radar

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 15 Mai 2008, 14:28

Nu stiu de ce...dar ii dau dreptate lui Leba! Nici pe autostrazile de afara nu prea se mai alearga cu vitezele alea.Cel putin in Italia s-au cumintit baietii ,de anul trecut ,de cand le-au bagat niste amenzi de iti vinzi masina :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Mai 2008, 14:55

nu cred ca-i mare lucru sa mergi cu 200 constant. pe autostrada in Germania am mers si eu cu 200 constant, pe portiuni unde nu era limitare de viteza si nu cred ca e vre-o problema. acuma... n-am retinut unde mergea tony cu 200-220 constant... ca la noi nu prea vad unde poti face asta :?
am si eu detector, si cu toate astea nu prea depasesc 70 in localitate. oricand iti poate iesi in fata vre-un caine sau alt animal din vre-un sant sau mai stiu eu ce. nu cred ca merita sa risti pt a castiga 10-15 minute.
iar in afara localitatilor, 130-140km/h cred eu ca e o viteza suficienta...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 15 Mai 2008, 15:37

hehe, leba, pe 2 roti merg dementii astia si peste 3 ....
cu masina maxim am mers la noi cu 255, dar nu cu masina mea ci cu un a8 4.2 quatro .... nu se simtea nimic diferit fata de 155 sa zicem ....

ai dreptate la faza cu cainii ... doar ca acolo nu franezi brusc, chief :D :D :D
si sub nici o forma nu tragi de volan stanga dreapta ... te tii de volan ca de sfantul scaun si il busesti cu grazie pe amaratul ala de caine care saracu nu are de fapt nici o vina, faci masina zdrentze in fata, dar macar ramai cu ea dreapta pe sosea ... iar frana, cat te tine masina ... in nici un caz brusca ....

@adi - pe autostrada soarelui, cand e mai libera ...
@ zamfi - cu siguranta nu se alearga, decat in portiunile fara limitare, unde iarasi, cu siguranta se alearga ... :D :D :D .... du-te in germanica si vezi ... din pacate e un caz singular .... :D :D :D

si ca idee, eu nu incerc sa va conving sa mergeti asa ... va spun doar cum gandesc eu , si dc o fac :D :D :D

asta vara de exemplu, se mergea pe a2 in felul urmator:
banda 1 90-100-110, si banda 2 160 170 180 :D :D :D

binenteles bara la bara , pe ambele benzi ....
va puteti imagina ca la 180 la ora am fost depasit , fortat, prin stanga, eu mergand evident pe banda 2?

asta e genul de criminal la la volan guys, not me :D :D :D

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 15 Mai 2008, 16:34

toni f scrie:hehe, leba, pe 2 roti merg dementii astia si peste 3 ....
cu masina maxim am mers la noi cu 255, dar nu cu masina mea ci cu un a8 4.2 quatro .... nu se simtea nimic diferit fata de 155 sa zicem ....
aoptu sta formidabil pe sosea, am mers si eu odata cu unul.
nici cu compresorul meu nu ma rusinez, la viteze mari sta excelent in curbe, poate cu o mica tendinta de subvirare, are o directie extrem de fina.
m-am dat odata cu un motor cu 160. pana la momentul ala credeam ca am oo. dupa aia mi-a trecut repede. si era doar un IJ planeta 5. :D
toni f scrie:binenteles bara la bara , pe ambele benzi ....
va puteti imagina ca la 180 la ora am fost depasit , fortat, prin stanga, eu mergand evident pe banda 2?

asta e genul de criminal la la volan guys, not me
in germanica, la 200-210 la ora m-am uitat in oglinda si am inghetat: un porche negru 911 era efectiv lipit de mine.:shock: ma gandeam ca daca doar iau piciorul din pedalama buseste. asa ca am virat foaaaarte usor pe banda inferioara, cu o accelerare usoara. :)
btw: tipu din porche a tasnit ca din pusca dar a avut timp totusi sa-mi faca un semn amabil, de multumire. :lol:
hai ca fug la concurs :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 15 Mai 2008, 20:30

leba scrie: in germanica, la 200-210 la ora m-am uitat in oglinda si am inghetat: un porche negru 911 era efectiv lipit de mine.:shock: ma gandeam ca daca doar iau piciorul din pedalama buseste. asa ca am virat foaaaarte usor pe banda inferioara, cu o accelerare usoara. :)
btw: tipu din porche a tasnit ca din pusca dar a avut timp totusi sa-mi faca un semn amabil, de multumire. :lol:
hai ca fug la concurs :wink:

o chestie similara ni s'a intamplat pe A2... 170... un porsche 911 venea tare din spate... tata a trecut pe banda 1... si dus a fost fratie...nici nu am apucat sa vad nr de inmatriculare... :twisted: cre ca avea pe putin 250 :lol:

pai un porsche iti ia suta in freo 3,5 s... are 300 pe unde au masinile normale 120-140 :lol: :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 16 Mai 2008, 09:41

hehe, guys nu sunt chiar similare situatiile :D :D :D

in sensul ca acel cretin nu avea unde sa se duca, masina din fata mea fiind la 15 m distanta de mine, ceea ce la 180 la ora inseamna 15 cm :D :D :D

si in fata lui la fel si mai departe la fel etc ...
cu toate astea, dobitocul ne scotea in decor sa treaca el, la viteza aia .....
mergea cu oglinda lui lipit de balustrada de mijloj si pe noi ne baga fortat inspre banda 1 unde oricum nu ne puteazm duce pt ca se circula mult mai incet .....

si intradevar audi a8 ala e mega tare ...
si a6 astea noi iara au o tinuta de drum superba ... si merg si alea cu 250 fara sa tuseasca .... am un pretin cu un 3.0 tdi tunat nitel si fuge masina aia de rupe, cu comfortul unei limuzine de lux si cu tot ce trebe ...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Mai 2008, 10:13

cretin e putin spus.
Ala nu are ce cauta pe drum. Din ce spui tu, in conditiile alea de trafic, ce a facut el putea cauza o tragedie. Era suficient sa te agate usor sau sa atinga el balustrada, devia usor si iesea nasol rau.
Ca tot batem campii despre tot felul... :D
Pe mine ma scot din sarite astia care si-au cumparat banda a doua si merga la pas, de multe ori sub viteza legala. :x Si nu se clintesc de acolo desi banda 1 e libera si nu se uita in oglinzi nici sa-i pici cu ceara. Eu in general nu dau flash-uri si evit sa depasesc pe dreapta, pentru ca se intampla ca idiotul sa te vada si sa treaca pe banda 1 tocmai cand ai cedat si te-ai bagat prin dreapta. Am patit de multe ori sa "stau" in spatele unui melc de-asta si in oras si in afara pana m-am plictisit.
Am patit faza asta si noaptea, nu pot sa-mi explic ce avea idiotul in cap, mergea pe banda a doua cu 70 la ora (afara). Ziua sa zicem ca nu te vede ca nu stie sa se uite in oglinda, dar cum naiba poti sa ignori farurile unei masini aflate la cativa metri in spatele tau????
Atunci am dat flash-uri si claxon :oops:
+, am vazut masina de scoala cu instructor, acelasi scenariu, banda 2, 30 la ora, curgeau masinile prin dreapta lor.

Prin alte tari pe unde am umblat, majoritatea merg pe banda 1. Depasesc si se baga imediat la loc. Daca il ajungi pe unul din urma, se fereste imediat, nu e nevoie de flashuri.
Ce m-a impresionat a fost ca trec pe banda 2 ca sa le faca loc celor care vin de pe intrarea pe autostrada si sunt in zona de accelerare.
La noi am vazu pe unu care la intrarea in autostrada s-a oprit si a inceput sa se uite :shock:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Mai 2008, 10:43

Tavi scrie: Prin alte tari pe unde am umblat, majoritatea merg pe banda 1. Depasesc si se baga imediat la loc. Daca il ajungi pe unul din urma, se fereste imediat, nu e nevoie de flashuri.
Ce m-a impresionat a fost ca trec pe banda 2 ca sa le faca loc celor care vin de pe intrarea pe autostrada si sunt in zona de accelerare.
La noi am vazu pe unu care la intrarea in autostrada s-a oprit si a inceput sa se uite :shock:
Tavi, chestiile alea sunt normale pe autostrada, nu trebuie sa te impresioneze. Ca ciobanii de la noi nu cunosc regulile de circulatie pe autostrada e altceva.
Cat despre dat flshuri pe autostrada nici sa nu incercati. Puteti avea probleme cu politia. Nici macar nu faceti gestul de multumire cu avariile.

Cat despre aia care se pun pe banda 2 si uita de ei, si pe mine ma enerveaza rau. De vina sunt si instructorii ca nu le baga in cap chestia asta. Eu asa am invatat la scoala, ca daca-s incepator, sau daca transport ceva pe portbagaj, etc, deci merg mai incet, merg pa banda 1 ca sa ma poata depasi cine vrea. Se pare ca regula asta s-a uitat.
Eram acum 2 saptamani pe drumul Arad-Timisoara. Pe drumul asta sunt cateva vai iar la urcare se fac doua benzi. Era in fata mea o pipitza, mergea cam cu 90km/h. Eu in spatele ei, vine urcarea si ma gandeam ca se trage pe banda 1 sa-mi faca loc. Nici vorba. Eu blitz, claxon, ea nimic. Bun, raman in spatele ei, nu o depasesc. Vine urmatoarea urcare si ma gandeam ca s-a prins tipa. Nici vorba! De data asta n-am mai rezistat, si pe la jumatatea urcarii o depasesc prin dreapta. Se uita aia la mine ca la felu' 14 impreuna cu masculu din dreapta. Atunci mi-am dat seama ca habar nu avea ce facea si de ce ma agitam eu. :x
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 16 Mai 2008, 10:57

mda tavi, ala era chiar cretin, sau de fapt cretin e putin zis ... acolo iesea macel daca se intampla ce zici tu, sa ciupeasca un pic balustrada sau vreo masina ... cel putin 30-40 de masini ar fi fost implicate, ca pe highwayurile din america :shock:

sincer, impulsul initial a fost sa ma duc dupa el, si sa-l prind la prima oprire sau semafor si sa rup bata de baseball pe el ... dar mia trecut, ca desi nu-s foarte dus la biserica de fel, alegerea era simpla : imi risc viata de adevaratelea pt placerea de a calca in picioare un dement ?

si am zis ca nu se merita ...

cu flashurile e bine totusi, , pt ca de multe ori nu se uita in retrovizor oamenii, si asa le atragi atentia, especially pe timp de noapte ... claxoane numa in cazuri extreme ....

nici eu nu depasesc pe dreapta usually, din acelasi motive ... boul se trezeste sa se bage pe banda 1 exact cand esti tu in dreptul lui acolo :-)

iar apropzito de circulatie pe afara pe autostrada, ati fost careva in grecia cu masina ?
la aia se iese de pe bretea direct pe banda 3 sau 4 :D :D :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Mai 2008, 11:28

Tavi scrie: Prin alte tari pe unde am umblat, majoritatea merg pe banda 1. Depasesc si se baga imediat la loc. Daca il ajungi pe unul din urma, se fereste imediat, nu e nevoie de flashuri.
prin alte tari exista banda intai, libera, fara masini sau alte chestii stationate si fara cratere in care-ti rupi masina.
nu se poate compara situatia de la noi cu cea de dincolo nici in vis.
din motive de infrastructura si de mentalitate.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns