga ?
E trist, e frustrant, dar nu sunt prea optimist ca s-ar putea face ceva !
Doar daca mai apare un Tepes, un Antonescu...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Oct 2011, 12:20

razvan m. scrie:Nu stiam ca exista o confirmare CIPS cu privire la ceea ce tot incercam noi sa ii explicam lui Popescu de mai bine de un an, si anume ca Federatia lui Peste-Prajit nu va intra acolo niciodata.
Poate lui Fane Protopopesco sau sustinatorilor sai le este greu sa acceseze linkul postat mai sus de Nutzu, de aceea sa le dam mura-n gura:

Imagine
Câinele moare de drumul lung ........................ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Așa mare este deruta? Băieții agitați confunda FNPSR cu FRPS. Asta e. Doctorul în drept are niște întrebări la care nu a răspuns. Maestre, am pregatit scrisoarea pentru dezafilierea AGVPSR. Vlădeanu o poate baga pe lista de pariuri. Se va afilia FRPS la CIPS sau nu? Pariez pe DA.

PS Pentru cine este atestatul CIPS? Ce frumos scrie oficialul CIPS: AGVPSR : Acest document confirmă oficial activitatea, palmaresul, si reprezentativitatea internatională sportivă a AGVPSR din Romania în domeniul sportului în general și de asemenea în domeniul sportului din România.

Măi să fie! Ăștia stiu ce nu stiu autoritățile din România. ANST nu a aflat că AGVSR este structură sportivă și nu i-au dat CIS. Ce tare!
Ba mai mult; au permis infiintarea unei federații sportive. Trag o singură concluzie; dacă AGVPSR va dori să-și ia CIS, fiind o simplă asociație, va trebui să se afilieze la FRPS. Asta va fi cea mai tare. :lol: :lol: :lol: :lol:

PS Mai e o intrebare; daca CIPS s-a infiintat in 1953, cum a fost AGVPSR membru fondator? :lol: :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns