Nu exista viata după moarte – e doar o iluzie spun medici

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 16 Iun 2010, 03:37

Daca e sau nu viata dupa moarte ,nu-mi pasa, atita vreme cit nu imi amintesc de cea anterioara (presupunind ca nu sint la prima eclozare acum :lol: )...In iad nu poate fi asa rau,deoarece nu-i departe de viata reala....multa munca...in plus acolo merg si prostituatele din cite am inteles.. :shock: ... :P
De-a lungul vietii am cunoscut zeci de familii care frecventau cu multa piosenie diferite culte....adventisti de ziua a saptea ,penticostali,martorii cuiva...ma rog....Unii in mediu rural,altii de la oras.. i-am cunoscut bine, la gradinita,scoala,locuri de munca,armata,vecini etc..
Eh...conform normelor metodologice propavaduite de Biblie....daca 10% din oamenii aia merg in Rai ...sa-mi spuneti mie Nelson Mandela... :evil:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Iun 2010, 07:19

Doctrina iadului este foarte veche.A fost folosita mult timp pentru a conduce masele de oameni sub aceasta amenintare cumplita:un loc subteran populat cu demoni temniceri care ii chinuie pe cei damnati ,vesnic, in torturi cumplite folosinf foc si alte metode.
De cealalta parte, Creatorul ,impreuna cu ingerii,cu cei drepti, stau si privesc la acest spectacol grotesc.
Vi se pare rational?Mie nu.Adica noi oamenii gresim in fel si chip.Bun. Biblia zice ca pretul pacatului este moartea,in epistola catre romani.Deci cine greseste ,plateste si gata.Prin faptul ca murim ,ne platim greselile.Atunci ce rost mai are un chin vesnic?Cu ce il ajuta pe Dumnezeu care este iubire ,ca cineva sa fie torturat vesnic?
Eu cred ca aceasta credinta in iad este foarte gresita,il dezonoreaza foarte mult pe Creator.Si pentru ca am si un argument, am gasit in Biblie un episod in care era descris cum israelitii si-au sacrificat copii in foc,dupa modelul unor popoare pagine ,linga care convietuiau.Ei bine ,Biblia arata ca D-zeu s-a miniiat pe ei,le-a interzis sa mai faca acest lucru,pe care il califica ca fiind dezgustator si pe care nici prin minte nu ii trecuse sa li-l ceara.Atunci cum poate sa se foloseasca el de un iad ,o chestie la scara mai mare?Atunci de unde referirile la Gheena si pilda cu bogatul si Lazar?
Gheena vine de la un loc numit Ghet Hinom,un loc unde erau arse cadavrele animalelor moarte ,gunoaiele si cadavrele criminalilor.Va imaginati ca acest loc fumega mereu ,deorece tot timpul aici veneau gunoaie care trebuiau arse.Fumul de acolo se ridica permanent amintind oricui era prin preajma ca acest loc functioneaza distrugind definitiv orice gunoi. Definitiv, nu ardea gunoiul respectiv o eternitate.Iata de ce cred ca Gheena este o expresie simbolica care sugereaza distrugerea completa,pentru totdeauna, asa dupa cum un rug arde orice cadavru sau gunoi aruncat inauntru.Dupa ce acesta arde, cenusa se imprastie su nu mai ramine nimic...care sa fie chinuit.
Iar pilda cu bogatul si cu Lazar este o pilda,o situatie ipotetica,deoarece avind circumstantele mai sus mentionate nu poate fi luata ad literam.Nu pot sa cred ca Lazar era un animalut de companie ,pitit in sinul lui Avraam;nu cred ca locatia raiului este foarte aproape de cea a iadului,incit sa se auda strigatele condamnatilor-ce rai ar mai fi acela?,nu cred ca o picatura de apa cazuta pe buzele bogatului i-ar potoli acestuia setea.Cred ca este o ilustrare si trebuie interpretata cumva.Are un alt inteles.
Eu asa am inteles din Biblie.Dar observ ca exista o mare diferenta intre ACEASTA ,si DOGMELE unor religii.Ce ma doare pe mine mai tare este ca Biblia este condamnata pentru astfel de dogme,si majoritatea oamenilor nu fac diferenta intre dogma cuiva si Biblia in sine.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 16 Iun 2010, 10:12

PescarNebun scrie:Ceva somn ai? Ca de sturion m-am saturat..... :lol:
somn nu, ca in biblie zice sa nu mananci peste fara solzi :lol: la pestele medicinal mai treaca de la noi ca placile alea osoase merg pe post de solz, da somnu si broasca sunt spurcate clar. nu-mi dau seama cum plm au gasit astia subterfugiu cu fructele de mare... care pot fi consumate in post ca se numesc "fructe" :lol: :lol: :lol: :lol:

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 16 Iun 2010, 12:45

Adi_ scrie:de fapt ce inseamna crestin? Urmas al lui Cristos.Daca te nasti intr-o familie de medici nu esti automat medic :wink: Deci n-ai cum sa te nasti crestin. Crestin poti deveni in momentul in care ai discernamant, esti capabil sa decizi si alegi sa fii crestin. Asa ca fii linistit, nu esti unul dintre crestini :) (scuza-mi afirmatia)

Cand spui <religie> la ce te referi? Crestinism, budism, etc sau la diferite confesiuni crestine, adica ortodox, catolic, neoprotestant, etc?
Daca te referi la prima varianta, te contrazic. Biblia, mai ales Noul Testament vorbeste despre importanta urmatii lui Cristos si modul cum trebuie facuta. Confesiunile care compum crestinismul au aparut in urma interpretarii diferite a unor aspecte(mai multe sau mai putin).

Un bebelus are discernamant? Stie ce e bine si ce e rau? Poate el face rau cuiva?

Credeam ca am lamurit cum e cu aia din triburi care habar nu au(avut) de Dumnezeu si crestinism.

Dumnezeu e unul singur. Eu cred ca Dumnezeu, asta al crestinilor, e singurul Dumnezeu. E logic ca numai el poate judeca.
Da, bebelusul e vinovat de pacatul original (chiar si popa zice ca toti ne nastem in si din pacat), si din cate tin eu minte abia la botez este primit in randul crestinilor.
Referitor la ultimul paragraf, cu ce e mai bun Dumnezeu al nostru decat Yahwheh sau Allah? Daca mor voi fi judecat de fiecare pe rand? Care din ei m-o judeca primul? Ultima intrebare cred ca ne-o punem toti ca toti vrem sa stim ce biblie trebuie sa citim si sa urmam ca sa avem macar intr-o religie acces la locul ala cu lumina si verdeata.

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 16 Iun 2010, 13:24

de ce credeti ca s-a inventat "crede si nu cerceta"? pentru ca oamenii sa urmeze ca o turma de oi tot ceea ce scrie in biblie si sa nu aiba curaj sa-si deschida ochii si sa priveasca in jur si daca totusi isi pun intrebari la care nu se poate raspunde li se da peste nas cu expresia asta.
Haideti sa fim seriosi, evangheliile au fost scrise la zeci de ani dupa moartea apostolilor, de aia se si numesc Evanghelia dupa... si nu Evanghelia lui... Ia sa puneti voi peste vreo 60 de ani de la Revolutie pe unul de 40 de ani sa va povesteasca ce s-a intamplat. Va spune si el din auzite si cine stie ce ineptii va debita. Si in vremurile astea ai totusi acces la informatie pe cand acum 2000 de ani...
Pe urma biserica a inclus in biblie doar ce i-a convenit pentru ca se stie ca au existat mult mai multe evanghelii decat cele 4 mai cunoscute, mai departe, biblia a suferit transcrieri si traduceri, pe vremurile alea nu stia oricine sa scrie si sa citeasca, cei care le-au transcris si tradus au interpretat cum au vrut ei ce scria acolo.
Nu spun neaparat ca nu cred in Divinitate, dar in nici un caz nu cred in biserica.
Si totusi, traim in mileniul III, la atatea intrebari si framantari ale oamenilor s-a gasit raspunsul de catre stiinta ca inclin sa-i dau dreptate lui Darwin si teoriei evolutioniste careia i s-au adus dovezi palpabile si nu sa cred ce spune o carte care a fost compusa de catre preoti, episcopi si papi ahtiati dupa putere.
P.S. Istoria este scrisa de catre invingatori.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Iun 2010, 13:40

Da care sint dovezile alea palpabile ale evolutionistului Darwin?

.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 16 Iun 2010, 13:51

semlecangheorghe scrie:Da care sint dovezile alea palpabile ale evolutionistului Darwin?
Alea pe care le vezi in jurul tau in lumea vie si in fosile. :lol:

Cica in Romania exista anti-evolutionisti. Aia care combat o stiinta de care n-au invatat mai mult decat ca se opune creatiei lu doamne-doamne.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Iun 2010, 13:52

care fosile?Ca toate sint falsuri dovedite sau imaginatia febrila a savantilor.Si in lumea care ma inconjoara eu vad ca fost creata de cineva inteligent.

.

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 16 Iun 2010, 13:54

daca doar crezi si nu cercetezi normal ca pui astfel de intrebari. Sa luam de exemplu pestii, de ce rapitorii au dinti? pentru ca au evoluat de ce... de fapt nu are rost, am mai incercat sa explic chestii din astea si altora si nu am ajuns la nici un rezultat doar mi-am facut dusmani.
Respect credinta fiecaruia si consider ca e un lucru bun ca oamenii sa fie credinciosi, e cea mai buna metoda de a tine masele in frau.
Nu vreau sa ma cert cu nimeni, mi-am spus doar parerea.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 16 Iun 2010, 13:54

semlecangheorghe scrie:care fosile?Ca toate sint falsuri dovedite sau imaginatia febrila a savantilor.Si in lumea care ma inconjoara eu vad ca fost creata de cineva inteligent.
:lol: asa este, de fapt e o conspiratie satanico-jidoveasca.

Scrie răspuns