CINE AR FI PERSOANA POTRIVITA SA CONDUCA F.R.P.S.

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Oct 2011, 15:28

Bass Assassin scrie:Poti sa-mi arati un singur paragraf din legea 69/2000 care te afiliaza sau obliga CIPS-FIPS sa te afilieze ?

Nu mai veni cu textele d-astea toxice ca provoci scarba si vomita lumea pe tine . Canta la alta masa !
Pot sa fac acest lucru, numai sa-l intelegi. Ia citeste:

L.69/200o art. 38
.................................................
(2) Federatiile sportive nationale se pot afilia la federatiile sportive internationale, la alte foruri europene sau mondiale, pe baza avizului dat de Ministerul Tineretului si Sportului.

Cat priveste afilierea la CIPS, aceasta se face în conformitate cu prevederile statutului CIPS.
Ce nu întelegi tu, este ca statutul CIPS prevede atat proceduri de afiliere, cat si proceduri de dezafiliere. Una din conditiile dezafilierii este „daca in propria tara ti-ai pierdut dreptul de reprezentare a pescuitului sportiv„, cum este acum cazul cu AGVPSR.
Ai priceput? Sunt convins ca da.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Oct 2011, 15:31

cezar.ch scrie:Ce ziceti de dom' popescu ? �mi cere consultaţii juridice !
Păi n-ai avocaţii ăia deştepţi şi competenţi, care te-au �nvăţat ca AGVPS este persoană fizică, iar FIPS-CIPS este o maşină de afiliat popeşti ?

Oameni buni, asta-i mai tare ca Vanghelie (pe persoana fizica?) :D :D :D
Nu va cer nimic, numai ca va bagati in seama. Conform traditiei, evitati raspunsurile la subiect. Nu mie trebuie sa-mi demonstarti, pentru ca eu cunosc aceste lucruri, ci curiosilor de pe acest forum. Dar cred ca nu sunteti capabil pentru un raspuns onest.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 13 Oct 2011, 15:34

Arata-ne un comunicat oficial al FIPS-CIPS in care AGVPS a pierdut dreptul de reprezentare ?

Esti toxic , provoci lehamite !

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 13 Oct 2011, 16:17

L.69/200o art. 38
(2) Federatiile sportive nationale se pot afilia la federatiile sportive internationale, la alte foruri europene sau mondiale, pe baza avizului dat de Ministerul Tineretului si Sportului.

Ca sa intelegi ca esti prost trebuie sa-ti mearga totusi mintea!

se pot afilia , nu obliga pe nimeni sa te afilieze , ai inteles ?

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Oct 2011, 16:58

Bass Assassin scrie:
L.69/200o art. 38

Ca sa intelegi ca esti prost trebuie sa-ti mearga totusi mintea!

Una din conditiile dezafilierii este „daca in propria tara ti-ai pierdut dreptul de reprezentare a pescuitului sportiv„, cum este acum cazul cu AGVPSR. se pot afilia , nu obliga pe nimeni sa te afilieze , ai inteles ?
Am subliniat chiar cateva cuvinte din postarea lui popescu : una din conditiile dezafilierii...
Dar, daca el se afiliaza pe persoana fizica, cum scria tot el mai inainte. poate reuseste :lol:
Se duce cu legea sportului din Romania in mana si il afiliaza, in mod sigur. Poate chiar cu ovatii !
Totul este sa nu moara aia de ras inainte...

Pierdere de timp cu popescu asta !
Eu, ce am avut de scris, am cam scris ! In rest, sa asteptam :

- sa obtina C.I.S.-ul
- sa mai existe dupa procesul cu APCR
- iar ultima chestie, dar de departe cea mai importanta, sa obtina afilierea si dreptul de a inscrie sportivi in competitiile internationale organizate sub egida CIPS-FIPS.

Avand in vedere ca debiteaza atatea tampenii, care nici macar de cacealmale nu sunt bune, eu nu mai imi pierd timpul cu el.
Macar daca ar avea haz ! :D :D :D

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 13 Oct 2011, 17:18

Dar, daca el se afiliaza pe persoana fizica
D-le Cezar , ne puteti explica cum poate sa faca asa ceva , asta insemnand ,ce anume au de suferit pescarii si asociatiile nefiliate ?

In contextul in care ,asociatiile se vor transforma in cluburi afiliate iar toti pescarii vor deveni "sportivi" ?

Asta in viziunea popesciana ...

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 13 Oct 2011, 19:10

Vad ca vorbesc singur, dar nicio problema, sunt perseverent.
Deci, intrebati mereu de CIS. Raspunsul este aici:

http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDAxNDkwNw**
03/10/2011 Admis fond
Solutie: Admite în parte acţiunea reclamantei. Obligă pârâta să soluţioneze cererile reclamantei de înregistrare în Registrul SSportiv de acordare a avizului şi autorizării funcţionării structurii sportive, ambele din data de 17.03.2011, precum şi a cererii de eliberare a Certificatului de identitate sportivă. Respinge celelalte cereri, ca neîntemeiate.

Cu alte cuvinte dupa ce ANTS avizeaza prealabil constituirea FRPS (exprimarea e pretentioasa, in fapt prin acel inscris se avizeaza actul constitutiv si statutul FRPS in vederea dobandirii personalitatii juridice in baza OG 26/2000) acelasi ANTS refuza inregistrarea in Registrul sportiv, avizarea si autorizarea structurii sportive (FRPS ca federatie???) precum si eliberarea CIS. Motivul refuzului: lipsa competentei materiale cu privire la solutionarea unor astfel de cereri.
Si acum intrebarea pentru apsalba: ne poti dezvalui motivul refuzului? Sa fie vorba de faptul ca activitatea pentru care se solicita autorizarea nu este recunoscuta ca o ramura sportiva?

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Oct 2011, 20:07

Bass Assassin scrie:
Dar, daca el se afiliaza pe persoana fizica
D-le Cezar , ne puteti explica cum poate sa faca asa ceva , asta insemnand ,ce anume au de suferit pescarii si asociatiile nefiliate ?

In contextul in care ,asociatiile se vor transforma in cluburi afiliate iar toti pescarii vor deveni "sportivi" ?

Asta in viziunea popesciana ...
Afilierea la FIPS-CIPS ca persoana fizica este evident IMPOSIBILA !

Este ca si cand as cere ca eu personal sa fiu membru NATO, iar dvs, tot personal, sa deveniti al 28 -lea membru al Uniunii Europene.
Va dati seama de absurdul situatiei ?
:shock: :shock: :shock:

In alta ordine de idei, aici este vorba strict de pescuitul de COMPETITIE, in niciun caz de pescuitul RECREATIV/SPORTIV (de placere, altfel zis).
Acesta din urma este practicat de cei care au acest hobby individual sau grupati in asociatii, la libera lor alegere. Daca legea nationala pune o taxa pe pescuitul in apele naturale, pescarul trebuie sa o plateasca, asa cum plateste dreptul de a circula pe drumurile publice (rovinieta).
Dar, Stefan Popescu ce a inteles : fiind vorba de pescuit recreativ sportiv, deci continand cuvantul sportiv, toti practicantii trebuie sa fie declarati supusi ai federatiei, evident platind taxe la domnia sa.
In alta ordine de idei, cum ar veni treaba cu cei care se imbraca in haine bleu-marin. Dupa Popescu, ei trebuie sa fie absolventi ai Institutului de Marina.
Adica, din sintagma "pescuit recreativ sportiv" din Legea pescuitului, Popescu extrage doar cuvantul sportiv, in baza caruia emite pretentiile cunoscute. Deci, se vede presedinte al unei federatii la care sa cotizeze toti cei care arunca o undita in apa.

Cam asa face cu toate legile la care se raporteaza. Extrage un cuvant, o fraza, un aliniat care, in opinia sa, il avantajeaza, dar se "face ca ploua" cu restul legii respective sau cu alte categorii de acte normative care pot fi invocate.

Vorbeste undeva de o Decizie a Curtii Costitutionale (data de fapt in urma unei proceduri initiate de doua asociatii private din Moldova), ca de o realizare a sa privind spargerea monopolului AGVPS pe linie de vanatoare, dar vrea sa instituie, fara succes, propriul monopol asupra pescuitului.

Recunosc ca de la Stoica-Caritas nu am mai intalnit un astfel de specimen.

Oricum, la FIPS-CIPS nu va ajunge niciodata ! Nu are nici macar o sansa la un milion !

Iar chiar daca va cere, in inconstienta sa, afilierea, oricum nu are nici o sansa.
Mai ales ca pescarii sportivi si cei recreativi sportivi vor putea initia o petitie (banuiesc ca se vor gasi destui semnatari pe toate forumurile de pescuit), prin care dl.Popescu sa fie prezentat in adevarata sa lumina.
Ma pot ocupa eu ca aceasta petitie, tradusa in limba franceza si autentificata ca atare, sa ajunga unde trebuie.
Cum ne-ar sta noua, sute de mii de pescari, sa fim condusi de Popescu ? Haida, de !

Iar destinatarii petitiei provin din tari cu un larg exercitiu democratic, unde petitiile chiar sunt luate in seama.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Oct 2011, 20:18

apsalba scrie:Încerc să mă abțin la epitete, marca ta înregistrată pe acest site, dar dl. dr. în drept Chioibașu ar putea comenta câteva prevederi legale, cum ar fi:
- art. 6 alin 2, lit b) din statutul CIPS;
- art. 94 din legea 69/2000;
- art. 37 alin 1 lit b) si f) din L.69/2000
Poate lamureste si un termen de drept intitulat decaderea din drepturi, cu referire la AGVPS raportat la art. 94 din L.69/2000.
Astept parerea dumnealui ca persoana avizata.

bass,
CIPS nu recunoaste persoane juridice. Le afiliaza si dezafiliaza. Atat si nimic mai mult. Dl dr. in drept iti poate confirma. Ma gandesc ca propriul ei statut il respecta.
Ca sa vedeti cat de buimac este acest Popescu !
Intr-un stat de drept puterea de stat da legile, curtea constitutionala supravegheaza incadrarea in prevederile "legii fundamentale", instantele de judecata aplica legea, iar cetatenii o RESPECTA.

Comentarea legilor o face Popescu, la birt.
Sau doctrinarii dreptului, in lucrari de analiza aplicata. Popescu nu face parte din aceasta categorie.

Subsemnatul, ca jurist, poate cel mult sa explice care este litera si spiritul legii.
Dar, popescu n-ar intelege, iar ceilalti participanti la discutie se descurca bine si nu au nevoie de suportul meu.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 13 Oct 2011, 20:44

Stimate Domn Cezar , din partea mea ( si poate nu numai ) aveti toata :

STIMA

Raaaaaar , sa mai gasesti un OMcare sa apere interesere pescarilor amatori (receativi) .
Poate ca eu sunt subiectictiv , dar nu cred ca acest OMsa ne dezamageasca .

Scrie răspuns