zavera scrie:Ionut the carp scrie:@zavera
ce spui nu este foarte adevarat... cu totii, si pot garanta asta, avem viziuni bune si foarte bune in ceea ce priveste dezvoltarea si sustinerea pe termen lung a fenomenului... DAR!
Chiar daca avem proiecte fantastice si vrem sa le punem in aplicare... avem nevoie de 2 tipuri de resurse: cele financiare si cele de timp... Sa nu uitam ca din cate stiu eu nici o functie din cadrul LRS-ului nu este remunerata, acolo sunt oameni care pe timpul si banii lor au sustinut fenomenul atatia ani... Si inca un lucru ar fi carcotelile si cotcodacelile de pe margine... cand tu vezi ca te implici, te agiti, vrei sa iasa cat mai bine si in unele cazuri chiar nu le poti face pe toate... vine unu si-ti scuipa in ciorba mi se pare normal sa-ti bagi picioarele si sa mergi in alta parte...
In opinia mea ceea ce ar trebui facut acum, pentru anul ce vine (intrucat mi se pare un timp destul de restrans pana la inceputul campionatului), ar fi gasirea unor solutii pentru sustinerea financiara - taxa mai mici, premii in bani (sponsori nu numai din cadrul comerciantilor de articole sportive, etc) si trecerea la concursurile zonale...
Nu contraziceţi foarte mult ce am scris eu. Sunt convins că există multe proiecte minunate, pe planul ideilor. Nu numai în momentul pescuitului de competiţie. Din păcate, multe mor la nivelul promisiunilor, din lipsa resurselor financiare sau de timp. Eu aş adăuga încă una : resursa umană capabilă să implementeze un proiect de anvergură.
Un proiect bun este acela care oferă susţinere financiară, resursă de timp şi energie pentru implementare şi are omul. Mai ales omul. Desigur, că neretribuit este greu, mai ales cand asta se repetă de ani de zile. De fapt, nici n-ar trebui să fie neretribuit. Este o practică universală ca aducătorul unei sponsorizări să primească o recompensă. 10 %, 15 %, chiar 25 %. Se poate constitui un fond, din care să fie recompensată abilitatea managerială. Asta nu înseamnă cheltuială, ci profit.
Daca a adus 5 lei şi i-ai dat unul ca recompensă, va alerga să mai aducă încă 10 lei, sau 20 de lei.
Altă problemă este reflectarea în mass media. Orice competiţie poate prezenta interes. Dar ratingul îl face altceva.
Luaţi exemplul fotbalului. Televiziunile transmit meciuri, dar în contractele cu mass media este prevăzut în mod expres scandalul. Adică, Becali, Porumboiu, arbitrul ne-a furat, am dominat dar am avut ghinion, ei n-au jucat nimic, i-a ajutat terenul.
Oferiţi aşa ceva, asta se cere, asta atrage mass media. Iar dacă există o bună expunere media, vin şi sponsorii.
Pe cine interesează un banner pus pe mal, atunci cand nu-l vede nimeni ? Dar, dacă învingătorul etapei dă interviu la TV langă bannerul ăla, dacă spune că a pescuit cu lanseta X, cu jigul Y, a folosit barcă tip Z, etc.
Grosul banilor trebuie sa vină de la sponsori.
Deşi old_radu se amuză, chiar asta-i pregătirea mea. Evaluarea politicilor publice, care sunt nişte proiecte mult mai mari, mai complexe.
Iar principiul că nimeni nu implementeză mai bine proiectul decat autorul lui, este fundamental, ţine de ABC-ul meseriei.
Deci, în rezumat : proiect valabil, susţinut de autorul lui (desigur, cu sprijinul unei echipe, dar, el comandă, el răspunde).
Neabătut înainte, surd la cotcodăceli şi intrigi !