sa fim mandrii ca suntem romani?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 12 Ian 2008, 11:48

AdrianS,esti student?Se explica,oarecum,conceptia ta despre patriotism la taranul roman.Te iei dupa analiza(statistica)facuta de neamt,chit ca-i cel mai mare istoric al Germaniei de azi?A facut si un studiu al situatiei de atunci ptr.fiecare natiune in parte?Taranul roman deabia isi facea un rost,trecuse peste o rascoala cu urmari de nedescris,ii ardea lui de razboi?Era razboiul lui?Apropo,cati tarani elvetieni s-au prezentat voluntari ptr.front?Mai omule,fa si studii practice cand faci referire la taranul roman,nu doar din carti,chiar daca cartile iti ofera bagajul necesar sa-l"distrugi",ia-ti in fiecare vacanta cate un ragaz de a merge la tara,stai in casa unor tarani batrani,daca se poate,din cei care au apucat si-au luptat in razboi,voluntari sau nu,din toate zonele tarii,apoi sa vii aici si sa-ti dai cu parea despre patriotismul taranului roman!Ca nu evolueaza mai repede si,mai ales,in bine Romania,cauta raspunsul in alta parte,nu in patriotismul taranului sau in cat de agrara sau nu, este tara.
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 12 Ian 2008, 14:17

Cucu Ionel scrie:Apropo,cati tarani elvetieni s-au prezentat voluntari ptr.front?
faina afirmatie...
apropo :D,... in ce razboi a participat Elvetia ca si combatant ? de partea cui?... sau din ce alianta a facut parte ? :mrgreen:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 12 Ian 2008, 14:56

Cucu Ionel, am terminat cu studentia in 1987.
Ce ar insemna "studiu practic" in situatia asta? Sa-l intreb pe nea Vasile daca e patriot? Daca se considera parte din presupusa Natiune Romana? Daca si cum a luptat pe front? Trec peste faptul ca pentru cei mai multi dintre ei acestea sunt niste notiuni abstracte (ceea ce, in fond, este adevarat) pe care nu le inteleg, sa zicem ca as gasi pe ici pe colo cate unul care ar intelege si ar simti ceea ce tu crezi ca exista in ei, ca si clasa sociala. Aceia care inteleg si simt aceste lucruri sunt altceva, sunt indivizi aparte in societatea rurala de la noi, ei reprezinta un varf pe o scara a evolutiei sociale. In Europa Occidentala s-a reusit trecerea de la societati ale natiunilor la societati ale bunastarii generale, noi nu am reusit sa evoluam de la societatea paternalista, de la individualism si nevoia de tatuc politic cu rol de Mesia, trasaturi caracteristice societatilor rurale. Asa se explica reactiile noastre politice si sociale, lipsa de intelegere si solidaritate de care dam dovada, psihozele generale care ne cuprind in momente pe care le percepem ca fiind antiromanesti, etc.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Ian 2008, 15:19

AdrianS scrie:
Ceea ce am spus mai sus este, poate, cel mai putin important aspect, am dat acest exemplu ca sa "sfidez" un pic ordinea lucrurilor. Nu tin mortis sa distrug "taranul roman" pe acest site, am bagajul de cunostinte necesar ca s-o fac, am si documentatia necesara ca sa probez, as vrea sa ma opresc aici..
Insa in mintea ta , taranu roman ii distrus ?

Fir Intins!!!

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 12 Ian 2008, 15:26

SF scrie:
In "mintea mea", societatea romana este neevoluata, premoderna. Asta se datoreaza faptului ca am ramas, in esenta, o societate rurala.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 12 Ian 2008, 15:35

AdrianS scrie:
SF scrie:
In "mintea mea", societatea romana este neevoluata, premoderna. Asta se datoreaza faptului ca am ramas, in esenta, o societate rurala.
in traducere libera ar trebui sa ne mutam la oras cu totii.........si sa speram ca in 10 ani lucrurile or sa se puna la punct de la sine.nu? :roll: ........ nu mentalitatea de taran evoluat sau involuat,nu societatea premoderna sau moderna e buba..........ci mentalitatea romanului in general,mentalitate indusa cu forta de nea nicu si altii inaintea lui,si anume:cand ne luam p....la in c...r de la cei care ne conduc tara nu ne infuriem ca ne-au tras-o,ci ne infuriem de ce nu au folosit lubrifiant macar!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Ian 2008, 15:43

AdrianS scrie:
Unul dintre cei mai importanti istorici la ora asta, Hagen Schulze, a facut un studiu privitor la voluntarii din al doilea razboi mondial. Stii cati tarani romani s-au prezentat voluntari? 1,7% din totalul voluntarilor din Romania! Ultimul loc. Deloc coincidenta faptul ca eram si atunci ca si acum pe ultimul loc dupa nivelul de urbanizare din Europa. Ai putea sa intrebi, ce relevanta are asta? Are. Pe primele locuri au fost Anglia cu 15% si Germania cu 13,5% Cele mai dezvoltate state europene. Pe ultimele locuri Bulgaria cu 6% si Romania cu 1,7%
Asta ii din ciclu neamtu , numerele si stampila hahaha!!!

Cind te mai intilnesti cu Hagen asta intreaba-l cum o numarat , nu de alta , da noi am jucat in amindoua taberele . Voluntari cind am fost cu Axa , sau dupa aia cu Aliatii ?
Mai poti sa-i spui ca pe romani nu prea i-a mincat in *** de colonii si expansiune , Anglia pierdea mult mai mult decit noi , plus ca nu au avut trupe pe teritoriu , la noi a fost mai complicata treaba .
Strabunicu o fost pe front , o ajuns prizonier la rusi , inca mai am acasa niste "vederi" din Siberia , nu m-am intrebat inveci daca o ajuns acolo voluntar sau obligatoriu .
Oricum , dupa ce rusi au luat controlu cred ca nu mai are rost sa vorbim de voluntari , insemna ca ramine doar prima , adica voluntari pentru a lupta contra Rusia . Poate ma insel , da chiar nu vad nici o relevanta in numaratoarea lui Hagen .

Fir Intins!!!

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 12 Ian 2008, 15:48

adrignat scrie: in traducere libera ar trebui sa ne mutam la oras cu totii.........si sa speram ca in 10 ani lucrurile or sa se puna la punct de la sine.nu? :roll: ........ nu mentalitatea de taran evoluat sau involuat,nu societatea premoderna sau moderna e buba..........ci mentalitatea romanului in general,mentalitate indusa cu forta de nea nicu si altii inaintea lui,si anume:cand ne luam p....la in c...r de la cei care ne conduc tara nu ne infuriem ca ne-au tras-o,ci ne infuriem de ce nu au folosit lubrifiant macar!
Te inseli. De altfel in primul meu post la acest subiect am spus ca nu este suficient sa ai domiciliul la oras.

Spui "mentalitatea romanului in general". Asta-i o forma foarte ciudata de autodispret national, un complex de inferioritate. Este de fapt o dovada de neintelegere a realitatii societatii noastre. Individualismul nostru, defetismul, tendinta asta nenorocita de a generaliza ceea ce consideram ca este negativ, toate astea sunt o consecinta nu sunt defecte.

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 12 Ian 2008, 15:52

SF scrie: Asta ii din ciclu neamtu , numerele si stampila hahaha!!!

Cind te mai intilnesti cu Hagen asta intreaba-l cum o numarat , nu de alta , da noi am jucat in amindoua taberele . Voluntari cind am fost cu Axa , sau dupa aia cu Aliatii ?
Mai poti sa-i spui ca pe romani nu prea i-a mincat in *** de colonii si expansiune , Anglia pierdea mult mai mult decit noi , plus ca nu au avut trupe pe teritoriu , la noi a fost mai complicata treaba .
Strabunicu o fost pe front , o ajuns prizonier la rusi , inca mai am acasa niste "vederi" din Siberia , nu m-am intrebat inveci daca o ajuns acolo voluntar sau obligatoriu .
Oricum , dupa ce rusi au luat controlu cred ca nu mai are rost sa vorbim de voluntari , insemna ca ramine doar prima , adica voluntari pentru a lupta contra Rusia . Poate ma insel , da chiar nu vad nici o relevanta in numaratoarea lui Hagen .

Fir Intins!!!
:D
N-ai inteles nimic, SF! 1,7% dintre voluntarii romani erau tarani. Cu cat gradul de urbanizare este mai ridicat cu atat procentele de tarani voluntari cresc.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Ian 2008, 15:59

AdrianS scrie: N-ai inteles nimic, SF! 1,7% dintre voluntarii romani erau tarani. Cu cat gradul de urbanizare este mai ridicat cu atat procentele de tarani voluntari cresc.
De ce ? Pai daca merg toti la oras , nu ramin mai putin tarani , cum creste atunci numaru taranilor voluntari , daca ramin tot mai putini tarani hahaha!!!??

Fir Intins!!!

Scrie răspuns