sa fim mandrii ca suntem romani?

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 18 Dec 2007, 17:14

adevarul e ca in primul rand avem un talent de a ne plange de mila fara a incerca sa schimbam ceva.....de neegalat!si ca suferim de parsivitate ereditara.....asta iar e foarte adevarat....dar d aici pana la a te exclude din natia asta si a-ti fi rusine ca esti ceea ce esti.........mie nu mi-e deloc rusine!sunt chiar mandru........afara e asa........afara e altfel.......nu visam decat la ziua in care vom emigra....si in consecinta n bagam picioru in ea tara.........am avut ocazia sa vizitez si sa petrec mai mult timp in tari straine(e adevarat,doar tari europene).......si sincer de fiecare data cand ieseam d pe autostrada :lol: imi dadeam seama cat d fain si d bine e la noi..... :D

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 19 Dec 2007, 12:29

Cred ca sunt aspecte diferite: 1. si eu, ca multi altii, poate, de pe site, de peste tot, am cutreierat prin cateva tari ale Europei - care se credea a fi un club select, format din natiuni respectabile - in care am vazut si bune, si rele. Mai mult bune da' nu se pune. INtr-adevar, cand ieseam de pe autostrada, in drum spre Romanica, si pe mine ma apuca o naluceala super mega giga mishto, caci incepeam sa zdrangan mai tare decat masina si trebuia sa opresc din loc in loc pentru a-mi rearanja micile prostioare pe care le aduceam din Europa cea veritabila. Cred ca s-a inteles complet prost mesajul....nu de tara asta ne e scarba....de coinacii astia de "demnitari" de carton care NU TIN cu natiunea. Ei e impotriva natiunii! E atat de greu de separat lucrurile? Sa dau exemplu iar taxa lu' Motocicleanu razgandeanu?
O sleahta de oligarhi care mai de care razgandaci. V-a placut faza cu Vadim si cu esplicatia lui vis a vis de plecarea de la sefia PRM? M-am kkt pe mine de ras....cica i8 s-a bolunzit fiica-sa, toata ziua a zacut, nu s-a dus la scoala, a vomat, s-a cufurit peste tot etc etc. Nu-i marfa de prosteala pe fata....si la tembelizor? Sa se faca de ras pana la capat. Uite-asa si cu MOtocicleanu....cand incerca sa ne smulga lacrimi cu demisia din fn. de p.m......s-a sucit brusc, pen'ca i s-a facut rau unei vecine de-a lui cand a auzit, in + i-a zacut catzaua toata ziulica si nici apa n-a baut.
2. Romania e minunata si voi stiti lucrul acesta. O sa ne cada umerii in bocanci de cata povara de politruci caram in spate.

In rest....viata e frumoasa!
Va urez un Decembrie minunat!

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 19 Dec 2007, 18:26

da.....ai dreptate ,dar io apartin acestei tari si nu lui tariceanu,basescu sau doamne-fereste vadim!...... :lol:
hai sarbatori fericite la toti! :wink:

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 11 Ian 2008, 10:16

"Noi suntem deja invinsi, dinainte de a fi venit pe lume, suntem din nascare un popor de invinsi. Suntem un popor nascut dupa o infrangere, o invazie, un popor invins din punct de vedere militar".

Ma intreb :wink: cine o fi spus chestia de mai sus si despre cine o fi vorba... :wink:

Problema Romaniei este omul, romanul, cetateanul roman, de fapt, cetateanul roman rural sau de-abia urbanizat, ca sa fiu mai exact. In 1937 numai 25% din populatia Romaniei locuia la oras, aproape jumatate dintre acestia fiind de alta origine etnica dect romanii. Cu mari eforturi comunistii au reusit sa creasca acest procent la aproximativ 40%, in 89 datele oficiale spuneau ca am ajuns cam la 50% Evident, acest procent este fals, cu totii stim ca mare parte dintre oraseni depindeau material tot de familiile ramase in mediul rural, viata lor, mentalitatea, educatia, facea din acesti cetateni unii cu mentailitati rurale dar avand domiciliul la oras. Asta fara a mai socoti asa-zisele orase, de fapt niste sate mai mari in mijlocul carora se construise cateva blocuri cu veceurile in curte...

Si astazi suntem cea mai inapoiata tara din Europa, ca si acum 70 de ani. Romania are nevoie de o revolutie sociala, in primul si in primul rand. Poate ca aceasta "revolutie" va fi grabita de oarecarea bunastare materiala ce se intrevede in 10-15 ani dar eu unul ma indoiesc...

Cretinismul nostru merge pana acolo ca in scolile noastre se face apologia taranului si vietii de la tara. Este paradoxal, filozofii nostri (ma refer la cei interbelici dar nu numai la ei) cultivau mioriticul, "fundamentalismul" rural rumanesc, ei fiind nationalisti, chiar radical/extremisti, fara sa tina cont ca taranul roman este lipsit de patriotism, ca nationalismul ii este strain, ca nu intelege si ca nu face parte din natiunea romana, in devenire atunci si acum.

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 11 Ian 2008, 16:16

Adrian,ce cuvinte sunt astea :taranul roman este lipsit de patriotism,ca nu intelege si nu face parte din natiunea romana????!Ai trait doar la oras?Apropo,din ce zona esti,bucurestean get-beget?In alta ordine de idei,cati ani ai?Scuze ca-ti pun asemenea intrebari dar vreau sa ma conving ca ai macar 18 ani ptr.a intelege ce-i in capul tau.Daca n-ai avut macar bunici la tara sa-ti povesteasca ei ce inseamna viata si patriotismul de atunci si de acum al taranului roman n-are rost sa discutam,nu ma refer la filozofii si profesorii la care faci referire.Ce inseamna ptr.tine progresul,sa locuim toti la oras si sa-i dam draq pe tarani deoarece ne trag in jos??Apropo,poti sa-mi spui cati din cei care ne-au condus si ne conduc inca,de la revolutie incoace,sunt de la oras si cati de la tara?Poate de aia progresam asa tare!!!Ca inca suntem cretini,nu??
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 11 Ian 2008, 18:00

AdrianS scrie:"Noi suntem deja invinsi, dinainte de a fi venit pe lume, suntem din nascare un popor de invinsi. Suntem un popor nascut dupa o infrangere, o invazie, un popor invins din punct de vedere militar".

Ma intreb :wink: cine o fi spus chestia de mai sus si despre cine o fi vorba... :wink:

Problema Romaniei este omul, romanul, cetateanul roman, de fapt, cetateanul roman rural sau de-abia urbanizat, ca sa fiu mai exact. In 1937 numai 25% din populatia Romaniei locuia la oras, aproape jumatate dintre acestia fiind de alta origine etnica dect romanii. Cu mari eforturi comunistii au reusit sa creasca acest procent la aproximativ 40%, in 89 datele oficiale spuneau ca am ajuns cam la 50% Evident, acest procent este fals, cu totii stim ca mare parte dintre oraseni depindeau material tot de familiile ramase in mediul rural, viata lor, mentalitatea, educatia, facea din acesti cetateni unii cu mentailitati rurale dar avand domiciliul la oras. Asta fara a mai socoti asa-zisele orase, de fapt niste sate mai mari in mijlocul carora se construise cateva blocuri cu veceurile in curte...

Si astazi suntem cea mai inapoiata tara din Europa, ca si acum 70 de ani. Romania are nevoie de o revolutie sociala, in primul si in primul rand. Poate ca aceasta "revolutie" va fi grabita de oarecarea bunastare materiala ce se intrevede in 10-15 ani dar eu unul ma indoiesc...

Cretinismul nostru merge pana acolo ca in scolile noastre se face apologia taranului si vietii de la tara. Este paradoxal, filozofii nostri (ma refer la cei interbelici dar nu numai la ei) cultivau mioriticul, "fundamentalismul" rural rumanesc, ei fiind nationalisti, chiar radical/extremisti, fara sa tina cont ca taranul roman este lipsit de patriotism, ca nationalismul ii este strain, ca nu intelege si ca nu face parte din natiunea romana, in devenire atunci si acum.
:lol: :lol: frateee....ce bata-n balta! :lol: :lol:

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 11 Ian 2008, 21:03

Cucu Ionel scrie:Adrian,ce cuvinte sunt astea :taranul roman este lipsit de patriotism,ca nu intelege si nu face parte din natiunea romana????!Ai trait doar la oras?Apropo,din ce zona esti,bucurestean get-beget?In alta ordine de idei,cati ani ai?Scuze ca-ti pun asemenea intrebari dar vreau sa ma conving ca ai macar 18 ani ptr.a intelege ce-i in capul tau.Daca n-ai avut macar bunici la tara sa-ti povesteasca ei ce inseamna viata si patriotismul de atunci si de acum al taranului roman n-are rost sa discutam,nu ma refer la filozofii si profesorii la care faci referire.Ce inseamna ptr.tine progresul,sa locuim toti la oras si sa-i dam draq pe tarani deoarece ne trag in jos??Apropo,poti sa-mi spui cati din cei care ne-au condus si ne conduc inca,de la revolutie incoace,sunt de la oras si cati de la tara?Poate de aia progresam asa tare!!!Ca inca suntem cretini,nu??
Nu are importanta daca am cunoscut tarani sau daca am rude la tara. Ceea ce am spus mai sus este adevarat si nu este valabil numai pentru taranul roman, este valabil pentru toti taranii europeni. Problema ce pare insurmontabila la ora asta este ca in Romania procentul rural este imens comparat cu ceea ce se intampla in tarile dezvoltate iar daca luam in calcul si inapoierea atunci vedem unde ne aflam.

Unul dintre cei mai importanti istorici la ora asta, Hagen Schulze, a facut un studiu privitor la voluntarii din al doilea razboi mondial. Stii cati tarani romani s-au prezentat voluntari? 1,7% din totalul voluntarilor din Romania! Ultimul loc. Deloc coincidenta faptul ca eram si atunci ca si acum pe ultimul loc dupa nivelul de urbanizare din Europa. Ai putea sa intrebi, ce relevanta are asta? Are. Pe primele locuri au fost Anglia cu 15% si Germania cu 13,5% Cele mai dezvoltate state europene. Pe ultimele locuri Bulgaria cu 6% si Romania cu 1,7%

Ceea ce am spus mai sus este, poate, cel mai putin important aspect, am dat acest exemplu ca sa "sfidez" un pic ordinea lucrurilor. Nu tin mortis sa distrug "taranul roman" pe acest site, am bagajul de cunostinte necesar ca s-o fac, am si documentatia necesara ca sa probez, as vrea sa ma opresc aici. Taranul roman nu are nicio vina saracul ca a ramas asa cum era si acum 50-100 de ani, nu o sa ma apuc acum sa dau foc la sate, nu e vorba de asta. Este vorba despre societatea romana premoderna in care traim si de care ne (unii, deh...) miram ca nu evolueaza. Nu poate evolua, nu inca.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 11 Ian 2008, 22:08

daca poti sa-mi spui si ce procent dintre cetatenii "romaniei urbane" realizeaza ca traiesc "la oras" si in plus au o constiinta si un comportament "urban"...... :roll:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 11 Ian 2008, 22:24

"Noi suntem deja invinsi, dinainte de a fi venit pe lume, suntem din nascare un popor de invinsi. Suntem un popor nascut dupa o infrangere, o invazie, un popor invins din punct de vedere militar".
in primu rand, nu suntem NASCAR, lasa americani sa se ocupe de asta:)) :lol: :lol:

si in al doilea rand, sunt mandru k sunt roman, ma doare in cotor ce cred alti despre noi, daca alti zic k "romani sunt asa cum sunt x,y,,z" asta trebuie sa insemne k trebuie sa le fac palacerea de a ma schimba,

Nu la noi se impusca copii prin licee, lasai frate cu parerile lor

TOT ROMAN RAMAN IN ROMANIA

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 11 Ian 2008, 22:58

AdrianS stie! Durerea cea mai dureroasa e ca multi dintr cei de pe aici si de prin toate directiile sunt paraleli cu backgroundul natiunii. Vorbeam bunaoara de noi ca natiune, ca gloata de muritori, nu de noi ca tara. Nu despre noi ca Romanie! Mai mult decat atat...un coleg de site spunea ca apartine acestei tari si nu lui kktu' ala de Tariceanu care se ia dupa toti infractorii recte Paturiciu ca nu mi-e lene s-o spun...da' cine mortzii lor face legea in tzara asta a nimanui? Nu clica lu' motocicleanu razgandeanu? Pentru cine? Pentru tine, un biet pescar care habar n-ai unde gresesti si unde nu. Pentru ei e alta treaba....sau hai sa ne gandim cum s-a terminat cu lautaru' ala troglodit de Orban. Ce faceai tu, biet roman amarat, daca erai in locul lui? Ce pateai? O beleai in cel mai original mod, iti spune eu...acum erai in arest, mancai mustar pe paine, ti se pregatea un proces de toata splendorica....mai pupai din poola pescuit la rapitor! Cam asta e treaba mai baieti....treziti-va la realitate! Ganditi! Hell dragule...cugeta nitzel ca doar esti ardelean...sau cel putin pretinzi ca esti. Suntem in kkt pentru ca suntem superficiali! Se vede!

Scrie răspuns