REFULARI - sau loc de dat cu capu' [Remake]
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
E foarte normal ce se intampla, spre deosebire de religie care pretinde cunoasterea unor adevaruri absolute, stiinta lucreaza cu adevaruri "tehnice". Progresul stiintific este unul continuu, se corecteaza si se actualizeaza, se verifica ipoteze care devin ulterior teorii stiintifice in cazul in care exista date care sa le probeze.
In legatura cu teoria evolutiei imi pare "rau" sa va anunt dar este o teorie stiintifica. Adica nu o teorie in sensul trivial (ca in "teoria mea e ca Mariuca mi-a dat sculament"), e un adevar stiintific. "veriga lipsa" a evolutiei omului este defapt o grupa de fosile intermediare dintre stramosul comun al primatelor si om. Adica mai multe verigi lipsa daca le putem spune asa. Si putem. Lucru valabil si pentru celelalte fiinte vii de pe planeta. Teoria evolutiei este singura teorie de care dispunem si care are sens in perspectiva existentei vietii pe Pamant asa cum o cunoastem din fiintele vii si cele pe care le cunoastem din fosile. Probata de genetica, zoologie, paleontologie si declarata adevar stiintific . Ceea ce stim despre fiintele vii nu are sens in lipsa teoriei evolutiei.
In legatura cu teoria evolutiei imi pare "rau" sa va anunt dar este o teorie stiintifica. Adica nu o teorie in sensul trivial (ca in "teoria mea e ca Mariuca mi-a dat sculament"), e un adevar stiintific. "veriga lipsa" a evolutiei omului este defapt o grupa de fosile intermediare dintre stramosul comun al primatelor si om. Adica mai multe verigi lipsa daca le putem spune asa. Si putem. Lucru valabil si pentru celelalte fiinte vii de pe planeta. Teoria evolutiei este singura teorie de care dispunem si care are sens in perspectiva existentei vietii pe Pamant asa cum o cunoastem din fiintele vii si cele pe care le cunoastem din fosile. Probata de genetica, zoologie, paleontologie si declarata adevar stiintific . Ceea ce stim despre fiintele vii nu are sens in lipsa teoriei evolutiei.
- modigliani
- veteran
- modigliani
- veteran
Bull shit ! Oricarui popa de orice rang , mergand pana la Papa la Vatican , i se infunda , ii da cu zecimale cand ii intrebi despre ...... catre ce popoare au fost indrumati Cain si Abel , popoare din care sa-si aleaga neveste ?geppetto scrie:E foarte normal ce se intampla, spre deosebire de religie care pretinde cunoasterea unor adevaruri absolute,
Iertati-mi vocabularul , dar ca sa perpetueze specia , in conditiile in care la acel moment pe LUME se aflau - cel putin teoretic - tac-su , ma-sa si ei , .... ori se dadeau intre ei in bul , ori o luau pe ma-sa la posta ! Indemnul lui Dumnezeu era : ,, Mergeti si umpleti Pamantul , luati-va sotii din ficele altor popoare ! " Care pielea mea ALTE popoare ????????????
Nu scriu de pe pozitie de ateu sau de blasfemiator . Insa Biblia , scrierile ,, de cap " bisericesti/ istorice , ..... cretin sa fi sa le mai poti lua de bune . Mie nu-mi mai ajung argumentele lor infantile sau incomplete . D-aici , probabil , perseverenta in a cauta raspunsuri ..... mai demult sau mai adanc .... in istorie .
- modigliani
- veteran
Bai fratilor , ,, mesajul " transmis de romanul / filmul ,, Numele Trandafirului " de Umberto Eco sta la baza limitei capacitatii bisericii in oranduirea lumii . Ilustreaza perfect obtuzitatea acesteia asupra perceperii lumii in care traim .
Recunosc cinstit ca de ori cate ori am inceput sa citesc romanul n-am reusit sa-l duc la final ( ma rog , nu in sensul in care voia scriitorul . Mai exact nu intelegeam nimic . Este un roman ,, Rebus " ) . Abia vazand ecranizarea , impresionat peste masura ( dar si ajutat oarecum ) am terminat de citit cartea . ...... Nimic mai adevarat decat ce se vrea a se intelege din cartea/romanul respectiv : Crestinismul aplicat aberant .... este de-a dreptul penibil/partinitor/oligofren/imbecil ................... samd !
nene , e nevoie de multa ......,, deschidere " la cap ! PUNCT !
Recunosc cinstit ca de ori cate ori am inceput sa citesc romanul n-am reusit sa-l duc la final ( ma rog , nu in sensul in care voia scriitorul . Mai exact nu intelegeam nimic . Este un roman ,, Rebus " ) . Abia vazand ecranizarea , impresionat peste masura ( dar si ajutat oarecum ) am terminat de citit cartea . ...... Nimic mai adevarat decat ce se vrea a se intelege din cartea/romanul respectiv : Crestinismul aplicat aberant .... este de-a dreptul penibil/partinitor/oligofren/imbecil ................... samd !
nene , e nevoie de multa ......,, deschidere " la cap ! PUNCT !
-
- veteran
Re
Studiati istoria , fratilor( si " fratilor ") si veti vedea ca peste tot se face referire la Unul .
- modigliani
- veteran
- modigliani
- veteran
Re: Re
Il stiu ! Ti-am si zis de el . E ala de vinde batire furate in piata Gorjului , de le da cica-s textile de spinning .eugen_n scrie:Studiati istoria , fratilor( si " fratilor ") si veti vedea ca peste tot se face referire la Unul .
N-ai decat sa studiezi acea ,, istorie " ce ti se baga pe gat si-n care te ,, scufunzi " orbeste . . EU ( dintre noi doi , cel putin ) studiez ..... ISTORIA , cea reala , cea adevarata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!