Vreau sa-mi fac balta... doresc sfaturi utile

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 26 Apr 2006, 07:05

Salutare!
Ieri am bagat pt prima data APA in balta!
Am cumpara de la rusi din piata furtun de-ala de plastic de un tzol, am sapat la cazma de mi-au venit spume la gura- am facut un sant si am ingropat furtunul. Apoi m-am chinuit vre-o ora sa montez pompa... In final, am reusit si am bagat vre-o 2 ore apa in continuu. Azi cum scap de la scarbici - ma duc si bag iarasi apa.
M-am hotarat!
In luna Mai - mort/copt io imi fac gardul de jur-imprejurul terenului ca nu se mai poate. Tot felu de curiosi vin tot mai des la mine la balta.. adica sapa pe acolo pe camp, si hopa, ma trezesc cu ei la mine si nu mai scap de ei. Si toti isi dau cu presupusu. :evil: Toti, imi explica ca cica "intr-o noapte daca intra careva cu plasa- imi ia toti pestii... :evil: ". Degeaba le explic io ca nu am decat niste carasei mici... ai naibii crapi, chiar in momentul ala incep sa sara din balta :evil: .

P.S. Luni am prins la o balta o frumusete de crap-oglinda, cam la 3,5 kile- Crap pe care l-am eliberat la mine in balta. El e acum regele, adica exemplarul cel mai mare din balta.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 26 Apr 2006, 09:46

gabii scrie:Am nevoie de cativa nuferi!
Citeste aici si cred ca renuntzi.(http://ghidpractic.gradinamea.ro/1_580_ ... _2970.html)
De altfel,cei care au vazut/stiu lacul Snagov(pe partea cu satul Snagov..) pana in 1976 si dupa 1976 stiu ce spun.Au adus cateva radacini de nuferi de la baile Felix pt ""cel mai iubit fiu al poporului"" si in doi ani s-a ""umplut""de nuferi.Nu poti inota,pescui,acopera totul cu repeziciune... :x

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 27 Apr 2006, 06:54

Salutare!

Pai io ma gandesc cu groaza ca la vara soarele va bate tot timpul zilei in balta mea. Cred ca va atinge punctul de fierbere :? . Cred ca doar somnul african va rezista... Asa, daca pun nuferi - astia vor oferi o zona unde razele soarelui nu vo patrunde pana pe fundul apei - si nu vor incalzi atat de tare lacul. Iar pt ca e un iaz mic, nu ma opreste nimeni sa mai intru din cand in cand in apa cu o grebla si sa mai scot din nuferi! Ideea e ca voi avea nevoie de umbra multa la vara, mai ales ca va dura cativa ani pana cresc salciile alea atat cat sa-mi tina umbra la balta

Ieri am prins primul ciortanel la mine in balta :lol: . Cum sapam io de zor la cazma pe mal, lucrand la micul bazi ce va fi pt carantina - unu de 3/3 si 80 de cm adancime, cu folie pe fund - numai ce vad ca dispare pluta :shock: . Intep si incep drilul superb, cam 10 minute a durat.. ca am fir de 0,16, si bat de zbicuit - pt pastrav- cu care pescuiesc la Crap :lol: . A fost beton, ciortaneul are cam 1,5 kile. Mascul. L-am pupat in bot si l-am eliberat. A fost intepat doar in buza - nu l-am ranit prea tare. Nasol e ca m-a vazut un vecin care sapa la camp - si a venit repede repede langa mine. . . a facut niste ochi cat cepele cand a vazut ce am prins io acolo la mine. Sper sa nu ii vina idei! Oricum, incepand cu saptamana viitoare ma apuc sa imi fac gard ca s ascap de curiosi.

Mai vorbim.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 27 Apr 2006, 07:05

gabii scrie:nu ma opreste nimeni sa mai intru din cand in cand in apa cu o grebla si sa mai scot din nuferi
Asa este...eu am infasurat pe o bururuga sarma ghimpata,am legat-o cu doua funii(fiecare la un capat al buturugii) si cu chestia curatz fundul apei de toate plantele ,nuferii etc.. Din nefericire se imultzesc imediat(la 3-4 sapt.dupa curatare...)
Daca vrei,in vara pot sa itzi dau(for free. :D ) cate radacini de nuferi vrei.Florile sunt roz carmin si miros excelent.Vechii egipteni credeau chiar ca au propietatzi afrodisiace.. :shock:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Apr 2006, 12:04

gabii scrie:Nasol e ca m-a vazut un vecin care sapa la camp - si a venit repede repede langa mine. . . a facut niste ochi cat cepele cand a vazut ce am prins io acolo la mine. Sper sa nu ii vina idei! Oricum, incepand cu saptamana viitoare ma apuc sa imi fac gard ca s ascap de curiosi.
eu zic sa bagi si vreo 2 rottweleri intre garduri :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 03 Mai 2006, 10:05

Salutare!

Si trecu si 1 mai... si nu fusai la pescuit.
:evil:
Dar in schimb toata ziua am tras tare la cazma si la ciocan. Am termenat de indiguit malul. Mai am un pic si termin si balta de carantina, care e ceva de genul 3m / 5m /80cm. Voi pune folie pe fund, da folie de-aia simpla care se foloseste la zugraveli. E destul de groasa. Incerc asa, daca nu mere, merg in Praktiker.
Ieri cat am sapat la cazma am pescuit la mine in balta. Am dat in special la caras si am prins... un BIBAN :!: Cred ca singurul biban din balta am reusit sa-l prind. Din pacate pentru el - acul fiind mic- l-a inghitit si s-a ranit destul de tare, nu cred ca mai rezista mult. Oricum, fata de acum o luna cand l-am bagat in balta, a crescut cam cu 5 cm! Apoi am pescuit mai departe la caras cu rama rosie si iar am prins... CRAP! :evil: Doi crapi la interval de 30 de minute - deci inseamna ca mai are balta peste!
In ambele cazuri drilul a durat peste 10 minute! Ca am fir foarte subtie. Apoi la sfarsitul partidei am reusit sa capturez si doi carasi.
Toti pestii s-au intors in balta.
:!: Caut 3 -4 oameni care s aimi faca gaurile pt parii de gard!
:!: - de preferat sa nu fie pescari... :lol:

Nuke, cum facem cu nuferii aia?

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 03 Mai 2006, 10:11

gabii scrie:Nuke, cum facem cu nuferii aia?
Cum vrei...ti-am zis ca se maturizeaza si sunt buni de inmultit in vara.
Am fost chiar de 1 mai la Snagov si nu era nici unul aparut...
Vorbim in vara si itzi dau catzi vrei....
La Snagov apa f.curata si f.rece....s-a luat o stiuca de cam 2-2.5 kg...in fatza mea...io numai biban mic... :cry:

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 04 Mai 2006, 07:03

Salutare!

Ieri, pe la 10 noaptea am reusit sa termin si balta asta de carantina. Am sapat la cazma 4 zile la ea. Am pus si folie ieri, i-am pus si teava de scurgere si in sfarsit! Gata! Am terminat-o!!! Am bagat ieri chiar si apa, asa cam o ora incontinuu... folia vad ca rezista bine, e destul de groasa. Sunt curios, cand o sa umplu complet balta de carantina- daca tine folia. Nasole daca pica vre-un caine sau o matza in balta, ca o sa imi rupa folia pe margini cu ghearele cand o sa iasa din balta.
Acum trebe sa ma apuc de gard! Sambata am programat un om sa vina sa inceapa sa faca gropile pt pari.
Bibi ala - nu l-am gasit la bronzat, probabil ca asteapta sa iasa soarele (ieri a fost vreme mohorata).
Azi ma duc la cineva sa iau cateva radacini de bambus :lol:

gabii
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabii » 09 Iun 2006, 11:54

Salutare!

Dupa mai bine de o luna revin cu amanunte.
Pestii mei s-au imbolnavit... :evil: din cauza unui vecin idiot binevoitor. Asta a fost la pescuit si mi-a bagat vre-o 50 -60 de carasi infestati cu un parazit din clasa ARGULUS. Parazitul asta se fixeaza sub solzi cu capul - e ca un fel de tepusa infipta, cam 5 -6 mm lungime. Se hraneste cu substantele din carnea pestelui. Se inmulteste extrem de repede, perioada de incubatie a oualelor e de 10 zile. De fapt de vre-o doua saptamani incoace absolut toti pestii pe care i-am pescuit la mine in balta aveau intre unu si 10 paraziti sub solzi. Am incercat sa ii tretez cu albastru de metil initial - am bagat intr-o zi 2 galeti pline cu albastru (20 de litri!!!) Efectul a fost... apa de ploaie!. Asta pt ca nu am aflat decat in urma cu 3 zile cum se cheama parazitu asta cretin si cu ce se trateaza.
Concret, pt cei care mai au problema asta - Parazitii din clasa Argulus - sunt multe feluri in clasa asta, cu forme si marimi diferite - paraziteaza pestii fixandu-se sub solzi. Ei injecteaza o substanta care lichefiaza carnea si se hranesc cu lichidul ala (ca si paienjenii!!!). Nu omoara pestii, dar ii supun la un stres doarte mare, datorita ranilor provocate. Pestii devin mult mai sensibili la alte bacterii, isi pierd pofta de mancare, se freaca de mal sau stuf in incercarea de a se elibera de paraziti. Parazitii traiesc si iarna. Se inmultesc prin oua. Ouale - dupa zece doispe zile eclozeaza - si niste chestii minuscule incep sa innoate liber prin apa in cautarea unei gazde. La mine in decurs de o luna s-au infestat pestii in proportie de 90 % !!!
Tratamentu se face pe baza de substante fosforice. Mi s-a spus de la institut ca cica se trateaza cu TRICLORFON (asta de obicei se da la vaci, cai, porci etc). Am fost la MULTE farmacii veterinare din Arad si toti mi-au dat acelasi raspuns: NU ADUC ASA CEVA. Asa ca am fost la depozitul veterinar - acolo am gasit la pliculete de 50 de grame, 52de mii pliculetul
Balta mea are intre 250 si 300 de metri cubi de apa. Cica trebuie sa pun un gram la 3 metri cubi. Eu am pus 3 pliculete (adica 150 de grame) la toata cantitatea de apa, am depasit doza ca sa fiu sigur de o treaba. Ieri am tratat balta, daca tratamentul are efect, inseamna ca peste 2 zile nu mai am voie sa vad paraziti pe pesti. Daca nu? - Pai atunci mai am o solutie: Curent trifazic, 2 fire groase aruncate in balta si... 10 minute ii fac sa danseze. Adica 10 minute pe ora timp de cateva ore. Ii fierb, ce banana mea!
Daca are efect, peste 10 -12 zile repet tratamentul si am scapat definitiv de paraziti!

Mentionez ca pana acum am bagat 21 de crapi, intre care 4 exemplare peste 3 kg (3 Cteno si unu oglinda). Mai sunt in balta peste 100 de carasi, vre-o 5 galeti de puiet de caras si crap de 2 -4 cm, vre-o 15 rosioare, un biban si 12 stiuci. Chestia e ca mai e loc d emulti pesti - dupa cum vad io situatia. Estimez ca daca mai aduc 50 de crapi de 1 kil bucata- nu va fi deloc suprapopulata. Ii si hranesc cu grau sau amestec de macinatura de grau, porumb si floarea soarelui. De cand ii hranesc nu prea mai reusesc sa ii prin in undita, semn ca sunt satui!!!

Aaa, era sa uit: Am dus trei bete de bambus de la metro, inca nu sunt sigur ca s-au prins. Am dus si niste Bambus adevarat, din 8 radacini vad ca s-au prins 2. Tot e ceva.

Imediat se incalzeste afara- si o sa caut nuferi.

Numai bine!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 09 Iun 2006, 12:22

insabnatosire grabnica, ce pot sa zic...
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Scrie răspuns