SPUNE NU DESFINTARII SMURD

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 18 Ian 2012, 00:03

geppetto scrie:Pai dupa rationamentul tau de ce n-ai vrea sa ii iei gatu lu dom' doctor ca vine la spital in Jeep in loc sa dea bani de la el sa cumpere medicamente?
Doctoru poate sa vina si cu avionul la munca, ce am cu el?
Eu am ce am cu aia, carora le dau bani lunar si cand am o problema, trebuie sa ma descurc pe pielea mea. Atunci de ce mai platesc??
In 10 ani sa zicem, am apelat o data sau de doua ori la serviciul medical. Restul...doar am platit. Acum daca ma duc sa-mi faca o anestezie, intai trebuie sa trec pe la farmacie sa-mi iau "bomboanele" si abia apoi la spital. Pai banii aia cu care am cotizat atatia ani, la ce ma ajuta?

Nu vreau sa bag in discutie si alte institutii de stat(invatamant, agricultura, etc.) ci doar pe asta care, zic eu, este primordial.
Ati vazut cate cazuri au fost in care era nevoie de o Salvare si aia nu exista? Doctorii aia care cer spaga sunt pistol cu apa pe langa problemele grave ale sistemului.
Noi nu avem bani(de ce?) pentru ferestre la scolii, si curva aia penala da 1mil de euro pentru o frunza. Apare la tv spunand ca ea nu poarta o pereche de pantofi de doua ori si in acelasi timp se inchid spitale ca nu sunt bani. Tie chiar iti convine situatia asta? Despre ce vorbim ?

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 18 Ian 2012, 00:13

adiwolf scrie: @ranga
vorbim aproape de aceleasi lucruri dar cu diferente destul de majore in opinii.
orice am discuta noi aici, se adevereste vorba aia "pestele de la cap se impute".
daca sistemul asta nenorocit avea si niste legi clare, sunt sunt sigur ca nu existau atatea cazuri nasoale.
de exemplu un doctor sa aiba un salariu de minin 1500ron. in cazul in care e prins cu mata in sac = ridicarea dreptului de a practica pe x ani.
la abateri mai grave, excluderea definitiva.
crezi ca-si mai riscau serviciul si paine? repet, pentru un salariu decent.

la noi nu, ii da 800ron si de restul se descurca singur. pai e normal ca cere spaga. cine nu o face? politaii iau la greu, profesorii la fel(unii castiga cinstit facand meditatii), popii la fel...deci cine nu face?
totul pleaca de la jigodiile alea notorii care nu stiu altceva decat sa fure si sa fure, atat.
uite cu ce tupeu apare boc la tv sa spuna ca el nu demisioneaza dar nici solutii nu are. pai daca nu esti in stare, da-te dracu' la o parte. la ce tin atat de scaunul ala?
ce dracu, prea suntem luati de prosti.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Ian 2012, 00:39

ranga scrie: ce dracu, prea suntem luati de prosti.
Si a cui ii vina :wink:
Drepturile tre cerute si luptat pentru ele !

La roman i se rupe , la care i imerge bine si se "descurca" , il doare-n cot de chinu aproapelui , asa de simplu ! Nu au politicienii si nimeni vina , pentru ca democratia pur si simplu nu ii sanatoasa romanului , la atitea ani dupa revolutie santem mult mai neoameni ca inainte !

Coruptia incepe de la mic la mare , si politicienii is exponentii societatii , ies din sanu acesteia , oricat o rasucesti , tot la asta ajungi :wink:

In momentu de fata doar o dictatura poate aduce ceva schimbari .

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 18 Ian 2012, 01:02

da, una din asta:

http://www.livestream.com/channelnk

Problema e coruptia, nu lipsa unei dictaturi. Coruptia care exista peste tot in lumea animala, nu numai la romani. Coruptia aia care n-a venit dupa 89, era aici deja de mai demult. Daca omul n-ar fi ignorant la ceea ce inseamna coruptia pentru societate, problemele astea ar fi reduse. Societatea asta a noastra e ca in bancu ala cu romanii care stau in iad in cazanu cu smoala si nu scoate niciunu capu deasupra ca il trag in jos aia de langa el. Din coruptie rezulta saracia si saracia produce coruptie.
Recunosc ca nu pot sa-mi dau seama de ce poporul roman (ca toate popoarele din zona asta) e atat de diferit de cele din vest.
Ca si Boc, n-am absolut nicio idee de vreo solutie de iesit din starea asta de **** dar na, eu nu sunt prim-ministru.
Dar sunt convins ca dictatura nu este. Romanii sunt corupti oricum, si cu dictatura si fara.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Ian 2012, 11:05

Probabil situatia o sa se amelioreze in momentu in care omu de rand nu o sa mai dea vina pe toti din jur pentru ce se intampla .
Cand insa , greu de spus !

Chiar daca pleaca Basescu , cine vine ? Tot unu la fel :wink: Poti schimba 30 de regimuri si sisteme , daca la roman nu-i vine mintea la cap o sa fie la fel !

Oricum , democratia ii putreda , se plange toata lumea capitalista , si tot mai multi trec pe partea stanga :wink:
Vad asta inclusiv pe forumurile de pescit de afara , in discutii despre societate !

In fine , astept razbelu cu drag :D

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 18 Ian 2012, 11:21

ranga scrie:

orice am discuta noi aici, se adevereste vorba aia "pestele de la cap se impute".
daca sistemul asta nenorocit avea si niste legi clare, sunt sunt sigur ca nu existau atatea cazuri nasoale.
de exemplu un doctor sa aiba un salariu de minin 1500ron. in cazul in care e prins cu mata in sac = ridicarea dreptului de a practica pe x ani.

la noi nu, ii da 800ron si de restul se descurca singur. pai e normal ca cere spaga.
Ca sa aiba oamenii o viata decenta ar trebui ca salarul MINIM din tara sa fie 1500 de lei. Nu ca in unele zone (caz concret) unde primesc oamenii 600-700 de lei. Ce sa faci cu banii astia?

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 18 Ian 2012, 11:35

Razvan V. scrie:
ranga scrie:

la noi nu, ii da 800ron si de restul se descurca singur. pai e normal ca cere spaga.
Ca sa aiba oamenii o viata decenta ar trebui ca salarul MINIM din tara sa fie 1500 de lei. Nu ca in unele zone (caz concret) unde primesc oamenii 600-700 de lei. Ce sa faci cu banii astia?

:D Cu bani astia? pai cu asa multi bani ....iti poti lua in fiecare luna o lanseta,o mulineata buna,vo 2 fire bune si vo 2 voblere(tot bune) mai ales daca esti ca matusamea...in invatamant ,vaduva si mai ai si un copil :D

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 18 Ian 2012, 12:39

danstiucaru scrie:
Razvan V. scrie:
ranga scrie:

:D Cu bani astia? pai cu asa multi bani ....iti poti lua in fiecare luna o lanseta,o mulineata buna,vo 2 fire bune si vo 2 voblere(tot bune) mai ales daca esti ca matusamea...in invatamant ,vaduva si mai ai si un copil :D
Chiar, daca privim prin prisma posibilelor achizitii is chiar prea multi.
Rusine sa le fie.
Cum nu vi tu Tepes Doamne....

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 18 Ian 2012, 14:06

SF scrie:
ranga scrie: ce dracu, prea suntem luati de prosti.
Si a cui ii vina :wink:
Drepturile tre cerute si luptat pentru ele !
Corect. Trebuie sa le cerem si sa luptam pentru ele. Au iesit astia in strada. Ce zic restul? Niste prosti, nu asa se face....niste derbedei, oameni fara ocupatie, etc. Pai cum trebuie luptat? Daca nu ne unim, cum am putea altfel?
Ziceti ca niciun sistem nu e bun, ca toate sunt cu ochi pe ciolan. Atunci ce naiba sa mai facem? Daca stam cuminti in casa, nu e bine. Daca iesim sa ne cerem drepturile, iar nu-i bine..
Oricum o dam, niciodata nu o sa fim pe aceeasi lungime de unda. Parerile sunt impartite, ca deh...oameni suntem, nu roboti.

Aia care o duc cat de cat bine acum, stau si se distreaza la tv cum scandeaza aia in strada. :wink:
Destinul nostru oricum e dictat de altii dar am face bine sa ne opunem pana nu ne pun calusul in gura definitiv. :evil:
Cu dictatura nu sunt multi de acord, adica aia care acum se "descurca". Oamenii de rand care traiesc cu 500ron/luna ar fi bucurosi de un dictator. unii ar trai fericiti in anarhie. Ca sa multumesti toata lumea n-ai cum.
Daca s-ar tine cont de majoritate, s-ar vota pentru dictatura. :wink:

Noi discutam discutii si astia se "inteleg" prin telefoane si ne conduc mai departe ca si pana acum. Mi-e greata cand aud de Ponta, Crinul-amarat Antonescu si altii. Eu as alege un OM simplu, care nu are in spate legaturi cu politica. Pentru asta ar trebui sa iesim in strada. Daca vine unul mai rau ca basescu, ce-am rezolvat? Teapa asta am luat-o de la revolutie. Intotdeauna am sperat la mai bine si uite unde s-a ajuns.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 18 Ian 2012, 14:18

In functiile de conducere e important sa pui un om gospodar, nu un om simplu. Astea cu bietul roman pur si ne-patat politic sunt vrajeli puriciste pentru absolvente de studii superioare. Si din astea nu prea avem pe aici pe forum. :)

Scrie răspuns