Oua de prepelita

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adelin
Moderator
Moderator

Oua de prepelita

Mesaj de Adelin » 19 Sep 2012, 11:37

Daca sunt consumatori sau eventuali producatori, poate mai aflam ceva nou despre prepelite...
Initial cumparam oua direct de la un producator...apoi am cumparat de la supermarket, fiind mai ieftine, mai bine ambalate si mai proaspete...asa am crezut eu....mai apoi mi-am dat seama ca oul de supermarket pe langa ca nu e asa proaspat cum scrie pe eticheta, nu are nici o proprietate, deci simplu: PLASTIC! Atunci am sapat si am invatat ca daca prepelitele mananca "plastic", asa sunt si ouale...adica fara valoare. Singura solutie a fost sa imi iau prepelite si sa le hranesc cu mancare bio, sa nu le fortez sa oua mai mult decat pot prin tot felul de metode pe care am aflat ca producatorii le folosesc pt a produce mai mult...nu si mai bun. :censored:

Cateva articolase pt cei ce nu stiu despre ce e vorba:

http://www.pro-sanatate.com/oua-de-prep ... imentatie/#

http://www.kudika.ro/articol/frumusete~ ... elita.html

http://www.revistamagazin.ro/content/view/4962/10/

http://anatolbasarab.me/2012/04/24/ouale-de-prepelita/

...si chiar nu e abureala, pe mine m-au ajutat in cateva situatii in care medicina clasica a spus pas.
Recomand tuturor celor care tin la sanatatea lor, dar mare atentie din ce sursa provin ouale!...eu sunt patit, de aceea va spun sa aveti mare grija! :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

ranga
veteran
veteran

Re: Oua de prepelita

Mesaj de ranga » 19 Sep 2012, 12:12

Bun topic. Spune-ne la ce te-au ajutat si cum le consumi. Intr-adevar, cele din comert sunt aiurea...si cele de gaina la fel.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Sep 2012, 16:40

Si iti dai seama ce muste faci din penele lor... :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Sep 2012, 17:45

M-am procopsit acu 10 ani dupa o ploaie trasa la pescuit cu o infectie pulmonara de care nu mai scapam de cateva luni bune. S-a lasat cu concediu medical, am refuzat internarea in spital din motive lesne de inteles. Nici un antibiotic nu a avut efect. Am scapat cu oua fara nici un alt medicament. Apoi m-am procopsit cu asm, fapt ce m-a facea sa ma simt ca un hanticapat...oboseala, insuficienta respiratorie si dependenta de inhalator.Intr-un cuvant NASOL. Am luat oua si nu am nimic de cativa ani buni. Ba mai mult nici nu mai racesc, fapt ce imi ingreuna mult respiratia. Ma simt excelent fara sa iau nici un medicament. Iau 5-6-7 oua pe zi, depinde de cum am chef si fac asta zilnic. Mai fac pauze doar cand uit sa ma aprovizionez cu oua, dar nu mai mult de cateva saptamani. Ideea e sa ai continuitatea ca sa ai rezultat. :wink:

Am vazut copil de 4 ani hranit de mic cu oua si imi spuneau parintii ca nu a fost bolnav niciodata.
WSB CLUB

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 19 Sep 2012, 18:06

crude nu?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Sep 2012, 18:41

semlecangheorghe scrie:Si iti dai seama ce muste faci din penele lor... :lol:
is cam naspa penele alea, sincer ....

in rest, legat de oua, in afara de a le urmari provenienta exista vre'o sansa sa le aflaam nivelul calitativ ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 19 Sep 2012, 19:30

Adelin am cam aceeasi problema ca cea avuta de tine :) sa stii ca incerc o cura ... am si sursa de incredere de oua . merci de idee.
...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Sep 2012, 22:38

Tre' sa te interesezi ce le da pasarilor sa manance, adica sunt retete fara praf de feste si alte concentrate care nu fac altceva decat sa forteze prepelita sa oua cat mai des. E important sa aiba in alimentatie porumb, grau de calitate si soia in diferite proportii....normal ca toate ingredientele de calitate cresc costul mancarii si de aceea producatorii care vand oua la pret mic(fortati de concurenta) cauta sa iasa cat mai ieftin cu malaiu'....de aici compromisul cu oua fara valoare.

Am deschis acest topic exact in ideea ca poate sunt colegi de forum care au probleme rezolvabile, dar care nu stiu de calitatile acestor oua.
Culmea ca nu tre' sa fi bolnav ca sa iei oua, am prieteni care le iau ca sa previna raceli si sa fie in forma maxima.
WSB CLUB

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 20 Sep 2012, 11:40

Salut!

Interesant- am mai auzit de prepelite, dar nu am stat niciodata sa studiez subiectul. Cu ceva timp in urma ma batea gandul sa cresc ceva prepelite (gasisem pui de vanzare), dar din cauza marimii lor si a lipsei de experienta - personala (necesita ceva conditii mai speciale, spre deosebire de gaini) am renuntat.

Am vazut ca scrii (@Adelin) de grau de calitate, porumb, soia.. Bun. Dar de unde stii ca-i de calitate daca nu esti producator ce vizeaza performanta (teste de laborator, cercetare, selectie etc.) ? Personal, pentru gainile de la tara, iau boabele din taraba - nici nu stiu daca provin de pe loturi tratate sau din seminte "selectate". Ca sa cumperi de la tarani (muncitorii de pamant) boabe presupune 2 lucruri: 1. productie, 2. cunostinte. In zona mea nu prea am auzit sa se vanda graunte - aste pentru ca ultimii ani au fost slabi (cel putin pe unde am pescuit eu) cat despre cunostinte.. sunt adeptul principiului: nu in zona mea.

De altfel, cu ouale din magazine aveam dubii, doar dubii acum o sa studiez mai cu atentie. Multumim pentru post!

Spor si numai bine! Fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Sep 2012, 17:38

Imagine

'Dinozauri'...in miniatura..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns