REFULARI - sau loc de dat cu capu' [Remake]

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 12 Apr 2011, 13:50

geppetto scrie: Uitasem, astia intr-o perioada cenzurau jocurile pe PC violente. Niste bulangii.
Inca o fac, si nu doar la jocurile de PC.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 12 Apr 2011, 13:54

Pai na, de asta vorbeam vis-a-vis de libertatea de exprimare, o groaza de lume pune semnu '=' intre ce au facut salbaticii aia din Afganistan in ultima vreme si ce-a facut ala de a dat foc la coran. E incredibil pentru mine cum prostovanu ala e de vina in mintea multora pentru reactia violenta a fundamentalistilor. E ca si cum victima unui de viol e invinovatita ca a purtat minijup. Nici macar atat, e ca si cand sora de peste ocean a victimei unui viol e invinovatita ca s-a imbracat indecent. Si asta din cauza respectului de care se bucura religia in societatea noastra si a presupuselor valori morale pe care se spune ca le intretine. Poftim valori morale: daca te consideri crestin, citeste biblia. Integral, nu doar ce-ti convine - ai la "moralitate" crestina acolo o gramada. Problema e ca poporu nu citeste, crede pe cuvant ce zice popa si urmeza posturile cu strictete ca de fapt despre asta e vorba daca esti crestin. Poftim eroii lu Dan Puric:

http://www.youtube.com/watch?v=KGIkPUlj-Fw
http://www.youtube.com/watch?v=fXag-Tfswms
http://www.youtube.com/watch?v=KGIkPUlj-Fw

Bine ca poporu roman e popor crestin!

Ca tot veni vorba, cea mai proasta idee e sa te lasi santajat de amenintarea cu violenta lasandu-i sa creada pe cretinii astia ca pretentiile si actiunile lor sunt indreptatite. Nu vorbesc numai de musulmani aici ca avem exemple de organizatii europene de cretini nationalisti care ar face exact acelasi lucru. Asta aduce religia si nationalismul: ura si violenta.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 12 Apr 2011, 14:08

Si abuzul de full body check in aeroporturile americane si nu numai, dupa 9/11, tot musulmanilor se datoreaza?
Razboaiele pe care le poarta USA de zeci de ani, le poarta pentru "world peace"?
Hai sa fim seriosi ca musulmanii, care sunt asa cum sunt ei, nu sunt ei capul rautatilor pe lumea asta.

Si fie vorba intre noi, cand vezi o ursoaica cu pui, te indepartezi, nu te duci sa iei puii la alergat.

Greseala e a tuturor, pentru ca musulmanii puteau sa stea foarte bine acolo unde le era locul, si nu ii primeasca nimeni pe nicaieri, dar interesele primeaza si vor prima intotdeauna la nivel inalt.
De ce ne facem noi iluzii, nu stiu. Toti sunt in egala masura vinovati.

Discutia asta e oricum prea lunga si genereaza prea multe opinii ca sa fie continuata.
:wink:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 12 Apr 2011, 14:24

Cel putin nu te linseaza pe aeroport. Perchezitiile exista pentru combaterea terorismului pentru ca teroristii islamici considera civilii drept tinte legitime. Idee inspirata de valorie vechiului testament, ca sa vezi ce surpriza.

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 12 Apr 2011, 15:05

geppetto scrie:Am ceva retineri sa consider valori morale astea nationaliste si crestine.

Istoria de propaganda, violenta si crima pentru ideea defecta potrivit careia poporul in care intamplator te-ai nascut e buricu pamantului nu mi se pare ca ar avea vreo legatura cu morala. La fel si violenta si crima comisa pentru personajele imaginare in care ai fost invatat sa crezi. Si astea merg mana in mana impreuna acum si-n vecii vecilor amin intru prostirea poporului si beneficiul exclusiv al popilor si-al politicienilor cinici.

http://www.youtube.com/watch?v=D4shqQJD ... ideo_title
vai mama mea,,,cum Dumnezeu sa te nasti intamplator??
eu m-am nascut din iubirea a doi oameni,,botezati ortodox si cununati la biserica!!!Cred ca la fel si majoritate acelor ce scriu pe aici!!!
ca mai sunt si ""din flori"pe care ma-sa i-a dus la bodega in loc sa-i duca la biserica,,se vede destul bine!!
m-am nascut in poporul asta,,la fel ca si majoritatea celor care scriu,,datorita inaintasilor mei,,ultimii doi(bunicii)morti recent dupa ce in tinerete au trecut pe la lagare de concentrare sovietice,,au fost impuscati(raniti) in linia 1,au fost decorati cu Ordinul Mihai viteazau,au facut puscarie comunista grea, pe la gherla,,periplava,,etc!!!
Daca unii ar fi indiferenti daca s-ar inchina la o oaie,,le-ar canta cine stie ce vuvuzele imnul national, eu unul nu-s asa!!
Ca sunt tot felul de babe si tot felul de tarani care nu-s dusi la biserica--asta se datoreaza cresterii si educatiei primite atat acasa ,,cat si-n scoala ,,cat si-n comunitate!!

philiphito
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de philiphito » 12 Apr 2011, 16:01

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 12 Apr 2011, 17:23

Ca sa nu vorbim 2 limbi diferite:

Te nasti "intamplator" in sensul ca nu iti alegi tu daca sa te nasti roman sau nu. Din imensitatea numarului de spermatozoizi si ovule disponibile o parte infima ajung fiinte umane oricum deci intamplarea de a te fi nascut e per ansamblu un lucru extrem de rar de la bun inceput. Poti sa te consideri mai mult decat fericit ca existi pur si simplu, erau sanse mai slabe decat la loto sa te fi nascut. Si totusi existi.

Acum am impresia ca sugerezi ca a fi copilul unor parinti crestini (asa cum e aproape toata lumea de pe aici) implica faptul ca tu te-ai fi nascut crestin. Lucrul asta nu sta deloc asa, orice crestin se naste in necunostinta religiei parintilor lui si crestinismul provine ulterior din educatie. Nu exista niciun fenomen miraculos care sa te transforme din necrestin in crestin si nici sa iti modifice fizicul astfel incat sa procreezi copii crestini de la bun inceput.
Daca inlocuiesti cuvantul "crestin" cu "roman" o sa vezi ca "miracolul" ala presupus de mine de a te fi nascut intr-un fel deosebit se aplica si in cazul asta: te nasti om. Pentru ca te-ai nascut pe teritoriul Romaniei primesti cetatenia. Tu personal nu ai niciun merit si nicio vina ca te-ai nascut, nu ai niciun merit sau nicio vina pentru faptele stramosilor tai. Poti fi mandru pentru ce ai realizat tu, nu pentru ce au realizat altii inruditi sau invecinati cu tine sau stramosii tai. Singurul lucru de care poti fi mandru e ceea ce esti pentru ca tu esti responsabil deplin pe actiunile tale.
Cam astea sunt ideile mele atat cat pot avea pretentia ca sunt ale mele, in ce priveste apartenenta individului la natiune si confesiune religioasa.

Si mai am o ipoteza in legatura cu crestinismul: romanul e crestin pentru ca nu citeste biblia. Cu toate ca exista o minoritate de credinciosi care o citesc, celor mai multi auto-intitulati crestini li se citeste pe bucatele selectate tematic in biserici si case de rugaciuni. Li se interpreteaza textul in functie de ce idei vrea sa le transmita popa. La mine a functionat treaba cu cititul nu pentru ca mi-as fi pus in cap sa memorez cat mai mult text si sa-l recit la ocazie, eu chiar am vrut sa gasesc ceea ce promite in mod mincinos religia. 'Eu sunt calea, adevarul si viata'. Ioan.14:6
In loc de asta am invatat ceva care suna bine in latina: 'nullius in verba' sau extins pe vorba romaneasca "nu crede pe cuvant pe nimeni".

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 12 Apr 2011, 19:27

Ca sa mai destinfem atmosfera...
Oare la noi face cineva asa ceva? O fi bine? 8)
http://cgi.ebay.com/Shimano-Stella-2500 ... 4666244329

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Apr 2011, 21:51

geppetto scrie:Ca sa nu vorbim 2 limbi diferite:

Te nasti "intamplator" in sensul ca nu iti alegi tu daca sa te nasti roman sau nu. Din imensitatea numarului de spermatozoizi si ovule disponibile o parte infima ajung fiinte umane oricum deci intamplarea de a te fi nascut e per ansamblu un lucru extrem de rar de la bun inceput. Poti sa te consideri mai mult decat fericit ca existi pur si simplu, erau sanse mai slabe decat la loto sa te fi nascut. Si totusi existi.

Acum am impresia ca sugerezi ca a fi copilul unor parinti crestini (asa cum e aproape toata lumea de pe aici) implica faptul ca tu te-ai fi nascut crestin. Lucrul asta nu sta deloc asa, orice crestin se naste in necunostinta religiei parintilor lui si crestinismul provine ulterior din educatie. Nu exista niciun fenomen miraculos care sa te transforme din necrestin in crestin si nici sa iti modifice fizicul astfel incat sa procreezi copii crestini de la bun inceput.
Daca inlocuiesti cuvantul "crestin" cu "roman" o sa vezi ca "miracolul" ala presupus de mine de a te fi nascut intr-un fel deosebit se aplica si in cazul asta: te nasti om. Pentru ca te-ai nascut pe teritoriul Romaniei primesti cetatenia. Tu personal nu ai niciun merit si nicio vina ca te-ai nascut, nu ai niciun merit sau nicio vina pentru faptele stramosilor tai. Poti fi mandru pentru ce ai realizat tu, nu pentru ce au realizat altii inruditi sau invecinati cu tine sau stramosii tai. Singurul lucru de care poti fi mandru e ceea ce esti pentru ca tu esti responsabil deplin pe actiunile tale.
Cam astea sunt ideile mele atat cat pot avea pretentia ca sunt ale mele, in ce priveste apartenenta individului la natiune si confesiune religioasa.

Si mai am o ipoteza in legatura cu crestinismul: romanul e crestin pentru ca nu citeste biblia. Cu toate ca exista o minoritate de credinciosi care o citesc, celor mai multi auto-intitulati crestini li se citeste pe bucatele selectate tematic in biserici si case de rugaciuni. Li se interpreteaza textul in functie de ce idei vrea sa le transmita popa. La mine a functionat treaba cu cititul nu pentru ca mi-as fi pus in cap sa memorez cat mai mult text si sa-l recit la ocazie, eu chiar am vrut sa gasesc ceea ce promite in mod mincinos religia. 'Eu sunt calea, adevarul si viata'. Ioan.14:6
In loc de asta am invatat ceva care suna bine in latina: 'nullius in verba' sau extins pe vorba romaneasca "nu crede pe cuvant pe nimeni".

pfuu,
imi place extraordinar de mult cum gandesti, iar expunerea ta a fost magistrala.
nu pot decat sa imi exprim admiratia pt expozeul de mai sus,
toata stima domnule :respekt:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 12 Apr 2011, 23:07

Ma chinuiam de ceva vreme sa ma abtin :lol:

Scrie răspuns