Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
AdrianS scrie:"Noi suntem deja invinsi, dinainte de a fi venit pe lume, suntem din nascare un popor de invinsi. Suntem un popor nascut dupa o infrangere, o invazie, un popor invins din punct de vedere militar".
Ma intrebcine o fi spus chestia de mai sus si despre cine o fi vorba...
![]()
Problema Romaniei este omul, romanul, cetateanul roman, de fapt, cetateanul roman rural sau de-abia urbanizat, ca sa fiu mai exact. In 1937 numai 25% din populatia Romaniei locuia la oras, aproape jumatate dintre acestia fiind de alta origine etnica dect romanii. Cu mari eforturi comunistii au reusit sa creasca acest procent la aproximativ 40%, in 89 datele oficiale spuneau ca am ajuns cam la 50% Evident, acest procent este fals, cu totii stim ca mare parte dintre oraseni depindeau material tot de familiile ramase in mediul rural, viata lor, mentalitatea, educatia, facea din acesti cetateni unii cu mentailitati rurale dar avand domiciliul la oras. Asta fara a mai socoti asa-zisele orase, de fapt niste sate mai mari in mijlocul carora se construise cateva blocuri cu veceurile in curte...
Si astazi suntem cea mai inapoiata tara din Europa, ca si acum 70 de ani. Romania are nevoie de o revolutie sociala, in primul si in primul rand. Poate ca aceasta "revolutie" va fi grabita de oarecarea bunastare materiala ce se intrevede in 10-15 ani dar eu unul ma indoiesc...
Cretinismul nostru merge pana acolo ca in scolile noastre se face apologia taranului si vietii de la tara. Este paradoxal, filozofii nostri (ma refer la cei interbelici dar nu numai la ei) cultivau mioriticul, "fundamentalismul" rural rumanesc, ei fiind nationalisti, chiar radical/extremisti, fara sa tina cont ca taranul roman este lipsit de patriotism, ca nationalismul ii este strain, ca nu intelege si ca nu face parte din natiunea romana, in devenire atunci si acum.
Nu are importanta daca am cunoscut tarani sau daca am rude la tara. Ceea ce am spus mai sus este adevarat si nu este valabil numai pentru taranul roman, este valabil pentru toti taranii europeni. Problema ce pare insurmontabila la ora asta este ca in Romania procentul rural este imens comparat cu ceea ce se intampla in tarile dezvoltate iar daca luam in calcul si inapoierea atunci vedem unde ne aflam.Cucu Ionel scrie:Adrian,ce cuvinte sunt astea :taranul roman este lipsit de patriotism,ca nu intelege si nu face parte din natiunea romana????!Ai trait doar la oras?Apropo,din ce zona esti,bucurestean get-beget?In alta ordine de idei,cati ani ai?Scuze ca-ti pun asemenea intrebari dar vreau sa ma conving ca ai macar 18 ani ptr.a intelege ce-i in capul tau.Daca n-ai avut macar bunici la tara sa-ti povesteasca ei ce inseamna viata si patriotismul de atunci si de acum al taranului roman n-are rost sa discutam,nu ma refer la filozofii si profesorii la care faci referire.Ce inseamna ptr.tine progresul,sa locuim toti la oras si sa-i dam draq pe tarani deoarece ne trag in jos??Apropo,poti sa-mi spui cati din cei care ne-au condus si ne conduc inca,de la revolutie incoace,sunt de la oras si cati de la tara?Poate de aia progresam asa tare!!!Ca inca suntem cretini,nu??
in primu rand, nu suntem NASCAR, lasa americani sa se ocupe de asta:))"Noi suntem deja invinsi, dinainte de a fi venit pe lume, suntem din nascare un popor de invinsi. Suntem un popor nascut dupa o infrangere, o invazie, un popor invins din punct de vedere militar".