Raspund eu la intrebare. Am fumat 23 de ani tare de tot. Adica la 12 AM terminam primul pachet. Existau si altii ca mine. Toti sunt morti la ora actuala !
Am vazut si oameni morti de bautura. Insa ori in accidente de masina ori de ciroza, dar la o varsta, pentru astia ultimii, cand nu mai conteaza o luna sau doua in plus.
In concluzie. Daca bei moderat, adica nu beat de dimineata pana seara ajungi sa traiesti destul de mult si in forma. Mai trebuie si niste sport.
Daca fumezi peste 40 de tigari pe zi treaba se termina nasol. Nasol nu inseamna numai moartea, lucru cu totul natural, dar felul in care se petrece.
pescarii si fumatu... combo des intalnit
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Tudore,nu vreau musai sa te contrazic.Imi dau seama ca ai avut experiente traumatizante.Nu este usor sa-ti pierzi prietenii si toti din cauza fumatului.
Imi dau seama ca fumatul este acum cel mai mare dusman al tau.
Ce vreau sa spun este ca nu exista adevar absolut;fumat nu este egal cancer dupa cum baut nu este egal ciroza.Orice lucru facut cu masura nu-ti deterioreaza grav sanatatea.Chestia este sa ne stim masura.Si eu fumez tot cam de la 11 ani,la 12 imi cumparam tigari cu bani sutiti de la tata;am vechime de fo'38 de ani de fumator.Eu zic ca nu exagerez cu fumatul desi am avut si perioade cand trageam cam mult.
Poate am sa mor de cancer pulmonar, poate nu.
Raman totusi la parerea mea:exagerarea cu alcoolul este mai grava decat exagerarea cu tutunul.Si aici nu ma refer numai la deteriorarea ficatului ci si la deteriorarea mentalului.
Eu as prefera sa am piciorul amputat din cauza unei arterite facute din cauza fumatului decat sa fiu intreg la trup si cu delirum tremens.
Este o vorba:"gandesc,deci exist";dar cand nu mai gandesti se mai poate spune ca existi?
Imi dau seama ca fumatul este acum cel mai mare dusman al tau.
Ce vreau sa spun este ca nu exista adevar absolut;fumat nu este egal cancer dupa cum baut nu este egal ciroza.Orice lucru facut cu masura nu-ti deterioreaza grav sanatatea.Chestia este sa ne stim masura.Si eu fumez tot cam de la 11 ani,la 12 imi cumparam tigari cu bani sutiti de la tata;am vechime de fo'38 de ani de fumator.Eu zic ca nu exagerez cu fumatul desi am avut si perioade cand trageam cam mult.
Poate am sa mor de cancer pulmonar, poate nu.
Raman totusi la parerea mea:exagerarea cu alcoolul este mai grava decat exagerarea cu tutunul.Si aici nu ma refer numai la deteriorarea ficatului ci si la deteriorarea mentalului.
Eu as prefera sa am piciorul amputat din cauza unei arterite facute din cauza fumatului decat sa fiu intreg la trup si cu delirum tremens.
Este o vorba:"gandesc,deci exist";dar cand nu mai gandesti se mai poate spune ca existi?
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
Si eu am reusit sa ma las numai iarna cate 3-4 luni si parca o singura data m-am lasat vreo 6 luni,asta cand nu ma duceam la peste!!!De fiecare data m-am apucat la pescuit,nu stiu de ce,dar cand sunt pe balta chiar daca nu am m-ai pus tigara de vreo 3-4 luni in gura mi se cere sa fumez cate o tigara si de la una ma intind la un pachet!!!Daca as fii pescar de stationar as mai zice
!!!Dilesc c-am un pachet de tigari la fiecare partida,iar daca am o partida cu multe scapari de peste fumez ca o locomotiva!!!
Intr-adevar cand nu fumezi te simti foarte bine,asta se intampla la vreo 1-2 luni de lasat de fumat,parca esti alt om!!!Cred ca o sa le las,m-ai bine imi iau un hornet la 2 zile
sau un sebile la 3 zile

Intr-adevar cand nu fumezi te simti foarte bine,asta se intampla la vreo 1-2 luni de lasat de fumat,parca esti alt om!!!Cred ca o sa le las,m-ai bine imi iau un hornet la 2 zile

- mihaimircea
- veteran
Domnilor, daca doriti sa va lasati de fumat (inca odata, daca doriti) si va e teama ca nu veti putea scapa de dependenta, umbla pe net care se pare ca ajuta un procent destul de mare din cititori sa se lase usor. Pe mine m-a ajutat sa trec peste un moment de sevraj 
Ma rog, cartea se cheama In sfarsit nefumator, este scrisa de Allen Carr (desi englez este srisa in tipicul stil motivational american).
Cartea exista si tiparita: http://www.librarie.net/carti/22232/In- ... en&nia=243

Ma rog, cartea se cheama In sfarsit nefumator, este scrisa de Allen Carr (desi englez este srisa in tipicul stil motivational american).
Cartea exista si tiparita: http://www.librarie.net/carti/22232/In- ... en&nia=243
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.