Daca bunghiti englezeste:
http://fora.tv/2009/03/20/Daniel_Everet ... _Knowledge
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Imi e greu sa-mi inchipui cum ar fi fost societatea fara religie. Am doar un singur exemplu - cel de mai sus de pe pagina - despre asa ceva. Dar cum am trecut ca specie de la politeism la monoteism la un moment dat vom face pasul urmator. Oamenii vor face lucruri morale si imorale si cu si fara "ajutorul" religiei, criminalitatea e mai ridicata in randul credinciosilor in primul rand pentru ca sunt mai multi decat necredinciosii si in al doilea rand ca detinutii sunt in general oameni redusi mintal. S-ar putea sa crezi ca exagerez dar te poftesc sa lucrezi macar vreo 2 zile cu detinuti si o sa intelegi ce vreau sa spun.ULK scrie:burtea...as always...sa te mai laud?...nu o mai fac...ca t-i se urca la cap
. Am crescut in famile crestina si totusi nu pot sa nu gandesc exact ca si tine. Intodeauna (fara sa fie ceva constient) am cautat raspunsuri la intrebari si sa gandesc "out of the box". Omul, civilizatia, tot ce inseamna ea, evolueaza fara intrerupere, incet dar sigur.
Nu mai traim vremurile ce au trait stramosii nostri, vrem, nu vrem sa acceptam , este o alta lume si alte perceptii. E frumos sa respectam tot ce a fost in trecut dar privind prezentul si viitorul doar prin prizma lui....este o greseala.
Totusi,exact din acest motiv , ca oamenii primitivi sunt influentati si manipulati usor prin religie si credinta...a avut si are , religia un aport imens benefic..mai ales in tarile unde legile si aplicarea lor sufera(si tara noastra)..Multi posibili infractori, criminali cred in Dumnezeu...si asta le mai opreste din drum spre vreo alta crima.
Foarte interesant de vazut, cam cati din puscarii sunt credinciosi sau macar se proclama credinciosi...Multi , foarte multi.
burtea...O teorie. Oare nu e mai bine , ca omul ala primitiv care este pasibil de infractiune oricand ...sa fie oprit de o forta invizibila si absolut obiectiva si impartiala(fie si imaginara)...decat sa fie suprimat prin legi aspre , care dus la extreme poate sa duca usor spre dictatura?
Excludem acum binenteles, ca defapt era mai bine sa fie educati..
Asta consider ca e un mit, nimic in lumea asta nu e perfect. Priviti in sus insistent la Soare si vedeti cum vederea se defecteaza iremediabil. Incercati sa traiti fericiti fara caldura generata artificial iarna si aer conditionat vara.semlecangheorghe scrie:Ce bogata fantezie au unii...![]()
![]()
Care dintre voi a-ti construit o casa?Se pune fundatia ,de una singura la orizontala ,perfect,si peretii se fac perfect verticali,fara instrumentul si mina mesterului???Care dintre voi a-ti facut vreodata o simpla cutie sin lemn sau altceva ,sa vedeti ce atentie sporita trebuie ca sa iasa perfect perpendiculara in trei planuri????Daca nu a-ti incercat macar una dintre lucrurile extrem de simple pomenite mai sus,incercati-le.....Apoi priviti in sus la Soare si jos la pamintul de sub voi.....Poate vi se pare firesc, dar primiti exact atita caldura cit va trebuie,nici mai multa nici mai putina,tot asa si in cazul luminii,iar gravitatia va tine pe loc ca sa n-o luati razna prin atmosfera....Atmosfera??Da chestia aia care va umple plaminii cu fiecare inspiratie...Poate vi se pare ceva de la sine inteles....Toate vin la noi pentru ca functioneaza dupa niste legi,nu haotic,si sint efectul unor mecanisme mult,mult,mult mai complexe decit o cutie de lemn sau decit fundatia unei case...Cine le-a facut??S-au facut singure??O cutie de lemn se face singura???La fel ,si fundatia unei case??Si ce vina are Biblia in sine, ca oamenii ii reflecta distorsionat mesajul???
Am inteles perfect ce vrei sa spui . Insa , om fiind , creat si traitor in acesta lume tridimensionala ( limitata - in sensul fizic/matematic al cuvantului ) ai tendinta , ca oricine de altfel , sa folosesti cuvinte ca ,, Marginea " , ,, Intinderea " . Ori , cel putin teoretic stim ca Universul este nelimitat , este infinit .geppetto scrie:. Marginea Universului este limita posibilitatii noastre de a vedea in spatiu. Intinderea Universului este necunoscuta.
Pe acelasi principiu nici nu poti sa spui ca nu ai nici un indiciu ca nu exista...teoria asta cadegreerevl scrie:daca ati face un film sa mor daca nu ar fi un hit printre atei (eu inclus)![]()
![]()
![]()
si conform celor spuse mai sus in religie nu cred in "CREATOR" nici atat
pur si simplu nu am nici cea mai mica dovada ca exista o putere suprema care controleaza tot![]()
![]()
![]()