SPUNE NU DESFINTARII SMURD
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Concluzia la care am ajuns dupa 3 zile(cam 2 ore stau) petrecute la Universitate este ca, Arafat si SMURD a fost doar ocazia nu si principala cauza pentru care oamenii au ales genul asta de protest. Un motiv in plus de a participa fizic,este deformarea informatiei,voita sau nu,de catre mass-media.Multe lucruri nu sunt ceea ce par a fi. Vad,ascult si trag concluzii nefiltrate de nimeni si lucrul asta il consider foarte important. Poate nu-mi vor folosi la nimic si totul va fi dat uitarii in timp dar,cel putin,am constinta impacata ca nu vegetez si iau parte la viata urbei. Nu sunt de acord cu violenta de nici o parte si aici ar fi mult de povestit( cum spuneam,aparentele pot fi inselatoare). Nu am avut nici un incident zilele astea si sper sa ramana asa. La ora 19.30 imi astept sotia, care atunci termina orele,in fata Teatrului National.
io nu stiu ce avetzi voi cu sistemul privat de sanatate, ultima oara cand am fost internat in spital, am avut probleme cu coloana vertebrala, acum catziva ani. nu-mi aduc aminte sa fi facut cine stie ce analize, mi-au luat sange si atat. dar, imi aduc aminte ca s-au straduit sa nu-mi faca operatzie, am si scapat fara, pan la urma
asta in germania, acum catziva ani.
m-am simtzit foarte bine, in sigurantza, totul curat, frumos, asistente tinere, tot frumoase
mancare buna, nu ca la mama acasa, dar comestibila, nimic gretzos. doctorii, foarte de treaba, prietenosi, fara fumuri de vedeta in cap... nici nu indraznesc sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca as fi incercat sa-i bag 100 de euro in buzunar!
si stiu bine ca nu au salarii foarte mari! multzi pleaca in norvegia, suedia, acolo au conditzii mult mai bune, program mai scurt, si pe de-asupra sunt si platitzi mult mai bine. si asta e un motiv pentru care duc lipsa de doctori nemtzii.
in afara de asta, media de note la admitere este foarte mare si elevii, se pare, din ce in ce mai prosti...
nu mai reusesc destul de multzi sa intre in facultatzi... nu mai stiu exact amanunte dar se discuta problema asta acum catva timp.

m-am simtzit foarte bine, in sigurantza, totul curat, frumos, asistente tinere, tot frumoase

in afara de asta, media de note la admitere este foarte mare si elevii, se pare, din ce in ce mai prosti...

imi cer scuze daca am deviat de la subiect, dar din cate am intzeles eu, privatizarea sistemului sanatatii e problema, pentru ca se presupune ca asta va duce inevitabil la desfiintzarea SMURD, nu?BygDaddy scrie:Adi poti te rog sa spui care parte te intereseaza si o sa detaliez.am incercat sa adun totul intr-un post pt ca aici este vorba despre SMURD.dar are sens sa detaliem sistemul privat deoarece a zis cineva ca un sistem privat este mai bun,ca o mai mare concurenta sporeste competivitatea si deci calitatea actului medical in sine.cu asta nu sunt de acord!
Zoli cred ca tuturor le-a ajuns cutitul la os si nu au motiv de calm. Si eu as iesi in strada, dar nu am posibilitatea, adica la mine in oras totul e mort, nimeni nu misca nimic in sensul asta.
Apropo de sistemul sanitar romanesc, ultima intalnire cu EL a fost ieri. Vineri am fost la doctorita de familie si mi-o spus sec, in timp ce se imbraca "rubeola, hai luni dupa motivare". Deci ma duc ieri, prima intrebare "de ce ai venit". Ii spun ca ma doare gatu, stramba din nas, zice ca ii normal, si zice "dar nu tusesti, nu?", cand ii spun ca ba da, face un gest de sila in timp ce vroia sa se puna pe scaun si ia stetoscopu. Ajunge sa imi spuna de tratament. Imi scrie pe o hartie medicamentele ca "nu avem numai 20 de consulatii pe zi, si tot atatea retete", in conditiile in care am fost am al cincelea. Contrast puternic cu momentele cand ma duceam cu ceva, dar acum m-am hotarat ca nici de-al dracu sa nu ii dau nimic.
Oare merita tolerat ceva in tara asta? De la mic la mare....
Iar Boc, cred ca are opinia lui despre dialog, gen ei comanda si noi respectam.
Apropo de sistemul sanitar romanesc, ultima intalnire cu EL a fost ieri. Vineri am fost la doctorita de familie si mi-o spus sec, in timp ce se imbraca "rubeola, hai luni dupa motivare". Deci ma duc ieri, prima intrebare "de ce ai venit". Ii spun ca ma doare gatu, stramba din nas, zice ca ii normal, si zice "dar nu tusesti, nu?", cand ii spun ca ba da, face un gest de sila in timp ce vroia sa se puna pe scaun si ia stetoscopu. Ajunge sa imi spuna de tratament. Imi scrie pe o hartie medicamentele ca "nu avem numai 20 de consulatii pe zi, si tot atatea retete", in conditiile in care am fost am al cincelea. Contrast puternic cu momentele cand ma duceam cu ceva, dar acum m-am hotarat ca nici de-al dracu sa nu ii dau nimic.
Oare merita tolerat ceva in tara asta? De la mic la mare....
Iar Boc, cred ca are opinia lui despre dialog, gen ei comanda si noi respectam.
adi daca ai fi nimerit in spitalul in care lucrez eu sigur te operau.faceau pe draku in patru sa te duca in sala de operatie.lucrez pe anestezie si am foarte mult de a face cu chirurgia pe coloana.este ordin venit de sus de la seful spitalului.daca nu se opereaza se pierd o gramada de bani.sistemul privat de sanatate este bun daca este implemantat corect.aici este buba lanoi la romani ca avem temdinta sa copiem anumite lucruri dar sa le adaugam la reteta de baza acel sclipici romanesc.asta daca intelegi ce vreau sa zic.pe idee lasa mah ca merge si asa.
acuma despre numarul de medici ei au o clauza, nu mai stiu exact cum se numeste.nu au voie sa termine pe un and de zile decat un anumit numar de studenti.iar numarul ala este foarte mic in comparatie cu nevoia.am de exemplu un coleg care a lucrat nush cati ani in mecanica pana a reusit sa intra la facultate
in alta ordine de idiei, un sistem privat de sanatate va sta prima data sub greutatea banului pt ca banul pune in miscare totul.nu inseamna neaparat un lucru bun.tu ai fost tratat asa cum trebuie in spital nu pt ca sistemul este privat ci pt ca asta este educatia pe care li se injecteaza tuturor care lucreaza cu pacientul.ba de nevoie, ba de frica(ai voie sa te plangi ca pacient), ba ca asa iti place trebuie sa zambesti tot timpul si sa vorbesti frumos cu pacientul chiar daca el te scuipa(am multi colegi care lucreaza in psihiatrie in germania).educatia sociala nu are de a face cu nimic privat.si la randul lui pacientul il trateaza pe medicul sau ca pe o persoana care ii vrea binele.este o relatie pacient-bolnav foarte interesanta.cand am inceput mi se parea ciudat eu obisnuit cu romania
PS sper ca este mai usor de citit de data asta
PS2 nu sunt sustinatorul implementarii unui sistem privat in romania pana in momentul in care nu sunt trasi la raspundere cei cafe l-au pus la pamant si implicit se inchid robinetele pe unde se scurg banii
acuma despre numarul de medici ei au o clauza, nu mai stiu exact cum se numeste.nu au voie sa termine pe un and de zile decat un anumit numar de studenti.iar numarul ala este foarte mic in comparatie cu nevoia.am de exemplu un coleg care a lucrat nush cati ani in mecanica pana a reusit sa intra la facultate
in alta ordine de idiei, un sistem privat de sanatate va sta prima data sub greutatea banului pt ca banul pune in miscare totul.nu inseamna neaparat un lucru bun.tu ai fost tratat asa cum trebuie in spital nu pt ca sistemul este privat ci pt ca asta este educatia pe care li se injecteaza tuturor care lucreaza cu pacientul.ba de nevoie, ba de frica(ai voie sa te plangi ca pacient), ba ca asa iti place trebuie sa zambesti tot timpul si sa vorbesti frumos cu pacientul chiar daca el te scuipa(am multi colegi care lucreaza in psihiatrie in germania).educatia sociala nu are de a face cu nimic privat.si la randul lui pacientul il trateaza pe medicul sau ca pe o persoana care ii vrea binele.este o relatie pacient-bolnav foarte interesanta.cand am inceput mi se parea ciudat eu obisnuit cu romania
PS2 nu sunt sustinatorul implementarii unui sistem privat in romania pana in momentul in care nu sunt trasi la raspundere cei cafe l-au pus la pamant si implicit se inchid robinetele pe unde se scurg banii
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!
BygDaddy scrie:adi daca ai fi nimerit in spitalul in care lucrez eu sigur te operau.faceau pe draku in patru sa te duca in sala de operatie.lucrez pe anestezie si am foarte mult de a face cu chirurgia pe coloana.este ordin venit de sus de la seful spitalului.daca nu se opereaza se pierd o gramada de bani.sistemul privat de sanatate este bun daca este implemantat corect.aici este buba lanoi la romani ca avem temdinta sa copiem anumite lucruri dar sa le adaugam la reteta de baza acel sclipici romanesc.asta daca intelegi ce vreau sa zic.pe idee lasa mah ca merge si asa.

stiu exact despre ce-i vorba... "sclipiciul" ala tipic romanesc... la fu2-i ma-sa asa...

asistentele, (niste babatii nenorocite

clar este ca trebuie o schimbare radicala la "sistemul sanitar" romanesc...
cat despre nemtzi... s-o fi mai "imputzit branza"

Romania ii putreda , societatea o coborat la un nivel subnormal , nu doctorii , politicienii , politie sau stiu eu ce institutie poarta vina ca s-a ajuns asa . Omu de rand , preocupat doar de propria burta , asta ii vinovatu .
De-a lungu istoriei omu o inventat tot felu de sisteme politice , in principiu toate bune , doar ca materialu uman ii defect .
De-a lungu istoriei omu o inventat tot felu de sisteme politice , in principiu toate bune , doar ca materialu uman ii defect .