textil la clean!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- hunting_fish
- veteran
Multa lume zice ca Berkley Fireline Smoke de 10 lbs ar fi destul de bunicel, la finete - clean. Alaturi de PowerPro. [bineinteles!]
Din pacate nu l-am tinut inca in mana, asa ca nu pot sa bag mana in foc...
Eu unul la finetze (clean) dau cu mono - Trabucco TROUTER o,18mm. Are elongatie destul de mica, si simtzi atacul destul de fain. Si e invizibil, spre deosebire de orice texil cand naluca evolueaza la doar catziva cm sub pelicula apei curate...
adrignat
fluorocarbon pe tambur, sau cal eader??....
fluo-C e mult mai slab decati mono! Eu dau la stiuca si nunumai cu textil PP de 30lbs, cu inaintas fluorocarbon de o,5o mm, sa stii!! si tine doar 9 kg. un mono de crap bun, de ex. de o,3o mm - FOX Barbuster tine 6 kg! fa o comparatie...

Eu unul la finetze (clean) dau cu mono - Trabucco TROUTER o,18mm. Are elongatie destul de mica, si simtzi atacul destul de fain. Si e invizibil, spre deosebire de orice texil cand naluca evolueaza la doar catziva cm sub pelicula apei curate...
adrignat
fluorocarbon pe tambur, sau cal eader??....

...... ><(((@> .......
- hunting_fish
- veteran
perca
Stiu eu! Si nu-ti spun!
Asta e deja alt subiect, vezi ca deviem de la topic!
Si PP-ul ce il am de 30 lbs NU E SIRMA. Ce zici atunci de Berkley-ul Whiplash de 50 lbs (21,7kg) cu care dau la jerk? Tot la stiuci! Sa presupun ca tu cu ala tractezi masina? Impletit in 3, cred ca ai scoate lejer un Oltcit dintr-o baltoaca cu noroi....
Stima

Stiu eu! Si nu-ti spun!

Si PP-ul ce il am de 30 lbs NU E SIRMA. Ce zici atunci de Berkley-ul Whiplash de 50 lbs (21,7kg) cu care dau la jerk? Tot la stiuci! Sa presupun ca tu cu ala tractezi masina? Impletit in 3, cred ca ai scoate lejer un Oltcit dintr-o baltoaca cu noroi....
Stima

...... ><(((@> .......
stiu ca sunt pescari care folosesc textil cu leader de fluorocarbon la clean
mie nu mi se potriveste metoda...........stiu ca exista tot felul de situatii in care:"poate imi intra stiuca sau somn sau salau".......dar eu sunt adeptul pescuitului specializat........asa ca folosesc mono,tot "trouter" de 0.18 sau 0.14
...........depinde de situatie...

- hunting_fish
- veteran
BUN.
DAR daca ar fi sa dati la stiuca in locuri cu agatzaturi/butuci/obstacole...? Cate livre ar avea textilul de pe mulineta voastra? Am mentionat : "..dau la stiuca si nu numai..." cu PP de 30 lbs. Mai ales de-a lungul stufului, unde exista si tulpini de stuf subacvatic. Deunazi cu tot cu acest echipament "semi-heavy" am pierdut un vobler pe care cu greu il voi mai gasi: Storm Big Bass Square Olive. Un crank de toata frumusetzea. Ce se intamplase:cautam stiuca pe o balta si il recuperam incet, cand a dat intr-un "buchet" de papura scufundata. 10-15 min de smuciri "cu simtz".Nimic - LA REVEDERE!! dus a fost, cu tot cu PP de 30 lbs si inaintas de fluorocarbon de 0,50mm!!
LA CLEAN - am zis: mono Trabuci....
Florin_M
Cu de care Fireline dai? Si de care fluoro?
Stima!

DAR daca ar fi sa dati la stiuca in locuri cu agatzaturi/butuci/obstacole...? Cate livre ar avea textilul de pe mulineta voastra? Am mentionat : "..dau la stiuca si nu numai..." cu PP de 30 lbs. Mai ales de-a lungul stufului, unde exista si tulpini de stuf subacvatic. Deunazi cu tot cu acest echipament "semi-heavy" am pierdut un vobler pe care cu greu il voi mai gasi: Storm Big Bass Square Olive. Un crank de toata frumusetzea. Ce se intamplase:cautam stiuca pe o balta si il recuperam incet, cand a dat intr-un "buchet" de papura scufundata. 10-15 min de smuciri "cu simtz".Nimic - LA REVEDERE!! dus a fost, cu tot cu PP de 30 lbs si inaintas de fluorocarbon de 0,50mm!!
LA CLEAN - am zis: mono Trabuci....
Florin_M
Cu de care Fireline dai? Si de care fluoro?

Stima!

...... ><(((@> .......
- MARIUS POPA
- veteran
eu de exemplu folosesc un shimano SILK SHOCK ANTARES DE 0,18 DAR NU POT ASPUNE CA SUNT MULTUMIT DE EL!daca folositi , ca parere aveti de el,?este slab in nod!si se incilce de numa, asta e marea problema al firele mai subtiri!la stiuca am avut si eu experiente cu radacinile de stufaris, , sau nu numai, cind bate vintul si dai de-a lungul malului e posibil sa ajunga naluca in trestii si daca ai un mono slabe sanse sa o mai recuperezi!
inafara de nodul rapala ce nod mai folositi?
din cite vad sunt parerhi pro si contra folosirii textilului, dau sunt cazuri in care se foloseste textil la clean si rezultatele sun multumitoare (vb de cevi care folosesc)?
va salut!
inafara de nodul rapala ce nod mai folositi?
din cite vad sunt parerhi pro si contra folosirii textilului, dau sunt cazuri in care se foloseste textil la clean si rezultatele sun multumitoare (vb de cevi care folosesc)?
va salut!

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
- Dornea Ionut
- senior
Eu nu am folosit niciodata textil si nici nu cred ca as incerca. Gandeste-te la cat este de dur si la cat de mult il plimbi pe galetul mulinetei, pe inelele lansetei.... Le va manca...
De ceva timp folosesc un Mustad Aiaka de 0,14, dar sa fiu sincer as incerca si mai subtire... Este un fir dedicat pentru match, dar ma inteleg perfect cu el la spin....
De ceva timp folosesc un Mustad Aiaka de 0,14, dar sa fiu sincer as incerca si mai subtire... Este un fir dedicat pentru match, dar ma inteleg perfect cu el la spin....
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin

mi se pare o barbarie sa folosesti textil la clean vara.
e destul un monofilament de calitate .
Mi se pare ca ar fi asemanator cu expresia ca tragi cu tunul dupa vrabi.
Totusi cel mai mare clean pe care le-am prins e undeva la 1,5 kg.
E un peste destul de bun luptator dar nu trage asa violent. In plus de asta nu l-am prins niciodata la naluci mai mari de 9 grame asa ca pur si simplu nu vad idea.
e destul un monofilament de calitate .
Mi se pare ca ar fi asemanator cu expresia ca tragi cu tunul dupa vrabi.
Totusi cel mai mare clean pe care le-am prins e undeva la 1,5 kg.
E un peste destul de bun luptator dar nu trage asa violent. In plus de asta nu l-am prins niciodata la naluci mai mari de 9 grame asa ca pur si simplu nu vad idea.
the angler is catching xxx, not by the lure