REFULARI - sau loc de dat cu capu' [Remake]

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Apr 2011, 02:00

Cu alte cuvinte , totul este un big shit !

Io chiar is curios cum o sa fie cand se gata resursele , pina acuma o duce bine lumea asa zis civilizata , daca te uiti mai bine pe harta toti civilizatii astia europeni instaleaza vreun dictator prin tarii bananiere si dupa aia trag foloasele si cand se satura de el declara razboi , ba ca-s teroristi , ba io stiu ce !
Ce drept a omului nene , daca presedintele te baga in razboi si lumea protesteaza pe strada in contra si pe el il doare la banana !

Hotia si minciuna ii universal valabila , cred ca-i caracteristica de baza a omenirii prin numaru de practicanti !

Ma gandesc sa emigrez pe la ceva trib pe undeva , da incepe sa devina dificil , cam toti se "civilizeaza" :twisted:

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 13 Apr 2011, 03:17

ok!!ma abtin de la alte comentarii!!vad ca prinzi sa ai si fani asa ca "it's over for me"""
sper sa traiesc sa prind si altii ,asa de curiozitate,,,,--care sa nu-si boteze copii la nici o religie ,,iar cand mor sa-i puna pe masa la vreun restaurant, sa le cante unul la flasneta in loc de popa si sa-i ingroape pe-o miriste cu semnul exclamarii la cap,, in loc de cruce!! :wink: cool!!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Apr 2011, 08:33

Pai da, uite miracolul credintei: botezul si inmormantarea, serviciile invizibile pe care ti le aduce biserica. Mi se pare ca totusi nu accepta plata in bani invizibili.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Apr 2011, 09:31

guys, creca totusi lipim religia ( concept propriu fiecaruia) de biserica, care e o institutie ce se autointituleaza ca promoveaza religie& altele.... :lol:

Io am asa o idee in cap.... cred intr-un Dzeu, care e posibil sa fie numai al meu :lol: si oricum fiecare e liber sa creada ce il taie pe el capul .... Popa sa stea la el la biserica si sa nu ma frece pe mine cu ce scrie intr-o carte tradusa si rastradusa si transmisa din gura in gura pana a facut cineva pasul sa o scrie... Cine stie cati au spus in ea ce i-a taiat capshorul lor de primitivi..... :lol:

Sa nu intelegeti ca is 100% impotriva lor.... am si prieteni popi.... :lol: ...deh ca in orice domeniu....oameni si oameni :D :P

Ca sa revin la capitolul refulari, nu inteleg de ce naiba trebuie sa le dea statul asta roman bani sa faca biserici si sa plateasca popi in conditiile in care nici un ban din donatiile catre biserica nu e impozitat..... mizerie as always de 2000 de ani.....

PS @ Philiphito :), daca el e crestin si ea musulmana, copilul cum se naste ?:)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 13 Apr 2011, 12:27

philiphito scrie:ok!!ma abtin de la alte comentarii!!vad ca prinzi sa ai si fani asa ca "it's over for me"""
sper sa traiesc sa prind si altii ,asa de curiozitate,,,,--care sa nu-si boteze copii la nici o religie ,,iar cand mor sa-i puna pe masa la vreun restaurant, sa le cante unul la flasneta in loc de popa si sa-i ingroape pe-o miriste cu semnul exclamarii la cap,, in loc de cruce!! :wink: cool!!
Filica , iti jur ca nu-i nimic personal in ceea ce spun aici . Initial am vrut sa ma abtin , dar totusi parerea mea este ca Gepetto a dat dovada de-o logica si-un rationament absolut imbatabil .

A postat logic , la rece , rational , total adevarat .

Ne nastem , e adevarat , din parinti crestini , dar devenim crestini la randul nostru doar prin taina botezului ( unde , la fel de adevarat este ) nu suntem deloc intrebati daca vrem asta . Ulterior , dupa cresterea in familia de crestini incepem sa gandim si sa ne manifestam crestineste . Dar asta vine din educatie .

Sunt multe situatii in care un crestin ( sau de alta religie )a fost crescut in alt mediu , iar acel mediu l-a influentat in alt fel , intr-un fel necrestinesc ( vezi Ultimul Mohican - de exemplu , ba chiar Tarzan a carui ,, religie " devenise jungla-n sine cu tot ce tine de aceasta )

........................................................................................

Referitor la a ne mandri cu batranii nostri , nimic mai frumos . In fapt ar trebui sa mostenim multe de la acestia , mostenire spirituala ce-ar trebui sa faca din noi sa infaptuim in viata lucruri pe care , daca le-ar putea urmari sa-i faca sa fie mandrii de urmasii lor . Pan-aici nimic mai firesc , nimic mai adevarat .

Insa si aici sunt multe cazuri in care un urmas s-a ,, rupt " de conduita exemplara a batranilor lui devenind - cum se spune - Oaia Neagra a familiei , uneori chiar rusinea acesteia .

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Apr 2011, 13:00

da, vad ca din refulari s-a ajuns pana la religie si biserica ...

evident ca fiecare e liber sa creada ce vrea dar de multe ori imi pun o intrebare cat se poate de simpla ... cei care intr-adevar cred in toate povestiile expuse prin biblie si biserici nu sunt putin cam "in spate" cu inteligenta?

nu vreau sa jignesc pe nimeni dar totusi ... :shock: ... e ca si cum as crede in Harap-Alb ...

cu siguranta exista undeva un Dumnezeu care a creeat ceva dar cu siguuranta nu este cel descris in biserica ...

religia a fost ceva inventat de catre oameni pentru a tine populatia sub control ... daca nu le este frica de un om atunci inventam pe cineva de care sa ii fie frica ... simplu nu? ... si biserica a fost insitutia care s-a decis sa conduca intreaga poveste si sa scoata o gramada de bani de pe urma "celor cu credinta" ... hahahaha ... asa un bull-shit ... ma pufneste si rasul cand ma gandesc la cata naivitate pot avea unii ...

ps : bunicul meu a fost preot, cunosc situatia suficient de bine ca sa imi expun parerea si iata ca nascut crestin, botezat si alte minuni de genul asta nu m-au facut sa cred toate povestiile din biblie ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

jackspinner
veteran
veteran

?

Mesaj de jackspinner » 13 Apr 2011, 13:27

Domnilor , sunteti mai crestini decat credeti voi (sa nu credeti) . Si asta ati mostenit-o de la bunici si parinti si toti cei din comunitatea in care ati crescut si ati trait .

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Apr 2011, 13:30

Un botez costa 1000 Ron doar la popa pentruslujba, inca +300 ptr nu stiu cine si inca +150 ptr .... si unde mai sunt restul ? .... ah si preturi de anul trecut :!:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Apr 2011, 13:34

burtea...as always...sa te mai laud?...nu o mai fac :)...ca t-i se urca la cap :). Am crescut in famile crestina si totusi nu pot sa nu gandesc exact ca si tine. Intodeauna (fara sa fie ceva constient) am cautat raspunsuri la intrebari si sa gandesc "out of the box". Omul, civilizatia, tot ce inseamna ea, evolueaza fara intrerupere, incet dar sigur.

Nu mai traim vremurile ce au trait stramosii nostri, vrem, nu vrem sa acceptam , este o alta lume si alte perceptii. E frumos sa respectam tot ce a fost in trecut dar privind prezentul si viitorul doar prin prizma lui....este o greseala.

Totusi,exact din acest motiv , ca oamenii primitivi sunt influentati si manipulati usor prin religie si credinta...a avut si are , religia un aport imens benefic..mai ales in tarile unde legile si aplicarea lor sufera(si tara noastra)..Multi posibili infractori, criminali cred in Dumnezeu...si asta le mai opreste din drum spre vreo alta crima.

Foarte interesant de vazut, cam cati din puscarii sunt credinciosi sau macar se proclama credinciosi...Multi , foarte multi.

burtea...O teorie :). Oare nu e mai bine , ca omul ala primitiv care este pasibil de infractiune oricand ...sa fie oprit de o forta invizibila si absolut obiectiva si impartiala(fie si imaginara)...decat sa fie suprimat prin legi aspre , care dus la extreme poate sa duca usor spre dictatura?
Excludem acum binenteles, ca defapt era mai bine sa fie educati..:)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 13 Apr 2011, 13:41

e interesant insa ca , cum se atinge un subiect "sensibil" cum creste audienta unui asemenea topic :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns