SPUNE NU DESFINTARII SMURD

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 17 Ian 2012, 18:37

BygDaddy scrie:PS2 nu sunt sustinatorul implementarii unui sistem privat in romania pana in momentul in care nu sunt trasi la raspundere cei cafe l-au pus la pamant si implicit se inchid robinetele pe unde se scurg banii
ca sa inchizi robinetul, trebuie sa-l privatizezi...
iaca o parere de la un proaspat pacient care se impiedica in sistemul bolnav de sanatate:

Tuse. Nasoala, cu expectoratii urate, cu rinita asociata, nas vesnic infundat, si asta de vreo 20-25 ani, de pe cand fumam cate 2-3 pachete de “Carpati fara” pe zi. Mai faceam haz de necaz, zicand ca eu racesc doar o data pe an, din septembrie pana prin august. In rest, sanatos tun!! Prin primavera asta, ma iau in suturi muierea, fata si prietenii si… hai sa ma caut de boli la pulmoni. Ma radiografiaza aia de la Neuromed, n-am TBC. Ma duc la Padurea Verde, la spital. Suflu prin ceva tuburi, zic aia ca-s ok. “Si care-i problema?!” ma interogheaza sever o baba-medic (?!) intr-un halat alb la origini, acum aducand oarecum a sort de bucatareasa la sfarsitul programului. “Tusesc, rau”, zic eu. “Mai ales dimineata, sau dupa ce beau cafea”. “N-ai nimic la plamani, ti se pare ca tusesti, nu mai bea cafea, ia si tu o gura de tuica, ca-i vasodilatator, si lasa-ma sa vad de altii, care-s bolnavi adevarati, m-am saturat de voi astia, cu boli inchipuite…!” Si ma expediaza la un cabinet particular, daca vreau sa aflu mai multe.
Zis si facut. Doua milioane o consultatie de 3 minute, ma aleg cu un diagnostic de “astm bronsic” si “rinita alergica” si retete pentru medicamente de 4 milioane pe luna, cat oi trai, sau pana ma fac bine. Mai dau 3 milioane pentru test de alergii ( deh, rinita alergica…). Nimic. In sensul ca nu-s alergic decat la prostia si indolenta umana. Totusi, incep tratamentul indicat ( o chestie care se inhaleaza dintr-un disc, de doua ori pe zi si un spray nazal o data pe zi). Uimitor, are efect! Nasul mi se desfunda dupa cateva saptamani, sforaiturile mele nocturne de legenda se diminueaza drastic iar tusea devine rara si nechinuitoare. Dar… intotdeauna exista un dar!! Constat ca obosesc la cel mai mic efort, urcatul a doua etaje devine o escalada la munte, ma ridic din pat si ma tin de ziduri sa nu pic ca am o pacla neagra in fata ochilor, dorm cate 10-12 ore pe zi si-s tot obosit, la pescuit se iau prietenii de mine ca-s apatic si inactiv ( “ ce draq’ ai, mah, nici berea nu-ti mai place?!), la munca ma duc de forma si dupa doua ore o tund acasa, sa ma culc…categoric, nu e-n regula si ma gandesc la ce e mai rau, vreo hepatita d-aia rebela, ciroze sau alte cele, ca stiu eu ce stiu cate-a indurat pateu’ meu! Sau… o fi vreun “side-effect” al medicatiei din ultimele luni?! Preventiv, ma indop cu vitamine, ginseng si fructe si las draq’ alcoolul pentru o perioada. Mi-e mult mai bine, dar totusi ma intorc la doftorul cu astmu’, si-mi spune ca sigur n-au nici o legatura medicamentele lui cu starea mea, dar ma expediaza la analize complete, mai ales de ficat.
Alte cateva milioane ( ca degeaba esti asigurat, toate laboratoarele si-au terminat fondurile alocate de CJASTM…) si ma pomenesc cu surpriza vietii: Analizele de pateu ok. N-am cu ficatu’, poate am cu ficapu’… In schimb, analizele de sange catastrofale, mai precis: anemie severa ( hemoglobina 6, cand normal este 13-20) si trombocitoza, habar n-am cu ce se mananca, cert e ca in opinia doctorilor, n-ar trebui sa mai pot merge singur pe strazi. Nici nu vreau sa ma gandesc cat aveam cifrele in perioada cand chiar ameteam pe strada…
Iau, deci, trimitere de la medicul de familie si merg la Hematologie. Care tine de Spitalul Municipal ( Clinicile Noi, mai exact). Merg asa, la plesneala, sa vad ce zic aia si fara vreo tentativa de a apela la cunostinte. Intru in hol ( cu nevasta, ca deh, e medic si ea!), acolo-i un curent fantastic, se inghesuie 30-40 de insi pe un spatiu de 6 x 6 m, vin urgentele pa targi, e coada la automatul de cafea, o tiganca zbiara ca apucata la barbatu-sau, un altul vomita in draci pe paltonul de blana al unei cucoane, ce mai, casa de nebuni!! Ajung la coada la ghiseu cu trimiterea. “ Programare aveti?!” “N-am, uite trimiterea, dar unde se fac programari?!” intreb. “ Pai, la hematologie, acolo, in fata, hai, urmatorul!!”. Dau sa intru, coada si acolo, se intra in draci peste rand, nu te intreaba nici naiba ce cauti acolo, ma gandesc ca ar fi cazul sa pun mana pe poseta vreunei asistente si sa ma fac c-o tund, asa sigur m-ar baga in seama! Vad ca nu se poate pe cai normale, hai sa-mi caut ceva cunostinte. Samurai ( nevasta-mea) stie bine o laboranta, ca alt prieten de-al meu, medic, e prin SUA la un congres. Se rezolva iute, suntem pusi in legatura cu un medic cica de exceptie de la Hemato, care ne re-trimite la camera de garda si totul intra pe fagas normal. “ Vai de mine… asta-i urgenta! se caineaza doctorita de garda. Internare imediata!! “. Pai nu-s paturi, i se spune, sectia e supraaglomerata. Dar… avand pile, de data asta, se rezolva, pe la amiaza se externeaza nu-stiu-cine din salonul 10 si ma vor planta acolo. Pana atunci, vine si mai “noul meu doctor”, pufneste pe nas la vederea analizelor facute de un laborator particular pe bani multi ( “astia nu-s buni de nimic, facem iute altele. Ce nu putem analiza la noi, pe loc, le faceti contra cost la Bioclinica, avem contract cu ei, doar bani sa aveti, ei preiau probele si aduc aici rezultatele”, zice si pleaca… cat sa nu-l mai vad vreo 2-3 zile). Ma dezbrac la pajama intr-o asa-zisa garderoba de la demisol, inde pute a igrasie, a sobolani si a fecale, si ma duc la etajul I, ca sa astept pe holuri vreo 2-3 ore pana se elibereaza patul mult-dorit din 10.
Frumos salon, 10!! O incapere de cca 5 x 8 m, unde se “lafaie” 10 (!!) paturi si 8 (!) noptiere. Paturile-s din alea, de la ajutoarele post-revolutie, primite in 1990 din pomana nemtilor. Or fi fost “paturi”, acu-s niste ruine jalnice, blocate fie cu spatarele ridicate, fie complet coborate, cu rotile invartindu-se liber. Adica, te dai jos din pat pe o parte si el o ia la fuga in sens invers. Pana se opreste in picioarele vecinului, sau darama “cuierul” de care-i atarna perfuziile. Saltelele sunt “saltele” doar cu numele. Sfasiate, rupte, dezmembrate, pline de pete de sange si toate alea, mai stau intregi doar datorita cerceafurilor in care-s infofolite. Nu vreau sa ma gandesc la concentratia de microbi aflati la cativa milimetri sub mine, adunati in zeci de ani. Ganditul dauneaza grav sanatatii. Loc sa treci printre sirurile de cate 5 paturi?! Doar daca esti “silueta”. O asistenta, mai corpolenta saraca, are serioase dificultati de a face drumul asta de cateva ori pe zi, Asuda, dar nu se plange. Imi pun lucrusoarele marunte in sertarul de jos al noptierei pe care o impart cu vecinul ( ca-s mai putine noptiere decat paturi, din lipsa de spatiu) si o parte, care nu mai incap ( periuta de dinti, sapun, etc) le insir, la fel ca ceilalti, pe corpul din plastic al unui pat de cablu ce mascheaza doua prize si cate un sistem de alarma/panica. Atmosfera e calda. La propriu, Pe bune, sunt minimum 30 de grade Celsius si aer ai daca-ti aduci in punga, de acasa. Imposibil de deschis geamul, se face curent si 7 din cei 10 pacienti sunt, intr-adevar, grav bolnavi, unii nu pot nici macar sa vorbeasca. Dar toti sunt raciti cobza si au febra din aceleasi motive: cald, transpiratie, curent… Daca credeti ca e aglomerat, sa va mai zic una: la fiecare al doilea pat, e cate un apartinator ( sotia, mama, etc) care sta zi si noapte pe capul bolnavului. Pe capul lui, la propriu, in sens ca in pat cu el, ca nu-i loc de un scaun, sa nu mai zic de vreun pat pliant. Plus asistenta de serviciu, suntem permanent minimum 15 persoane in salonul cat doua camere de bloc. Asta, noaptea, cand nu-s vizite. Cand mai vin si cate 2-3 vizitatori la fiecare bolnav, dupa-mesele, e de-a dreptul mirific. Déjà ii invidiez pe crapii din bazinul alimentarei din piata 700, aia barem au ce respira…
Dupa o usoara sedinta de familiarizare ( trag aer,sau ma rog, asa ceva, in piept, vreo ora-doua) incerc sa vad cu cine impart locatia. In stanga mea, la perete, langa usa, o familie din Sannicolau. El, cu vechi probleme, diabet, blocaj renal, operatii pe coloana, dialize, vesnic conectat la cate 3 furtune deodata care-i baga cine-stie –ce zemuri vitale. E de un optimism molipsitor, la fel si nevasta-sa, cadru medical pensionat si care il dadaceste permanent. In dreapta, o familie de moti de la Tebea. El, un munte de om, spre 70 de ani, pus la pat de o doctorita criminala din Deva, care i-a prescris injectiile de reumatism pe 3 luni, sa le faca in 4 zile. Blocaj renal, dialize, atrofie medulara. Cel putin, cei din Timisoara se chinuie de 5 luni sa-l repuna pe picioare si au cam reusit. E un om hatru, cu voce de bas, care a dat mana si cu Ceausescu, si cu Paunescu si cu Basescu cand vizitau Gorunul lui Horea, ne povesteste chestii absolut incredibile despre viata aspra dar faina a motilor… Vizavi, un chip chel si extrem de palid, doarme cu gura larg deschisa si scoate cate-un horcait sinistru, in timp ce sudoarea curge garla pe tot corpu-i si o batrana, Maica Tereza in persoana ( e si imbracata ca o calugarita – dar e mama lui!!) il sterge si-si numara mataniile. Zeci de iconite stau la capataiul bolnavului si nu poti decat sa-ti intorci privirea, jenat ca tu esti cat de cat bine iar el trage sa moara de o leucemie galopanta. Are febra de peste 39 de grade de cateva zile si nimeni nu reuseste sa i-o scada. Ma uit mai atent, imi pare cunoscut… da!! E Misu, un vechi prieten, inginer constructor, cam de varsta mea , cu care am impartit sute de beri in Bastionul tineretilor noastre. Vita brevis…
Mai incolo, un batran colonel in retragere, care doarme toata ziua si noaptea se foieste pana pica din pat si-l ridicam din ora in ora, si-a rezolvat militareste “garda”. Ziua sta nevasta-sa, o femeie apriga si care se cearta cu toti de parc-ar fi la ea acasa. Ea hotaraste cand si daca se aprind luminile, daca deschidem usa ori geamul, ma mir ca nu face si programarile la buda. Catre seara, vine ginerele, iar peste noapte, dupa 22, vine fratele colonelului. Care sta 10 minute langa bolnav si apoi o ia de nebun prin spital, pana gaseste vreun pat liber unde sa doarma pana dimineata. Ca doar sunt destui in salon, sa aiba grija sa-l “manevreze” pe moshu’, nu?! Mai sunt, dar nu va mai plictisesc cu personajele, mai ales ca se schimba des.
Ies pe holuri, sa inspectez zona “sociala”. Adica, grupul sanitar. Ma ingrozesc brusc. In toata aripa asta, pe tot holul, un SINGUR WC!!! Cand spun singur, nu ma refer la o singura incapere. E o SINGURA buda, si aia fara colac sau capac. Ba, pardon, mai e una, dar e incuiata, si scrie “personal medical”. Este si o chiuveta!! Ba, descopar si doua cabine de dus. Nefuntionale, evident, acuma-s deposit de galeti si mopuri ale infirmierelor. Incep sa-mi explic mirosurile pestilentiale ce vin dinspre bolnavi. Si sa vrei, nu ai unde sa te speli!! Dar ce ma ingrozeste mai tare e BUDA, UNICA BUDA, la 4-5 saloane, barbati si femei de-a valma!! Sunt 45-50 de bolnavi si peste 15-20 de apartinatori care stau la coada la o singura buda. Cred ca si la Auschwitz erau mai multe hardaie intr-un dormitor, unde sa-si faca detinutii nevoile. Asta e, totul e sa nu disperi, sa-ti programezi ca lumea “tranzitul”, daca e posibil dupa 12 noaptea, si sa te rogi sa nu te apuce pantecaraia. Nu vreau sa stiti ce mizerie poate lasa cate o babuta care abia poate sa mearga si e nevoita sa foloseasca asa ceva…cert e ca le-am auzit pe infirmiere vomitand in timp ce faceau curatenie!
In rest…ok!! Toata stima pentru personalul medical care incearca, lupta din rasputeri sa faca fata in conditiile astea!! Asistentele, “caii de povara” ai spitalului, alearga de parca au jar sub talpi si zau nu as putea tine pasul cu vreuna, sa stai zi-lumina in priza! Cu medicii e mai lejer, isi fac rondul si nu-i mai vezi, dar fetele astea chiar merita toata stima pentru munca depusa si salariul de mizerie!
Si toate astea intr-un spital de renume dintr-un centru universitar de prestigiu al Romaniei… Stau sa ma intreb cate chestii trebuie oare schimbate pana sa ajungem… nu, nu in situatia de spital de lux, dar barem intr-o stare de normalitate?! Ce trebuie facut sa nu mai mergi cu lingura si gamela ta la sala de mese, sa nu-ti mai stergi singur masa slinoasa din fata, ca sa poti imbuca omeneste, o hrana cat de cat?! ( intre noi fie vorba, mancarea nici nu e rea… dar cand vezi conditiile de servire, ti se cam taie!). Cat despre “conditionarea” actului medical, pana acum…n-am constatat asa ceva. Momentan, medicul mi-a refuzat plicul ( sa fie un semn ca-s incurabil?!!), iar fetele cu transfuziile, recoltarile, etc, au acceptat maxim o ciocolata sau un suc. As fi dispus sa si platesc in plus pentru conditii mai bune… dar n-ai unde!! E singura sectie de hematologie din judet, chiar spitalele private isi trimit aici pacientii cu probleme. Deci… avem o problema! Promit sa va tin la current cu “desfasurarea” ostilitatilor, daca va intereseaza, am luat doar o pauza, m-am cerut acasa. Pentru un dus ca lumea si… nevoi “filozofice” indelung reprimate! Home, sweet home, oh, my sweet toilet!!

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 17 Ian 2012, 18:44

Romania ii putreda , societatea o coborat la un nivel subnormal , nu doctorii , politicienii , politie sau stiu eu ce institutie poarta vina ca s-a ajuns asa . Omu de rand , preocupat doar de propria burta , asta ii vinovatu .
Nimi mai fals. Tocmai...populatia este coborata la un anumit nivel cu buna stiinta!! Pe vremea raposatului te duceai fortat la scoala/munca. E devarat ca nu trebuia sa depasesti un anumit nivel, dar nici sa fii prost ca in ziua de astazi. La noi sistemul de invatamant e facultativ. Uita-te cate sate/comune nu au scoli. Uita-te cati oameni nu au bani sa trimita copiii la scoala. Pai de ce nu au bani? Pentru ca statul nu le ofera un loc de munca. Ii obliga la cersit/furat/strans cartoane/fier vechi etc. In cel mai bun caz, gasesti un post de paznic pe la vreo societate privata.
De ce am coborat la nivelul asta? Din cauza omului de rand???? Nu, din cauza sistemului nenorocit! Si inca e bine. Inca n-a inceput greul cu adevarat.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 17 Ian 2012, 18:51

privatizarea unui sistem oarecare atentie nu aduce cu sine si ceva pozitiv.aici e de fapt discutia si in jurul acesti idei s-a facut atat de mare tamtam.in contextul politic/economic/cultural actual al romaniei nu cred ca privatizarea aduce ceva pozitiv in sistemul sanitar romanesc.nu spun ca nu este o solutie dar trebuie inceput cu inceputul.acele robinete despre care este vorba.degeaba baga ei privat si gata credeti ca se schimba de azi pe maine.NU!

stiti ce o sa se intample? de la un an la altul(ca si aici-germania) o sa creasca contributiile.si stiti ce o sa pateasca pacientii care nu ai bani sa acceseze o treapta mai mare a poliutei de asigurare? exact ce patesc si acum si anume mor cu zile...................sunt multe de schimbat in sistemul sanitar romanesc SI DE INCEPUT ESTE SCHIMBAREA MENTALITATII.este cel mai suor de facut si in acelasi timp si cel mai greu.primul lucru trebuie inlaturati acei elefanti care au blocat spitalele cu rudele lor
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 17 Ian 2012, 19:02

in spitalul ala de care se povesteste am facut eu 2 ani de zile din facultate.Spitalul Clinic Municipal Timisoara zis si Clinicile Noi
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 17 Ian 2012, 19:10

BygDaddy scrie:privatizarea unui sistem oarecare atentie nu aduce cu sine si ceva pozitiv.
..........................................................................................................primul lucru trebuie inlaturati acei elefanti care au blocat spitalele cu rudele lor
Eu gandesc asa: sistemul de stat(care e cum e) nu are o concurenta serioasa. Cei care n-au bani, se duc unde isi permit(adica aproape 80% din populatie). Daca populatia ar avea un procent mai ridicat al nivelului de trai, sunt sigur ca ar alege o clinica privata.
Stii cum e vorba aia: timpul trece, leafa merge...asa si cu sistemul nostru de stat. Pe aia ii doare'n c.u.r ca spitalele n-au bani pentru seringi si pansamente(nu mai vorbim de aparatura). Atat timp cat fura lunar sute de mii de euro, nu au nici cea mai mica greata ca in spital mor oamenii de frig/foame/lipsa medicamentelor.
NU doctorii sunt de vina!! ?In niciun caz!

Sa presupunem ca s-ar privatiza tot sistemul, incepand de maine(dar privatizat pe bune, nu dat pe sub mana la ruda de gradul 7 sau pe bani vopsiti). Clinicile actuale private ar avea o concurenta. La fel si sistemul proaspat privatizat. Din acest moment serviciile se vor imbunatatii(parerea mea). Ma gandesc exact ca la doua fabrici de paine. Care are pretul mai bun si painea mai gustoasa, de la aia cumpar. Asa si cu spitalul.
In momentul de fata, foarte multa lume nu are alta optiune. Ca vor sau nu vor, se duc la un spital de stat, vai soarta lui. Nu le garanteaza nimeni ca mai ies vii din el, asta-i cert. Contributia lunara/anuala intra in buzunarul oamenilor destepti si oamenii isi cumpara singuri glucoza si vin cu paturi de acasa. Tu crezi ca vreodata o sa-si revina ceva in tara asta? Doar daca schimbam toata conducerea cu cineva de prin Japonia. Sunt prea stranse legaturile intre cei de acum ca sa putem miza pe cineva. :wink:
Nu stiu de ce dar mi-ar placea un rege..

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Ian 2012, 22:39

ranga scrie: ...................................
NU doctorii sunt de vina!! ?In niciun caz!............
bulshit!!!
biiiiiig bulshit !

am vrut sa nu ma bag in ciorba asta, dar chestia cu medici care nu au nici o vina m-a dat gata.
cine il opreste pe domnul medic sa plece din sistem daca considera ca nu isi poate exercita meseria in mod demn si bine renumerat??
nimeni, absolut nimeni - asta este o alta aberatie a sistemului, ne plangem ca ne pleaca medicii si oamenii bine pregatiti dar nu facem nimic sa ii oprim si asta ar trebui facut de pe bancile scolii si facultatii, contracte, ceva de genul scolilor profesionale de pe vremuri, dar asta este alta discutie.
consider ca la ora actuala sistemul de sanatate este sustinut in actuala formula si cu sprijinul major al anumitor "doctori" carora le convine de minune acest sistem. de ce??
aveti idee cat scoate un doctor care are cabinet individual si percepe un tarif de 50lei / consultatie?? basca relatia cu laboratorul "prieten" si farmacia "asociata"
si doctorul asta activeaza in sistemul public, are consultatii in spital, spitalul municipal care se confrunta cu greutati majore si care il plateste asa cum poate din bugetul alocat.
domnul doctor are program de la 08- 12, la ora 09:45-10:00 cand deja lumea fierbe la usa cabinetului public si incepe sa vocifereze, iar doamna asistenta iese la usa foarte ofuscata ca vezi doamne deranjezi ditamai doctorul (cara pana la acea ora era lipsa :shock: ) isi face aparitia si maria sa DOCTORUL.
lumea se agita la usa, dar tace chitic ca deh, doamne fereste sa nu se supere dom'n doctor ca acusi pleaca si maine o luam de la capat.
v-am spus oare?? asta este un cabinet public dintr-un spital bugetar :?
dupa aproape o oara si jumatate, deci pe la ora 11:30, vajnicul si maretul doctor capituleaza, depune armele si declama la asistenta ca astazi nu mai poate si ca ar face bine sa le sugereze subtil ca domn doctor are cabinet privat cu consultatii zilnice de la ora 17 la 20.
DOCTORUL nostru a consultat in timpul acesta ( o ora si jumatate) aproximativ 30 de persoane (cum draqu................nu stiu doar el si dumnezeul lui stie :shock: :? ), dar din cele ~ 30 persoane peste jumatate sunt asteptate la cabinetul privat al acestui individ unde consultatiile vor continua de data asta pe bani, dar omul da si este fericit ca a apucat un "domn doctor buuun, mi-a luat boala cu mana", fara sa stie saracul ca a fost selectionat de prima data si datorita norocului ca a avut o boala usoara si un stadiu incipient usor tratabil si vindecabil a ajuns sa cotizeze la cabinetul privat al "domnului doctor", restul...........cei care aveau boli cu stadii avansate si greu tratabile umplu paturile de spital din sistemul public.
si toate astea plecand de la un umil cabinet medical public din sistemul bugetar.
sa mai vorbim de cazul in care domnia sa DOCTORUL trebuie sa iti faca o interventie chirurgicala sau mai delicata care prezinta oarecum ceva riscuri, te pune sa semnezi o hartie prin care iti asumi toate riscurile si accepti de bunavoie sa nu ai nici o pretentie de nici un fel asupra lui sau a clinicii unde isi desfasoara activitatea??
sa mai vorbim de asistente, sau de banalele femei de serviciu care au ajuns pe post de moase in saloane deoarece asistenta nu are timp e ocupata cu medicul de garda sau daca e cumva batrana ori urata isi plange de mila la telenovele??
am o cunostinta, femeie de servici sau infirmiera, draqu stie ce este acolo, dar in nici un caz mai sus de atat, stiti cati bani face pe o tura?? minim 100-150lei / etaj + bonificatii in ciucalate, flori sau sticle mirositoare - nici nu se atinge de salariu.
si v-am spus? toate astea intr-un spital bugetar unde toata lumea se vaita ca este cumplit, ca sistemul e la pamant, ca se confrunta cu lipsuri majore, DAR.................nimeni nu paraseste sistemul.
si veniti acuma sa spuneti ca nu sunt ei de vina?? :shock:
sunt cativa (in comparatie cu cei ramasi) care au indraznit sa puna piciorul in prag si care au avut coloana vertebrala si mandrie.
sunt cativa cei care au dovedit ca sunt in primul rand OAMENI si apoi MEDICI
pentru acesti OAMENI si Medici ma inclin si le multumesc in fiecare zi ca mai exista.
restul.......................bulshit!

inchei aici scurta sau lunga mea dizertatie si imi cer scuze prietenilor mei MEDICI, iar domnilor "doctori" care se regasesc in randurile de mai sus nu pot decat sa le doresc sa aiba nevoie de MEDICI si sa nu ajunga pe mana unor "DOCTORI"

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 17 Ian 2012, 23:04

@adiwolf:

Eu ma refeream la sistem. Ce vina au doctorii ca ministerul nu da bani pentru toate cele? Ce vina au doctorii ca statul INCHIDE SPITALE? aici vorbim de sistem, nu de doctori.
Sa ne fereasca D-zeu sa ajungem pe patul de spital. M-am dus la Urgente si m-am luat cu mainile de par cand am vazut ce e acolo! Nu pot descrie in cuvinte! Oameni care aveau nevoie urgenta de pansament, seringi si alte "chestii" extrem de importante, erau sfatuiti sa mearga sa-si cumpere singuri, pentru ca spitalul NU MAI ARE FONDURI. E vina doctorilor? Sincer?
Iti spun o singura poveste : erau doi batranei, in jur de 80-85ani. Barbatul a fost adus cu salvarea la Urgente si era inconstient. Dupa nici 5min era scos pe targa din sala de primiri urgente, catre un salon(probabil). Babuta care era in papuci si cu o haina rupta pe ea, se tinea dupa un doctor cu 5lei in mana...il ruga sa-i ajute, asta printre lacrimi, daca le mai avea saraca...Doctorul ii tot explica ca nu are nu stiu ce medicament si ca trebuie sa mearga ea sa cumpere de la o farmacie. Asta li se intampla unor oameni de peste 80ani, amarati, vai soarta lor.
Restul nu mai stiu ce s-a intamplat, ca au intrat pe un alt hol. Si acum imi pare rau ca nu i-am dat 100 sa aiba pentru ce avea nevoie.
Asta este doar un caz, pe care l-am vazut in 10min cat am stat pe hol.
Nu vreau sa-mi imaginez ce se intampla in general. N-as putea vreodata sa asist la atata neputinta. Parca mai rau ca acum n-a fost niciodata.
Si cand vad la tv ca madam Pitzi isi ia pantofi de 3000E si geanta de 5000. Pai nu-ti vine sa le iei tot neamul in **** si sa le iei gatul ca la porumbei? mortii mamii lor de jigodii penale!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 17 Ian 2012, 23:19

Pai dupa rationamentul tau de ce n-ai vrea sa ii iei gatu lu dom' doctor ca vine la spital in Jeep in loc sa dea bani de la el sa cumpere medicamente?

Oamenii e fiare. Scapa cine moare.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Ian 2012, 23:40

geppetto scrie:............
Oamenii e fiare. Scapa cine moare.
:cry:
mare vorba ai spus.

@ranga
vorbim aproape de aceleasi lucruri dar cu diferente destul de majore in opinii.
tu mi-ai dat exemplul doctorului neputincios, legat de maini din cauza saraciei si furturilor din sistem, eu iti dau un contra exemplu cu doctorul care a refuzat sa chiureteze o femeie de 28 ani provenita dintro familie modesta fiindca femeia nu avea la ea decat 150lei.
nemernicul a replicat ca de banii aia o chiureteaza de jumate, sau o suta de euro si o rezolva de tot. :evil: (daca eram in salon si eram apartinator al acelei femei cred ca in ziua aia intram in puscarie dar scapam lumea de un nemernic :evil: )
sunt multe astfel de cazuri si exemple cu duiumul, dar asta nu rezolva cu nimic problemele din sistem.
in opinia mea, problema majora este ca banii din CAS nu se duc la sanatate ci intra in marele gaoz bugetar consolidat si de acolo se caca ministerul de finante cat vrea el si cui vrea el.
iar a doua problema majora este ca nu se stabileste o grila de costuri pentru asigurati CAS - nimeni nu stie ce primeste sau ce servici poate beneficia de banii cotizati in sistem si asta e facuta cu buna stiinta si premeditat.
daca aceste doua lucruri s-ar rezolva, aproape toate lucrurile ar intra pe un curs normal, dar....................
uitati-va ce se striga la manifestatii :cry:

sa mai inveselim atmosfera.

La vodă vine un arab,
cu o figură de asab.
„Eu, doamne, şeful de la SMURD,
la tine vin, ca la un surd,
ajuns astăzi nabab.

Românii toţi s-au minunat,
când SMURD-ul am înfiinţat.
Sunând la unu, unu, doi,
prin frig, prin zloată, prin noroi,
pe mulţi noi i-am salvat.