Multam de info.
Chiar am nevoie de sfaturi si sustinere morala
Nu doresc sa RECIRCUL apa...
Ideea mea ar fi asa:
Incep anul asta cam peste 1 luna sa fac inca o balta. Sa o fac in prelungirea baltii pe care o am deja. Eventual sa fac un bazin mare de 40/12 cu adancimea de minim 1,5m (adica sa am 600 - 700 mc de apa)pe care sa il impart in 3 sau 4 bazine mai mici pentru diferite specii de pesti sau sa fie unu pt sturioni de 1 an, unu pt puiet etc. Balta/baltile astea le voi betona complet, atat pe margini cat si pe fund, ca sa nu am apa mizerabile, si voi baga apa direct cu pompa. Pompez printr-un capat apa proaspata din putz, iar apa asta se va scurge direct in balta escavata- si se va infiltra in pamant.
Practic nu am nevoie de filtre...
Nu stiu cat de legal e ceea ce vreau io sa fac
S-ar putea sa trebuiasca la un moment dat la scurgerea apei in balta escavata si sa trebuiasca niste conducte sa o scurg direct in canalizare.
Cred ca asta va fi una dintre problemele majore pt a intra in legalitate.
Oricum, la un volum redus de activitate (adica 50 litri/minut - cat am acum) nu am treaba cu nivelul din balta escavata, apa se duce instantaneu in solul nisipos.
Da, m-am referit la Morun - tocmai pentru ritmul de crestere...
Cega ajunge cel mai repede la maturitate (cica dupa 2 -3 ani) si ar fi o solutie sa cresc specia Cega pt icre + embrioni de cega (apropo, embrionii se vand cu un euro/bucata!!!!) iar Morunii sa ii cresc pt carne. Ar fi de-ajuns sa imi fac o pila la cateva restaurante- sa ii aprovizionez periodic cu carne de Sturion.
Din cat m-am documentat io pana acum de pe net, cica in sistem superintensiv se poate produce intre 125 si 150 kg Sturion /Mc apa!! Io nu calculez la rata asta ci iau in calcul o productie de 20 -30 de kg pe metru cub- tot ar fi ceva!!!
Ma gandesc cum naiba sa fac sa incalzesc apa, ca apa din put are intre 4 si 10 grade. Daca pompa aia scoate apa din put si baga in balta in mod continuu - pai apa din balta nu ajunge sa aiba mai mult de 20 -25 de grade in zilele calduroase de vara. Iarna trebuie neaparat apa incalzita, altfel pestii nu cresc!
"Sa nu plictisim lumea, putem continua pe MP "
Pai nu cred ca plictisim pe nimeni... Cel putin mie mi-ar fi placut sa gasesc pe alte forumuri discutii serioase cu privire la sturioni, informatii despre hranirea si bolile crapului etc. Eu am experimentat pe pielea mea unele chestii, poate ca discutiile astea "plictisitoare"

vor fi de real folos celor care vor avea aceleasi idei cretze ca si mine.
P.S. - Cica carnea de sturion e intre 300.000 si 600.000 lei /kg!!! Iar kg de icre intre 600 Euro si 2000 Euro!!!
5 kile d eicre si mi-am scos investitia initiala!! 5 Kg de icre se pot obtine din 80 -90 de kile de sturioni maturi!
Astept cu interes orice idee si orice comentariu.