Poze sau fotografii ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu-mi plac, dar nici nu le comentez, nici nu le dau note si nici nu fac mishto de ele.
Am si eu un prieten quebecois cu care mai dau la crap si-si pozeaza capturile cu un mobil. Ies nasoale rau. Ne intalnim o gasca de vreo 10 o data pe luna la un peste organizat si ne mai amuzam. Data viitoare ne-am vorbit cu baietzii sa punem $10-$15 sa-i facem cadou un aparat, ca-i baiat fain.
Am si eu un prieten quebecois cu care mai dau la crap si-si pozeaza capturile cu un mobil. Ies nasoale rau. Ne intalnim o gasca de vreo 10 o data pe luna la un peste organizat si ne mai amuzam. Data viitoare ne-am vorbit cu baietzii sa punem $10-$15 sa-i facem cadou un aparat, ca-i baiat fain.
Nu toate camerele foto au functia asta. Poate ma-nsel, dar cele cu pretentii nu o au. Arata cam aiurea, strica fotografia dupa mine. Dar se poate afla exact cand a fost facuta poza si nu numai. Fisierul are niste informatii atasate care se cheama "camera properties" si "Picture properties". Sunt suficiente ca sa-ti dai seama de unele chestii.onesti scrie: Apropo de poze. Mi-ar placea daca s-ar afisa pe display data la care a fost facuta. Asa, ptr posteritate.

O treaba interesanta zic eu : in Canada nu se pun fotografii in CV-urile de angajare,pentru a se inlatura din start o nereusita pe criterii de : tigan,scund,efeminat,corp in forma de A , nu de V , plus o vasta gama de culori ale pielii . Comentariile jignitoare la aspectele fizice pot fi pedepsite chiar prin lege (am inteles ca exista modalitati). Pe de alta parte(roman fiind) nu prea ma trage atza sa raspund unuia mai artagos ,despre care nu stiu mai nimic.Fara galerie adica.Daca e doar un program setat sa raspunda obraznic? 

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
exact, poti afla cum zice Tavi din image propertis, metadata, denumire care poate diferii in functie de softul pe care-l folosesti pt a vedea pozele, informati mai mult decat suficiente despre parametrii fotografiei si data.
mie nu imi place sa trec data pe poza, eventual daca am nevoie o trec cu un soft mai tarziu pe poza.
mie nu imi place sa trec data pe poza, eventual daca am nevoie o trec cu un soft mai tarziu pe poza.
Daca ai pretentzii de fotografie de arta, se poate zice ca data intr-un coltz ar strica poza. Cum eu n-am astfel de aspiratzii, fac concesii.
Cand merg singur la peste si prind, rog pe trecatori (dau intr-un loc pe langa care trece o pista ciclabila) sa-mi faca poza cu animalu' inainte de a-l elibera. Duminica am rugat un mosuletz: saracu' a pus aparatu cu obiectivul la ochi si displayul spre mine. Noroc ca l-am oprit inainte sa "vizioneze" blitzul. Acasa am vazut ca poza a iesit mai mult un peisaj cu apa, cer si o bucata de peste.
Cand merg singur la peste si prind, rog pe trecatori (dau intr-un loc pe langa care trece o pista ciclabila) sa-mi faca poza cu animalu' inainte de a-l elibera. Duminica am rugat un mosuletz: saracu' a pus aparatu cu obiectivul la ochi si displayul spre mine. Noroc ca l-am oprit inainte sa "vizioneze" blitzul. Acasa am vazut ca poza a iesit mai mult un peisaj cu apa, cer si o bucata de peste.
- johnnybravo
- Moderator
sunt doua cai prin care poti ascunde treaba asta si aici ii ajut pe cei care pescuiesc in prohibitie si pozeaza un peste, astfel scapa de comentariile de prisos:Dar se poate afla exact cand a fost facuta poza si nu numai. Fisierul are niste informatii atasate care se cheama "camera properties" si "Picture properties". Sunt suficiente ca sa-ti dai seama de unele chestii.
1) editezi poza in paint, tai bucata relevanta si o salvezi din nou sub forma unei poze noi
2) editezi poza cu un editor ce stie hexazecimal si scrii ce data vrei, e suficient sa modifici luna de exemplu din 04 sa faci un 06 sau 07

multi (printre care si eu) au renuntat la a mai posta imagini in galeria foto datorita dubiosilor care scriu comment-ul de-ampulea.
asa cum am mai zis totul tine de buna sau prosta crestere a fiecaruia.
e suficient sa arunci o privire pe forum si iti cam poti da seama ce hram poarta fiecare.
asa cum am mai zis totul tine de buna sau prosta crestere a fiecaruia.
e suficient sa arunci o privire pe forum si iti cam poti da seama ce hram poarta fiecare.
Michael va recomanda Regulamentul forumului