Gata, am inceput sa-mi revin...
... dupa o serie de evenimente placute la mine in familie.. adica vestea cea buna e ca o sa mai fie un pescar sau o pescarita in plus la mine in casa

asa- prin aprilie... ca doar in concediu n-am stat chiar degeaba.. .
... in fine evenimentele s-au cam tinut lant de mine...
incepand cu o raceala sau gripa aviara, naiba stie ce a fost, ca o luna jumate m-am tratat cu de toate si pana la urma mi-a trecut cu chiu cu vai... am luat si tuica fiarta, vin fiert, aspirina, alea alea, apoi am trecut 6 zile pe antibiotice- rezultat canci!

Basca m-am mai dat si cu motoru chiar cand am crezut ca am scapat si am luat-o de la capat... apoi am trecut pe injectii.. degeaba. Vazand ca nu-mi trece am lasat-o in plata ei, nu i-am mai dat importanta si asta a avut rezultate... apoi am calcat intr-un cui ruginit, antitetanos &stuff

. Apoi multe accidente marunte casnice, gen spini in deget, par infipt in piept.. culminand saptamana trecuta cu un flex a carei lama mi s-a infipt in stratul adipos de pe burta

. Am avut noroc.. acum sunt cat de cat ok. Ieri trebuia sa incep sapaturile la bata aia de sturioni... da cred ca s-a imbatat escavatoristu ca n-a venit. Cica vine azi si incepe sa sape. Va fi de 20m lungime, 5 m latime, 1 m adancime + 80 cm peste nivelul solului, adancimea apei vreau sa o tin constant pe la 1,5m, pana la primavara o betonez complet, in care o sa bag alimentare cu apa pe dedesubt, ca sa mearga si pe timp de inghet, luminatoare pe dedesubt, 2 scurgeri de supraplin, scurgere pt golire totala, si mai las vre-o 2 gauri cu teava pt ceea ce va urma (ori alimentare suplimentara cu apa, ori distribuitoare de hrana). Sistemul va fi unul de tip "flow-trough" fara recircularea apei. Adica din put trag apa direct in balta betonata - care atunci cand ajunge la gaura de supraplin- se va varsa in prima balta- aia cu crapi si carasi.
Balta mica de carantina - o desfiintez, de fapt ii schimb utilizarea.. am scos folia din ea, s-a dus apa in pamant (a secat). O maresc nitel, o lungesc, ii dau o forma mai ciudata si o betonez si pe aia. O fac sa pot tine cam 1,2 -1,5 m de apa (nivelul apei) in mod constant, si la primavara o sa incep sa cresc acolo niste crapi Koi. Initial ma gandeam sa bag direct koii aia cu pesti din balta mare, da ar fi o gresala... Sunt al naibii de scumpi. Si am observat ca se vand!!! Si cer unii in piata preturi exorbitante pt niste pesti - adica pt un crapulet alb cu negru de 15 cm cerea unu cu nesimtire 2 milioane de lei

. Tot pt baltuta ai mica voi incerca sa gasesc o modalitate de filtrare + recirculare a apei, pt ca am nevoie de apa cat mai calda. Plus sper ca voi face rost de un sistem de incalzire a apei..
Deh, vise, planuri, sperante si bani bagati in pamant si betoane .. Sper ca la anu sa discut altfel problema.. Adica momentan sunt in stadiul "mi-as face o balta si as creste sturioni" - sper ca la anu sa fiu in situatia : "Am o balta, am toate instalatiile, vreau pesti!".
In fine, scuze Bogdank- nu te-am mai sunat pt ca am stagnat cu toate lucrarile... Sper ca azi sa reiau totul.
Balta mare - acolo a scazut apa, a scazut panza freatica - cam cu 1 metru fata de asta primavara. Sunt curios ce o sa se intample la iarna, daca va rezista vre-un peste pana la primavara. Acum sunt acolo 28 de crapi cel mai mare 4,5 kg, un somn, o stiuca, si multi, multi carasi. Cred ca numarul carasilr depaseste 5.000!!! Sunt ca raia. Se inmultesc ca dementii!!! Acolo trebe rapitori seriosi ca sa haleasca carasii aia mici.
Va mai zic una-alta, pe parcurs...
Cu stima,
Gabi