A sucombat LRS?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
Re: A sucombat LRS?
Adelin,te rog frumos nu insista...treaba asta cu manuitul unditei este o problema privata,secrete pescaresti, chestii,socoteli...nu pot fii discutate aici
Apropo, ce este aceea o "undita" ? Nu am mai auzit termenul acesta de atat timp incat credeam ca nici nu se mai foloseste in pescuit.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Termenul este folosit in legislatia pescuitului, avocatule!
OUG 23/2008
Art. 23
(1) Prin pescuit recreativ/sportiv se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa sau cu lanseta, în scop de agrement/performanţă, pe baza unui permis nominal emis de către administratorul resurselor acvatice vii şi eliberat de acesta sau de asociaţiile de pescari sportivi, după caz.
De asta esti si un avocat mediocru!

OUG 23/2008
Art. 23
(1) Prin pescuit recreativ/sportiv se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa sau cu lanseta, în scop de agrement/performanţă, pe baza unui permis nominal emis de către administratorul resurselor acvatice vii şi eliberat de acesta sau de asociaţiile de pescari sportivi, după caz.
De asta esti si un avocat mediocru!

-
- veteran
Ba panarama , ti-ai facut bagajele pentru "federatia" de la Balaceanca irecuperabili ?

Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
-
- junior
Care-i diferenta dintre undita si lanseta ?
-
- junior
Va rog nu mai bagati texte mai lungi de trei randuri ca n-am rabdare sa citesc
Acuma am inteles de unde vine termenul acesta fara nicio treaba cu pescuitul real.
Jos clopul in fata ta, maestre in manuirea unditei ! 

E clar, domnul preşedinte a văzut şi undiţă, şi lansetă, cel puţin pe hartie, slalomand cu graţie printre legi şi ordonanţe.apsalba scrie:Termenul este folosit in legislatia pescuitului, avocatule!![]()
![]()
![]()
![]()
OUG 23/2008
Art. 23
De asta esti si un avocat mediocru!![]()
![]()
![]()
![]()
Presimt că nu va trece mult şi va vedea şi cum arată astea în realitate.
Cei mai nasol în citatul ăla este că legea spune clar că permisele se eliberează de administratorul resurselor acvatice vii către pescari şi asociaţii de pescari sportivi.
De federaţie au uitat să scrie.

Am dat un google ca sa vad si io cum e inteleasa notiunea si goagalu' a zis:
https://www.google.ro/search?q=undita&h ... 40&bih=738
...dar de departe domn' Popesco cred ca o manuieste bine pe asta:
http://www.clubafaceri.ro/38833/brichet ... 96360.html
Si o veste buna pt tribun, acum si in varianta Nintendo:
http://www.gadgetzone.ro/console/joysti ... oamna_3907

https://www.google.ro/search?q=undita&h ... 40&bih=738
...dar de departe domn' Popesco cred ca o manuieste bine pe asta:
http://www.clubafaceri.ro/38833/brichet ... 96360.html
Si o veste buna pt tribun, acum si in varianta Nintendo:
http://www.gadgetzone.ro/console/joysti ... oamna_3907

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
Noroc ca avem printre noi un erudit ca Popescu si ne mai clarificam niste notiuni elementare.
Deci toata lumea, va rog, atentie la mine pentru notiunea de undita:
ÚNDIȚĂ, undițe, s. f. Unealtă de pescuit alcătuită dintr-o vargă flexibilă de care este legată o sfoară, un fir de material plastic etc., având la capăt un cârlig ascuțit și îndoit, în care se pune momeala pentru a prinde peștele: p. restr. cârligul acestei unelte. – Din sl. ondica.
Sursa: DEX '98 (1998)
ÚNDIȚĂ ~e f. 1) Unealtă de pescuit alcătuită dintr-o vargă flexibilă, de care este legat un fir de material rezistent (de obicei plastic) cu un cârlig la capăt, în care se înfige momeala. 2) Cârligul unei astfel de unelte. /<sl. ondica
Sursa: NODEX (2002)
Nda, aici nicio surpriza. Cred ca toata lumea intelegea ce e aia undita, desi nu am auzit de peste 25 de ani vreun pescar sa o denumeasca asa.
Bun, dar sa vedem ce e lanseta. Aici fac pariu ca sunteti in plop !
LANSÉTĂ, lansete, s. f. Undiță prevăzută cu năluci și mulinetă, folosită de obicei pentru pescuitul peștilor răpitori prin aruncarea la mare distanță. – Din fr. lancette.
LANSÉTĂ lansete f. Undiță care se poate arunca la distanță mare. /v. a lansa
LANSÉTĂ s. f. 1. undiță cu dispozitiv mecanic care permite derularea firului de pe tamburul mulinetei. 2. (arhit.) arc frânt foarte ascuțit, care determină deschideri înalte și înguste. (< fr. lancette)
Sursa: MDN (2000)
Deci lanseta e o undita cu mulineta !
Adica e compusa din bat, mulineta, fir, cu tot cu naluca , plumb si carlig ori pluta, plumb si carlig.
Altfel voi vedea pescuitul de azi incolo !
Deci toata lumea, va rog, atentie la mine pentru notiunea de undita:
ÚNDIȚĂ, undițe, s. f. Unealtă de pescuit alcătuită dintr-o vargă flexibilă de care este legată o sfoară, un fir de material plastic etc., având la capăt un cârlig ascuțit și îndoit, în care se pune momeala pentru a prinde peștele: p. restr. cârligul acestei unelte. – Din sl. ondica.
ÚNDIȚĂ ~e f. 1) Unealtă de pescuit alcătuită dintr-o vargă flexibilă, de care este legat un fir de material rezistent (de obicei plastic) cu un cârlig la capăt, în care se înfige momeala. 2) Cârligul unei astfel de unelte. /<sl. ondica
Nda, aici nicio surpriza. Cred ca toata lumea intelegea ce e aia undita, desi nu am auzit de peste 25 de ani vreun pescar sa o denumeasca asa.
Bun, dar sa vedem ce e lanseta. Aici fac pariu ca sunteti in plop !
LANSÉTĂ, lansete, s. f. Undiță prevăzută cu năluci și mulinetă, folosită de obicei pentru pescuitul peștilor răpitori prin aruncarea la mare distanță. – Din fr. lancette.
LANSÉTĂ lansete f. Undiță care se poate arunca la distanță mare. /v. a lansa
LANSÉTĂ s. f. 1. undiță cu dispozitiv mecanic care permite derularea firului de pe tamburul mulinetei. 2. (arhit.) arc frânt foarte ascuțit, care determină deschideri înalte și înguste. (< fr. lancette)
Sursa: MDN (2000)
Deci lanseta e o undita cu mulineta !

Adica e compusa din bat, mulineta, fir, cu tot cu naluca , plumb si carlig ori pluta, plumb si carlig.

Altfel voi vedea pescuitul de azi incolo !