orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Florin M
- senior

hunting_xxx scrie:BUN.
Florin_M
Cu de care Fireline dai? Si de care fluoro?
Stima!

Pai Berkley Fireline Smoke de 4lb, folosesc si de cel galben, dar parca cel Smoke devine matasos mai rapid decat cel galben. La inceputul folosirii pare sarmos dar dupa 2-3 partide devine moale.
Tr avut grija cant il pui pe mulineta sa il tii cat mai tensionat ca altfel intra spirele unele in altele.
La inceput am folosit fluorocarbon Berkley Vanish de 0.22mm acum folosesc ceva de 0.18mm da nu stiu acum sa zic ce marca.
Pt cei ce vor sa foloseasca multifilament ar fi bine sa se asigure ca galetul mulinetei si inelele lansetei suporta asfel de fir.
-
Florin M
- senior

sir.JONES scrie:mi se pare o barbarie sa folosesti textil la clean vara.
e destul un monofilament de calitate .
Mi se pare ca ar fi asemanator cu expresia ca tragi cu tunul dupa vrabi.
Totusi cel mai mare clean pe care le-am prins e undeva la 1,5 kg.
E un peste destul de bun luptator dar nu trage asa violent. In plus de asta nu l-am prins niciodata la naluci mai mari de 9 grame asa ca pur si simplu nu vad idea.
Pe Fireline de 4lb scrie ca tine undeva sub 2kg, asa ca nu gasesc chiar o barbarie sa il folosesc la clean.
Acum se fac fire si de 2 si 3lb ......
Pe de alta parte un monofilament se deterioreaza foarte repede, la cateva partide tot tai din partea superioara. Apoi la fiecare zeson iar tr sa il schimbi, apoi arunc f bine cu multifilament, apoi daca intra ceva mai mare nu stau sa ma intreb ce peste o fi fost
Pt cine are banii suficienti pt un multifilament de calitate,bat si mulineta care sa suporte asa ceva, gasesc o alegere f buna multifilamentu ....
-
adrignat
- veteran

mie nu imi place din cauza ca in general pescuitul la clean e un pescuit de proximitate.........ori sa iti atace un clean mai rasarit in 2-3m cu textil ca linie principala........nu-i tocmai o chestie de dorit........acuma fiecare vede ce vrea si cum vrea
fir intins(textil sau nu)
-
Dornea Ionut
- senior

-
probabil ca se gandeste la rezistenta si durabilitatea firului in timp....
eu personal schim firul mono la cateva partide, in functie de cum au decurs ele..
Messenger: dorneai
Mail:
dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin

-
Tavi
- veteran

Florin M scrie:
Pe Fireline de 4lb scrie ca tine undeva sub 2kg, asa ca nu gasesc chiar o barbarie sa il folosesc la clean.
Acum se fac fire si de 2 si 3lb ......
Pe de alta parte un monofilament se deterioreaza foarte repede, la cateva partide tot tai din partea superioara. Apoi la fiecare zeson iar tr sa il schimbi, apoi arunc f bine cu multifilament, apoi daca intra ceva mai mare nu stau sa ma intreb ce peste o fi fost
Pt cine are banii suficienti pt un multifilament de calitate,bat si mulineta care sa suporte asa ceva, gasesc o alegere f buna multifilamentu ....
Pe de o parte zici ca rezista undeva sub 2 kg asta inseamna ca e cam ca un mono de 0.18 (aproximativ), adica un mono numa bun de clean (zic unii). Sunt si monofilamente mai subtiri care au aceeasi rezistenta, cel putin asa zic producatorii.
Pe de alta parte zici ca: "daca intra ceva mai mare nu stau sa ma intreb ce peste o fi fost

" adica cu un textil de 4 lb il scoti si vezi ce peste e? Adica un avantaj al textilului e rezistenta? Sau ce ai vrut sa zici?
Bun, sa presupunem ca un textil de 4 lb rezista cat un mono de 0,18. De ce as folosi textil la clean? Care sunt avantajele, daca rezistenta e aceeasi?
In afara de pretul mai mare al textilului.
Mentionez ca mai dau si cu mono de 0.12 cateodata la clean si, culmea, stiu ce peste o fi fost.

-
JONES
- veteran

-
2 Kg rezistenta e destul de putin cred ca corespunde la un 0,16 de mono. Trebuie sa recunosc ca un altfel de textil s-ar preta la clean. Problema ar fi totusi pretul si totusi rezistenta destul de scazuta. La agatatura mai serioasa ar fi probleme.
Prefer mono la clean si datorita pretului adica nu am reusit sa topesc decat o rola de 150 pe sezon cea ce destul de rezonabil. In pluls de asta am o intrebare pe posesorii de textil de 2 lb.
CAND SE USUCA TEXTILUL PE TAMBUR NU SE STANGE CAM TARE? Mai ales la textil mai uzat ca deja trage mai multa apa.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
Florin M
- senior

Pe el scrie ca tine 1.8kg (din cate imi amintesc)... dar resistenta lui nu se compara cu a unui monofilament pe care scrie ca tine 1.8kg, e mult mai mare. Nu stiu exact de unde aceasta diferenta de resisitenta... un aspect ar fi ca un monofilament e foarte sensibi la noduri, ciupituri, strangulari pe cand multifilamentu nu are aceasta sensibilitate.
Ca sa aveti o idee , cand agat si vreau sa rup tr sa trag cu mana destul de serios ...... nu se poate compara cu un mono cu 1.8kg resistenta...
-
Florin M
- senior

Legat de udarea textilului, eu nu am vazut nici o problema daca e ud sau uscat , nu am sesizat sa fie diferente importante.
-
adrignat
- veteran

pana la urma care caracteristici ale mono-ului nu va convin in pescuitul cleanului......si care calitati ale textilului va fac sa va ganditi sa il folositi si la clean?