Ramburs prin posta .. sau nu ?!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 26 Noi 2010, 11:30

Chestia e ca trebuie foarte mare atentie ori de cate ori vrei sa faci ceva in tara asta .!! Am primit un pachet cu fan courier-ul .. am sunat frumos inainte si le-am explicat tot tot adica : de unde primesc pachetul, greutatea si ca platesc eu si transport si tot si mi-au spus pretul 14 ron .. toate bune pana aici numai ca atunci cand m-am dus sa ridic pachetul imi spune ca ma costa 35 de lei :shock: .. Pai de ce ? Pai sa vedeti ca transportu, taxa de ramburs, tva-ul atat se ridica ... pai daca stiam eu dinainte nu aveam eu rabdare pana vine cu posta ? ca doar de aia am sunat inainte ... ca sa vad costurile !!
Efectiv iti baga mana in buzunar si iti iau banii daca nu esti un pic nesimtit cu ei sau macar foarte atent !!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 26 Noi 2010, 12:18

stefanflorin scrie:oricum fara dovezi, orice ai spune e egal cu 0.
corect.
haprian ionel scrie:Chestia e ca nu stiu ce as putea face .. sau unde ar trebui sa merg ca sa depun o reclamatie ?
Acuma e sigur ca toata problema e din rea vointa din moment ce mi-a spus clar si ca pot primi sau trimite pachete dar fara ramburs .. pana la urma rambursul fiind completarea cu adresele inversate a unui mandat postal ...
Ionel, ia un prieten cu tine si mergi la posta. spune-i la femeie ca nu e suficienta motivatia ei si ca vrei sa-ti dea in scris ca "nu se poate expedia colet cu ramburs de la posta din Daia". Inainte de a pleca de acasa fa o cerere de mana:

Catre,
Oficiul postal Daia Romana

Subsemnatul ......................................... domiciliat in............................... Str. .........................., nr. ....., cu CI seria...... Nr. ...................., CNP........................................., prin prezenta va solicit sa-mi comunicati urmatoarele :
1. Este sau nu posibil sa expediez si/sau sa primesc colete cu ramburs la acest ofiu postal.
2. Daca este posibil doresc sa-mi comunicati procedura care trebuie urmata.
3. Daca nu este posibil,va rog sa-mi comunicati motivele pentru care nu este posibil si totodata sa-mi comunicati cel mai apropiat oficiu postal la care se pot efectua aceste operatiuni.
Astept cu interes rapunsul dumneavoatra in conformitate cu Art.6 si 7 din Legea 544/2001.
Va multumesc,

Data Semnatura

daca Femeia respectiva refuza sa-ti dea in scris ca nu se poate te duci la registratura (sau secretariat) si depui cererea cerand si un numar de inregistrare (preferabil ca la cerere sa-i faci o copie si sa iti puna stampila si numarul de inregistrare pe copia respectiva)

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 26 Noi 2010, 12:22

ps. dupa ce ai raspuns la cerere:
1. daca ti se spune ca nu se poate n-ai ce face decat sa trimiti de la oficiul pe care ti-l indica ei in raspuns
2. daca ti se spune ca se poate si tanti tot nu vrea faci reclamatie dupa modelul de pe site la care atasezi si copie dupa cererea ta si raspunsul primit.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 26 Noi 2010, 12:50

Problema este simpla ! Femeia ti-a spus ca nu se poate, ptr ca trebuie sa calculeze taxele de transport si de ramburs si ,cel mai probabil, nu stie cum se face, neavand de a face cu asa ceva in general . La fel am patit si eu la mine in comuna (locuiesc intr-o comuna linga Bucuresti), diferenta a fost ca doamnele de aici au fost foarte cooperante si au sunat pe la alte oficii si in cele din urma au aflat cum si in ce fel. Sfatul meu este ca data viitoare(chiar daca nu place multora, dar asta-i viata !) du-te si tu cu o ciocolata si imprieteniti-va ! Data viitoare va coopera!E ca la pescuit, foloseste si tu o naluca! :P

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 26 Noi 2010, 14:13

"dute si tu cu o naluca .." :lol: tare asta !!
Iata ca pana la urma problema sa rezolvat !! sa va spun si cum : astazi am mers la Sebes la posta cu pachetul pe care doamna nu a vrut sa mi-l expedieze si doamnele de acolo cand m-au vazut m-au intrebat ca nici acum nu mi l-au expediat de la Daia ? .. pai uite ca nu :) si imi zice o doamna s astept un pic .. dupa 10 minute vine inapoi (rosie ca focul) si imi spune : Ne cerem scuze ca v-am pus pe drumuri si de azi incolo puteti merge cu pachetele si la dumneavoastra la posta ca se poate si de acolo ! pana acuma nu sa putut dar de astazi se poate ! :lol: :lol:

Nu am apucat sa fac nici o reclamatie chiar daca asa mi-a fost gandul de cand am plecat de acasa .. asta este ! de fiecare data cand vrei sa faci ceva si iti iese in cale un functionar obosit trebuie sa sti dinainte ca o sa te puna pe drumuri un pic ..

Ar trebui sa deschida cineva un topic care sa se numeasca : "Nereguli in Romania". sau "Ce Am Patit Astazi" sau mai bine "Sistemul Romanesc"
asa poate invatam din greselile altora si ne descurcam mai bine cand vrem sa facem o operatiune de genul : TRIMITEREA UNUI COLET :shock:

:lol: :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 26 Noi 2010, 17:52

...bine ca s-a rezolvat , dar daca e vorba de serviciile postale ale Postei Romane , va puteti informa foarte usor aici :

http://www.posta-romana.ro/

...va calculati singuri tariful , aflati timpii de circulatie ai corespondentei , puteti urmari unde se afla anumite colete in orice moment , chiar si rezolvarea unor reclamatii
...cand esti informat , parca , unele probleme devin mai usor de rezolvat

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 26 Noi 2010, 18:37

haprian ionel scrie:...............
Nu am apucat sa fac nici o reclamatie chiar daca asa mi-a fost gandul de cand am plecat de acasa .. asta este ! de fiecare data cand vrei sa faci ceva si iti iese in cale un functionar obosit trebuie sa sti dinainte ca o sa te puna pe drumuri un pic ...........................
parerea mea este sa nu accepti aceasta stare de fapte si sa ii faci reclamatie acelui functionar nesimtit, chiar daca s-a rezolvat pana la urma.
toti avem probleme, toti avem si zile bune si proaste, dar in relatia cu clientul trebuie sa avem respect si bunavointa.
sistemul privat face acest lucru (cu f mici exceptii), da cel de stat si functionarii lui, inca nu au inteles acest lucru, ei stiu ca au doar drepturi, de obligatii nu au auzit :evil:
invatatii ca daca isi vor drepturile, mai intai trebuie sa se achite de obligatiile de serviciu

diana
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de diana » 07 Feb 2011, 09:22

Buna. As avea o intrebare. Cum se trimite prin posta un colet si cum primesc bani? Trebuie sa trimit ceva produse contra cost.
Va multumesc.

adrian99
veteran
veteran

ramburs prin posta sau nu?

Mesaj de adrian99 » 07 Feb 2011, 09:41

trimitere colet cu posta roamana:
*doua formulare(unul de culoare alba si unul de culoare verde in caza de ramburs).le completezi(ai indicatii pe ele)le duci la giseu,platesti transportul(in functie de greutatea coletului).o sa primesti chitanta pe care merita sa o pastrezi pana primeste cealalta parte coletul.

adrian99
veteran
veteran

ramburs prin posta sau nu?

Mesaj de adrian99 » 07 Feb 2011, 09:45

a,uitasem.in cazul in care trebuie sa primesti bani,dupa cel caruia i-ai trimis ridica tu vei primi in cateva zile un aviz in cutia postala(in caz ca nu te gaseste factorul postal acasa) iara cu ea te duci la Oficiul Postal si pe baza CI ridici banii.sper ca am fost destul de clar.

Scrie răspuns