REFULARI - sau loc de dat cu capu' [Remake]

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 13 Apr 2011, 18:05

Daca exista o forta superioara care a creat totul , ei bine....acea forta de unde a venit ?
Daca nu exista nicio forta superioara , atunci cine a creat universul ? :roll:

Orice teorie o luam la puricat , sunt de parere ca inca NU suntem pregatiti sa stim adevarul .
....sau poate nu o sa-l stim niciodata , lucrul acesta fiind ca o "setare" a omenirii .

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Apr 2011, 18:12

in sfarsit un topic "viu".
multumesc celor implicati in discutie, foarte interesanta.

greerevl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de greerevl » 13 Apr 2011, 18:14

tind sa cred ca obesia omenirii in credinta tine foarte mult de frica de moarte si speranta ca totul nu se sfarseste odata ce omul moare :roll: :roll: :roll:

greerevl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de greerevl » 13 Apr 2011, 18:15

adi ce te bagi ? :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: (glumeam)

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Apr 2011, 18:41

In principiu atunci cand faci o afirmatie raspunderea cade asupra ta sa o dovedesti. In felul in care punem problema unui dumnezeu putem pune la fel de bine problema unei sticle de bere care graviteaza in jurul lui Jupiter. Nu poti dovedi ca exista sau nu pentru ca nu poate fi detectata cu ajutorul tehnologiei de care dispunem deci nu poti spune ca nu exista. Si asa putem umple Universul cu obiecte si fiinte a caror inexistenta nu poate fi dovedita doar ca sa putem afirma ca ele exista pana ne va putea fi dovedita inexistenta lor.

Ca sa nu ajungem acolo putem stabili ceva de la bun inceput: afirmatiile exprimate fara dovezi pot fi respinse fara dovezi.

Este posibil sa existe un dumnezeu. Nu cred ca e foarte probabil dar de ce nu? Poate ca in ciuda aparentelor prin care religia insulta inteligenta umana pana la ridicol, el exista. Poate.

Dar ca sa stiu ca el exista am nevoie de dovezi.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 13 Apr 2011, 18:41

http://www.youtube.com/watch?v=vgJ7-R4Zpbk
un film interesant cu teorii un pic iesite din comun.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Apr 2011, 18:59

d4md3od scrie:semlecangheorghe - ceea ce ai zis tu poate fi foarte usor combatut de catre un ateu zicandu-ti ca evolutia ne-a adus in punctul in care totul pare fi pus la fix pentru noi ... (foarte plauzibil de altfel)

eu (parerea mea) iti pot zice ca intregul univers a fost creat de catre "cineva" intr-o anumita forma care ulterior a evoluat si s-a schimbat in functie de situatii, dar ca acel cineva sub nici o forma nu e dumnezeul preaslvait de biserici, dumnezeul in numele carora au fost omorati milioane de oameni, dumnezeul in numele caruia se fura pe rupte, se prosteste lume si se profita pana la extrem.

Si eu sint intru totul de acord cu tine.99.9la suta.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Apr 2011, 19:01

Multe fragmente din Noul Testament contin invataturi morale de actualitate dar in ce priveste partea distractiva (minunile)... am ajuns astazi la clonarea mamiferelor si la fuziunea nucleara. Nu ma impresioneaza absolut deloc transformarea apei in vin.
Thomas Jefferson (mare fotbalist) s-a apucat sa editeze Noul Testament, a scos din el tot ce tinea de supranatural si a redenumit-o "Viata si Invataturile lui Isus din Nazaret". Merita mai mult sa-ti tina de exemplu moral decat sa te ia de prost.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Apr 2011, 19:04

Adi G scrie:http://www.youtube.com/watch?v=vgJ7-R4Zpbk
un film interesant cu teorii un pic iesite din comun.
:D :lol: :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Apr 2011, 19:30

daca va place literatura s.f. cititi "sfarsitul copilariei" de isaac asimov.
cutremuratoare interpretare si viziune, asupra religiei si istoricului ei.

Scrie răspuns