Oua de prepelita
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Oua de prepelita
Mah, ok oo, oo, oo! Fain topic, da' uite ca ma descurajeaza Gamine! si vorba lu' Smokie: "Gamine! Who tha f(beep)ck is Gamine?" 

chef de munca oricum nu am so...what the hellsemlecangheorghe scrie:...poi chiar ca nu mai am chef de lucru si trag un pui de somn..

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
da, dar daca baji oua de prepelita cu sunca si ceapa, iti vine intelijenta la cap si te prinzi de treaba asta, si nu mai cazi in pacat sa pui mana pe lopata sau tarnacop (ca nu am retinut ixact unde lucri)MuskMd scrie:chef de munca oricum nu am so...what the hellsemlecangheorghe scrie:...poi chiar ca nu mai am chef de lucru si trag un pui de somn..

de exemplu Dorel o beut banii la ultimul salar si nu si-a permis oo de prepelita , asa ca uite ce a patit

- semlecangheorghe
- veteran
Bah ,sa stiti ca lenevitul cu stomacul plin nu-i singura optiune,mai este una..
Te asteapta o zi intreaga de dat la jig,de umblat km.prin frig,afara sint 0--2grade ..
Nu duci cu tine ,mincare,nici beutura ca trebe sa te concentrezi pe pesti..
Si atunci,se ia neste ceapa si se taie julien,feliutze subtirele.Se taie sunculitza,feliutze asa,transparente..Apoi se bat 10-12oua de prepelitza separat,cu oleaca sare..
S-apoi se pune tigaia pe foc,focul trebe sa fie mediu,nu prea tare..Asa,...si se zvirlu inauntru feliutzele de sunca....cind incep sa 'transpire'eliberind grasimea,se adauga si ceapa..Apoi se amesteca incet,sa nu ardem ceputza..Cind asta din urma e moale,si sunca rumenita,fuga la un castron si scurgem grasimea aia,care cica desi e gustoasa nu e sanatoasa..'Napoi pe foc si jap, castronul cu ouale batute peste...In citeva secunde,'polimerizeaza',devenind o chestie gustoasa si extrem de satioasa..
Totul insa trebe calculat la secunda ,pentru ca daca, dupa ce ai mincat cazi in greseala sa te gindesti la o mica siesta,gata esti..Deci la maximum 30 de secunde dupa treaba asta,sari in bocanci,pufoaica, si iesi pe usa..Nah,asa ai 'combustibil' pina sara la 6..si nu simti frigul..nu te mai chinuie nici un' soricel 'care de la ora la alta il simti cum se se metamorfozeaza in tyranozaur,nu,...simti toate tzac-urile fine,simti cum bate inima in peste,cind treci cu 'aratarea'pe linga iel..
,te poti concentra maximum pe ele..
Deci,oooale de preplitza ajuta la 'senzitivitatea'lansetei..consumati cu incredere..
Io zic ca toate lansetele de salau ar trebui sa se vinda promo cu un blister cu oua de prepeiltza cu tot
,zau asa..
Te asteapta o zi intreaga de dat la jig,de umblat km.prin frig,afara sint 0--2grade ..
Nu duci cu tine ,mincare,nici beutura ca trebe sa te concentrezi pe pesti..
Si atunci,se ia neste ceapa si se taie julien,feliutze subtirele.Se taie sunculitza,feliutze asa,transparente..Apoi se bat 10-12oua de prepelitza separat,cu oleaca sare..
S-apoi se pune tigaia pe foc,focul trebe sa fie mediu,nu prea tare..Asa,...si se zvirlu inauntru feliutzele de sunca....cind incep sa 'transpire'eliberind grasimea,se adauga si ceapa..Apoi se amesteca incet,sa nu ardem ceputza..Cind asta din urma e moale,si sunca rumenita,fuga la un castron si scurgem grasimea aia,care cica desi e gustoasa nu e sanatoasa..'Napoi pe foc si jap, castronul cu ouale batute peste...In citeva secunde,'polimerizeaza',devenind o chestie gustoasa si extrem de satioasa..
Totul insa trebe calculat la secunda ,pentru ca daca, dupa ce ai mincat cazi in greseala sa te gindesti la o mica siesta,gata esti..Deci la maximum 30 de secunde dupa treaba asta,sari in bocanci,pufoaica, si iesi pe usa..Nah,asa ai 'combustibil' pina sara la 6..si nu simti frigul..nu te mai chinuie nici un' soricel 'care de la ora la alta il simti cum se se metamorfozeaza in tyranozaur,nu,...simti toate tzac-urile fine,simti cum bate inima in peste,cind treci cu 'aratarea'pe linga iel..

Deci,oooale de preplitza ajuta la 'senzitivitatea'lansetei..consumati cu incredere..

Io zic ca toate lansetele de salau ar trebui sa se vinda promo cu un blister cu oua de prepeiltza cu tot

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
Deja imi ploua in gura ! Am trimis nevasta sa faca o omleta cu sunca si ceapa, dar cu oua de gaina ca de prepelita nu posed.
Si in cinstea lui nenea Gigi am sa beu si un paharel de licoare de pruna, sa mearga bine.
Si in cinstea lui nenea Gigi am sa beu si un paharel de licoare de pruna, sa mearga bine.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
- semlecangheorghe
- veteran

Da'stai sa vezi ca asta nu este totul..
Conform ultimelor cercetari facute de catre o sectie specializata in biochimie de pe linga Institul Mondial de Spinning,s-a constatat ca,avidina aia buclucasa,continuta in ouale de prepelita,poate declansa la om o reactie in lantz,care are ca si produs principal...sensitina..
Ce este sensitina??
Ei bine, s-a constatat ca,la pescarii care au inoculat adinc virusul pescuitului la spining,si care nu mai pescuiesc in alt stil(crap,stationar,feeder),decit la spining,cu toate formele lui,inclusiv fly,asa,....de la un anumit numar de iesiri pe an (de la 150 in sus),combinat cu consumul neintrerupt a 300 de oua de prepelitza(atita e doza minima ca sa se acumuleze avidina),se declanseaza o reactie biochimica foarte complexa care,are ca rezultat sensitina..Aceasta, permite celui care o secreta,o perceptie extrasenzoriala iesita din comun...Cea mai mica atingere,chiar si trecerea pestelui pe linga fir,este acut resimtita de catre pescar,dindu-i ocazia sa aiba o reactie de intepare fulgeratoare si imposibil de evitat ,chiar si de catre cel mai mofturos salau..Astfel chiar daca tatoneaza timid naluca sau o bruscheaza cu pectoralii,nu mai are scapare ...aceasta substanta este pe lista substantelor dopante si este interzisa la Campionatul Mondial de Spinning..
.
.
decit la spining,cu toate formele lui,inclusiv fly,asa,....

sa stii ca la noi creste sensitina in fata casei

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
- semlecangheorghe
- veteran
No,ii bun atunci....ai grija ca e pe lista cu 'cinepa'
Sa nu va prinda astia de la antidrog..
Daaaa,si la fly-eri se manifesta..evident in forme mult mai sublime..

Sa nu va prinda astia de la antidrog..
Daaaa,si la fly-eri se manifesta..evident in forme mult mai sublime..
.
.