Nu, nu sunt toate roz. Dar este ţara mea şi aici mă simt bine. Chiar îmi convine uneori, cand constat că sunt atatea de făcut.old_radu scrie:@ zavera
...faptul ca atunci cand citesti postarile mele te face sa intelegi ca traiesti in Romania , ma binedispune , prin asta intelegand ca am reusit intr-o oarecare masura sa te trezesc , usor , la realitate
...in ce priveste " falsa, balcanica şi matura înţelepciune "a la Nastradin Hogea" " , o s-o tratezi ca pe o invatatura , in momentul in care te vei lovi de pragul de sus , dar asta nu se va intampla atat timp cat :...in rest , nu gresesti ...toate-s roz , norisorii sunt "fluffy" , FMI-u' ne sponsorizeaza , LRS-u' si FRPS-u' se bazeaza pe sfaturile tale ....zavera scrie:...banii nu constituie o problema (datorita parintilor, am pentru 10 vieti).
Banii părinţilor sunt o "plasa de siguranta", sporadic am mai castigat si eu, pe unde am fost, nu mi-a fost rusine nici sa fac traduceri, nici sa distribui pliante, daca ieseau cateva lire.
In curand voi lua prima leafa, la un nivel decent pentru un debutant. Serviciul mi l-am gasit prin puterile mele, prin concurs (47 de persoane pe numai 2 locuri). Nu prea voi mai apela la parinti, desi ei sunt mai deranjati de ideea asta decat mine.
La treaba cu FMI nu ma pricep, LRS si FRPS ...fac ce vor.
Daca ma voi lovi, in mod repetat, de pragul de sus, sper ca nu voi deveni si eu dezabuzat si sceptic.
Daca voi simti ca totusi devin, voi schimba aerul. Ma voi insura cu o filipineza sau thailandeza si ma voi apuca de misionariat pe undeva, prin Africa.
Oricum, nu ma voi considera niciodata neputincios in tara mea. Ma doare sufletul cand vad cat de mult suntem ramasi in urma pe planul intelegerii fenomenelor de toate categoriile. Aflam despre UE, NATO, FMI, etc de la televizor si deodata, avem pareri. Facem si politica, la fel ca la meci de fotbal. Unii cu Steaua, altii cu Dinamo sau Rapidul.
Le stim pe toate, le-am facut pe toate, mai mult nu se face. Caruta e intepenita in noroi, iar noi producem vorbe de duh.
Si cu pescuitul e cam la fel. A disparut placerea de a fi pe malul apei, cu undita in mana. Ramane tastatura.
Peste nu mai este, balti scumpe si majoritatea proaste, pescuitul de competitie este in declin. Piste de concurs putine, sportivii se lasa unul dupa altul. Perioada romantica a trecut, ciolanul a fost ros, mai ramane un zgarci, la care mai jinduieste doar hiena.
Dar, nu facem nimic, respingem toate ideile, filozofam ca nu se poate, ne scobim in dinti si scuipam cu obida.
Barem, acest domn Popescu vrea ceva. Face pe don Quijote calare pe un caine schiop, dar vrea ceva.
Vrea ceva PROST, dar...mai vrea cineva ceva bine ? Cine domnule coleg matur ?