razvan m. scrie:Din punctul meu de vedere, atunci cand ma fotografiez cu un peste incerc ca acesta sa fie in prim plan, focalizarea sa fie facuta pe peste, iar eu sa apar intr-un plan secund. La genul asta de fotografie, peisajul este irelevant, zic eu, si de cele mai multe ori chiar indicat sa nu apara (

).
De asemenea, cer celui care ma fotografiaza ca la incadrare sa tina cont si de pozitia mea, astfel incat in fotografie sa intre in intregime tringhiul format din capul subsemnatului si extremitatile pestelui.
Astea fiind zise, mai arat ca ma irita foarte tare aerul de cunoscator pe care il afiseaza unii atunci cand declara ca fiind "impins in fata" un peste. Pai de ce faci poza, colega ? Nu ca sa arati lumii pestele ? Sa te vada pe tine ce mandru esti ? Atunci fotografiaza-te fara peste, cu capul cat mai aproape de aparat daca asa crezi ca se obtine succesul.
Pe de alta parte, mi se pare ca orice pescar care s-a uitat mai atent la fotografii cu pesti isi poate da seama de dimensiunile aproximative ale pestelui prin raportare la dimensiunile mainilor pescarului, proportia sau disproportia dintre acestea si alte amanunte anatomice ale fetei, eventuale alte obiecte ce apar in fotografie etc. Deci nu e nicio filosofie treaba asta cu asa-zisa "impingere in fata".
La urma urmei, fotografia e un mijloc de exprimare si fiecare se exprima cum crede de cuviinta.
Referitor la fotografia cu echipamente de pescuit. Nu mi se pare ca ar fi un gest indecent, snob sau cum il mai vad unii.... De exemplu, pe un alt forum, frecventat de mult mai multi utilizatori, din intreaga lume - TackleTour Forum - nu se sfieste nimeni sa posteze fotografii cu ultimele achizitii, ultimile naluci sau bete custom, barci etc, care ce are. Si totusi nu am vazut pe vreunul sa se simta ofensat, nu am vazut izbucniri frustrate, iar comentariile sunt intotdeauna amiabile.
Sa tina chestia asta de civilizatie ?
Am facut ceva poze inainte , le-am pierdut , anu asta ce am dus cu mine aparatu cam in jumate din partide , cea ce ii destul . Am vreo 400 de poze in calculator , doua sau trei bune , si ma refer la alea facute de mine ,nu la alea facute de amici mie , nici din alea nu am mai mult de 4-5 care merita . Din punctu meu de vedere .
Mi se filfie de pesti impinsi in fata , chiar imi plac , atita vreme cit nu-s titluri gen salau 7 kile da care vede toata lumea ca nu trece de 3-4 , si unde lumea baga pentru ca se simte luata peste picior

. Nici macar asa nu am facut comentarii . Un colt de stiuca , de salau , un ochi de biba , detalii , daca-s faine si facute de tipi care controleaza ( nu-i cazu meu ) is misto .
Recunosc ca ma distreaza unele galerii in care cel pozat incearca sa se faca mic in spatele pestelui , il tine de aripioare sau de operculu opus camerei ca sa nu-i apara minutele . Hai ca merge una-doua de persoana , da nu la foc automat , zici ca-s poze care le face politia pt buletin , toate la fel
Cind o sa consider ca am niste poze bune , le urc si eu , da mai intii sa bag un photoshop
Referitor la pozat echipamente , mi-am pus si eu niste mulinele pe site asta , nu la galerie ci in ceva topicuri , nu-mi amintesc sa-mi fi comentat careva ceva , nici ironii nici nimic
Fir Intins!!!