Nu exista viata după moarte – e doar o iluzie spun medici

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 16 Iun 2010, 19:28

fals!
totusi, as fi curios sa aflu cine zici tu ca le-a scirs... Rolling Eyes
Nu-i chiar fals. Eu ma intreb de multe ori cati oameni simpli din primul mileniu stiau sa scrie? Si Biblia nu zice ca ar fi fost cine stie ce oameni invatati, tarani, fermieri, agricultori care se adunau sa-l asculte pe fiul omului. Oare toti apostolii lui stiau sa scrie? Si daca stiau apostolii lui sa scrie, atunci de ce n-a lasat el nici o inscriptie cat de mica, ca doar el era mare mahar, alfa si omega, miezul din gogoasa si gaura de la covrig.
de cain mai sti-ti ceva?pe unde o fi?ca dupa ce l-a dilit pe fras'u ,abel, a ramas el cu ma-sa.adam cred ca era destul de batran ca sa inceapa popularea pamantului
Pai lui si urmasilor lui le-a pus dumnezeu semn (nu se stie unde) ca oricine trece pe langa ei sa stie de ce-l poarta si ce le coace tartacuta, dar nimeni sa nu le faca rau. Si iar ne intoarcem la incest, poate noi suntem anomaliile si Cain avea doar 16 degete, sau poate 18, n-avem de unde stii. Cine stie pe unde e ingropat ca totusi, Biblia nu ne interzice sa cercetam cuvintele ei, trebuie sa ne dam seama unde gresim noi si unde are Biblia dreptate. Deci cine se simte mai facut din tarana, poate ne indruma si pe noi astia evoluati din varul Habilica unde e inmormantat Cain. Sau poate pentru ca e facut din pamant nici nu se mai gaseste. Cine stie daca atunci se puneau pietre funerare?[/quote]

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Iun 2010, 20:00

adyopo scrie:
fals!
totusi, as fi curios sa aflu cine zici tu ca le-a scirs... Rolling Eyes
Nu-i chiar fals. Eu ma intreb de multe ori cati oameni simpli din primul mileniu stiau sa scrie? Si Biblia nu zice ca ar fi fost cine stie ce oameni invatati, tarani, fermieri, agricultori care se adunau sa-l asculte pe fiul omului. Oare toti apostolii lui stiau sa scrie? Si daca stiau apostolii lui sa scrie, atunci de ce n-a lasat el nici o inscriptie cat de mica, ca doar el era mare mahar, alfa si omega, miezul din gogoasa si gaura de la covrig.
sa-ti dau cateva exemple:
Matei a fost vames
Luca a fost medic
Marcu si Ioan nu erau nici ei chiar niste analfabeti(gasiti detalii de ex. aici)
Apostolul Pavel(daca nu-i stiti istoria, cititi in Faptele apostolilor, in special cap.22) - a fost un om foarte invatat, care initial a perscutat crestinii devenind mai tarziu crestin si a scris multe din cartile Bibliei.
detalii aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Apostolul_Pavel
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 16 Iun 2010, 20:25

Dar taticul lor, el ce pazea? Mie mi se pare normal sa-ti scrii tu biografia nu sa-i lasi pe altii sa infloreasca sau sa te denigreze cum vor ei. Daca ei stiau sa scrie, atunci el trebuia sa stie analiza matematica, fizica cuantica si chimie organica. Erau faraoni care nu stiau sa scrie, au fost si mai tarziu regi analfabeti sau cu o cantitate infima de cunostinte.
De la el vin toate, nu poti sa contesti faptul ca o fiinta atat de puternica care a inviat la trei zile dupa ce-a fost killarit de niste romani nenorociti n-ar fi avut curiozitatea sa afle subiectele care o sa le dea batai de cap atator generatii de oameni. De ce nu s-a apucat si el sa enunte Teorema lui Fermat? Sau sa-l fi lasat pe Newton cu buza umflata, sa fi fost primul din istoria scrisa care enunta legea gravitatiei sau pe cea a inertiei (observata mai intai de un italian amarat, enuntata tot de Newton). Era Newton mai bun decat fiul omului?
Daca ma apuc si eu sa scriu o carte sub 10 pseudonime si cu 10 stiluri diferite poate peste 1000 de ani o sa citeasca cineva Adevarata Credinta, nu crezi? Ar fi o posibilitate...

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 16 Iun 2010, 21:16

concluzii dupa cateva pagini :D topic interesant dpdv al traficului dar nimic concret
dupa mine
biblia este scrisa de unii putini mai destepti si prin intermediul bisericiilor a ajutat la manipularea maselor ,adica a prostimii
cele mai multe rele au fost facute prin intermediul fetelor bisericesti de la arderi pe rug pana la genociduri toate aceste in numele crestinismului ,dupa aceste motivepe teme biblice sau gasit tot timpul cu totul si cu totul alte interese ,personale sau de grup
latura buna a cestor crime savarsite in numele crestinismului
a ajutat mai mult sau mai putin la micsorarea nr de indivizi ce populeaza pamantul :lol: si ganditiva daca printre cei sacrificati mai erau si cateva minti ,luminate'
acelasi rol in desfasurarea vietii pe pamant la avut si hitler in opinia mea
facand o paralela cu pescuitul ganditiva ca daca braconierii ar disparea
sar prinde pesti din toate aruncarile si atunci va asigur ca in cateva partide a-ti arunca lansetele si treceti la gradinarit in secunda urmatoare
:lol:
deci ganditiva ce ar fi insemnat viata pe pamant daca toata lumea ar fi murit de batranete ,cati am fi fost cum am fi trait si alte presupusuri care apar de aici
si pe tema asta se poate discut la infinit ,daca din cei sacrificati senastea unu mai priceput si ne mierlea pe toti azi nici nu eram in fata calculatorului
off topic sau on ,spuneti ca omul este cea mai inteligenta si complex dezvoltata fiinta de pe pamant
reflectii
dece are nevoie de haine,de ce are nevoie de altii pt a trai mai bine
de ochelari , masini luxoase, de ce omul a inventat o gramada de lucruri prin care isi asupreste semenii numai pt orgoliu lui personal de ce simte nevoia sa demonstreze tot timpul cat este de potent din toate punctela de vedere -asta este primul semn de slabiciune,
daca il lasi in situatii de supravietuire cum la lasat masa la nastere sunt f putini care ar reusi sa supravietuiasca,
rata la oameni de supravietuire in conditii vitrege este mult mai mica decat la alte vietuitoare
omul este mult mai usor de manipulat decat alte vietuitoare
deci nu este cel mai inteligent desi asa pare

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Iun 2010, 21:42

adyopo scrie:...
De la el vin toate, nu poti sa contesti faptul ca o fiinta atat de puternica care a inviat la trei zile dupa ce-a fost killarit de niste romani nenorociti n-ar fi avut curiozitatea sa afle subiectele care o sa le dea batai de cap atator generatii de oameni. De ce nu s-a apucat si el sa enunte Teorema lui Fermat? Sau sa-l fi lasat pe Newton cu buza umflata, sa fi fost primul din istoria scrisa care enunta legea gravitatiei sau pe cea a inertiei (observata mai intai de un italian amarat, enuntata tot de Newton). Era Newton mai bun decat fiul omului?...

tu crezi ca asta a fost scopul lui Isus cand a venit pe pamant, sa rezolve probleme de matematica sau fizica sau sa enunte teoreme? Pt. lucrurile astea a dat destula intelepciune oamenilor ca sa le rezove singuri.
Asa credeau si evreii din vremea aia, ca Mesia va veni sa-i scape de sub robia romanilor, de-aia nu l-au recunoscut pe Isus ca fiind Mesia. Priveau problema din punct de vedere pamantesc, nicidecum dpdv spiritual. O mare parte din ei inca il mai asteapta pe Mesia...

Newton si altii nu au facut decat sa descopere ceea ce Dumnezeu a creat(legile fizicii, etc ). Dumnezeu a facut legea gravitatiei si i-a lasat lui Newton placerea de a o enunta. :wink:
Si in ziua de azi, omul se chinuie sa descifreze anumite taine. Va reusi sa descopere atat cat ii va permite Dumnezeu.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 16 Iun 2010, 22:21

A dat destula intelepciune oamenilor sa le rezolve singuri? Atunci cum se face ca Galileo Galilei era socotit eretic de catre Biserica? Doar trebuiau slujitorii Cristosului sa-si dea seama ca intelepciunea barbosului Galileo vine de la Dumnezeu nu de la Michiduta. Daca era sa descoperim cate ne permitea Dumnezeu-Biserica nu mai pupam noi acum "minunile tehnologiei", tind sa cred ca nu stiam nici macar ce-i ala curent electric.
"Ioan 5:39 - Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. "
1 Tesaloniceni 5:20,21 - Nu dispreţuiţi prorociile.Ci cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun.
Faptele apostolilor 17:11 - Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa. - asa ar trebui sa facem si noi!
Eu n-am vazut nimic in Biblie despre indemnul spre alt studiu decat cel religios - din context - Cercetati Scripturile. Poti sa cercetezi Scriptura cat vrei, altceva inafara de un limbaj invechit, fapte discutabile si care nu pot fi probate, nu ai cum sa gasesti.
"Au primit Cuvantul cu toata ravna, si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa", adica oamenii aia chiar faceau ce li se interzicea ca sa vada ce consecinte rezulta din actiunile lor sau il intrebau direct pe Doamne-Doamne daca e bine ce-au facut?
Stii, daca vorbesti cu Dumnezeu te rogi, daca Dumnezeu vorbeste cu tine esti schizofrenic. Deci erau schizofrenici sau incalcau cu buna stiinta cele 10 porunci pentru a vedea pe propria piele "bunatatea" divina?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Iun 2010, 23:54

N-ai inteles... daca citeai in Biblie doar 1 verset mai inainte(Faptele apostolilor 17:10) intelegeai ca este vorba despre Pavel care a vorbit unor iudei in Sinagoga despre Isus, cu alte cuvinte despre crestinism. Iudeii respectivi cercetau Scripturile(pe vremea aia nu era Biblia ci aveau cartile care compun acum Vechiul Testament sub forma unor suluri, pastrate in Templu/Sinagoga) sa vada daca ce le spunea Pavel are acoperire in scrierile respective sau nu. Nu e vorba despre nici o schizofrenie...
Da, Biblia trebuie cercetata/studiata pt. ca acolo gasesti toate raspunsurile legate de Dumnezeu, crestinism, etc.

Legat de prima parte a mesajului tau... Biserica Crestina a facut multe greseli de-a lungul timpului(vezi cruciade, arsi pe rug si alte grozavii). N-as vrea sa intram in detalii sa vedem ce culte crestine (Biserica e mult prea general)au facut asemenea lucruri dar un lucru pot sa-ti spun, ca orice actiune in numele crestinismului trebuie sa aiba acoperire Biblica. Si aici iar ne intoarcem la a cerceta Scriptura. Orice invatatura/afirmatie/actiune facuta in numele crestinismului trebuie verificata in Biblie. Nu se confirma, nu-i ok.
Legat de Galileo Galieii, uita-te ce zicea si semlecangheorghe mai devreme, Iov a vorbit de "rotocolul pamnatului"(scrie in Biblie) cu mult inaintea lui Galileo. Da, cei care l-au condamnat pe Galileo au gresit. Da, daca erau intr-adevar slujitorii lui Cristos trebuiau sa aiba mai multa intelepciune. Dar cine sunt eu sa-i judec pe ei?
Pana la urma crestinismul e o problema personala a individului. Nu-i destul sa te declari crestin. Iar cine vrea sa afle si sa urmeze adevarul, se uita direct la sursa nu la unu' si la altu'.
Si inaintea lui Dumnezeu fiecare va da socoteala personal(ca tot a fost vorba si despre judecata).

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Iun 2010, 01:29

Adi_ scrie:
cum ma acuzi tu pe mine ca deviez, asa as putea eu sa spun ca tu incerci sa induci in eroare. cine zice ca Dumnezeu are nevoie sa-L slujim? Ai gasit tu undeva asta in Biblie? Sau asa ai inteles tu? Slujirea e ceruta din alte motive, undele dintre ele le-a spus aici, nu pt. ca ar avea nevoie.
La fel iti propun si eu, sa ramanem pe subiect, fara aluzii sau afirmatii care nu-si au locul.
Cum cine , ziceam io in postu de mai sus :lol:

Cit despre fapta cu slujitu in sine , nu trebuie sa fie scrisa pe niciunde , ii destul de clar !

Ce te-ai acrit asa bre , sa inteleg ca ai dat search pe google dupa curent electric si fulgere :lol:

Intelegi ca nu mai am mesaju ala in care imi ziceai ce Biserica frecventezi , si nu am memorie pentru asta , poti sa-mi repeti de rog , daca aia care o frecventezi nu-i trecuta la secte imi cer scuze , nu-i nici o problema !

Mai , catre restu , dintre astia religiosi , care dintre voi crede ca o sa ajunga in rai ?

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 17 Iun 2010, 02:33

Restu nu sint religiosi... :lol: :lol: :lol: ..Doar Adi..La care sint slabe sperante de cind concursu ala vechi cu MugurStefan si pozele controversate..

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 17 Iun 2010, 07:21

dupa 19 pagin de topic pentru mine un lucru, este clar:religia crestina este extrem de demoralizatoare :cry:

Scrie răspuns