Nu exista viata după moarte – e doar o iluzie spun medici

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Iun 2010, 17:43

SF scrie: Fulgeru ii o forma de curent electric , nu scrie in Biblie , ci in cartea de Fizica :lol: Probabil si la scoala interpretai manualele de exacte dupa Biblie ! Nu-i rau mai Adi , nu-i rau :lol:
acuma ce ar trebui sa fac eu, sa incep sa comentez despre ce si cum ai interpretat tu la scoala? hai sa ramanem la oile noaste, fiecare cu scoala lui.
fulgerul nu e curentul electric in sine. e o descarcare electrica. eu vreau sa vad curentul ala care circula prin cabluri/fire. mi-l poti arata?
SF scrie:
DE ce are nevoie Dumnezeu ca lumea sa-l slujeasca , robii Domnului ?
De ce trebuie sa i te inchini !
Lui si nu altuia !
Traieste vreo satisfactie cand ne vede pe toti ingenunchind ( astia care o fac ) !
Deci ne-a creat pe noi si sta sus si sa uita cum suferim , ne omoram , furam , mintim , violam , mancam , defecam , sex, etc !
Asta ii distractia lui ! Am fost creati ca sa satisfacem ce ?

Interesant concept !
Dumnezeu e Creatorul, e suveran. Suntem facuti de mana lui, suntem "coroana cretiei". Suntem la el in gradina, ca sa zic asa, asa ca are tot dreptul sa ne ceara sa-i slujim Lui. Si crede-ma ca un credincios are nenumarate motive sa I se inchine, nu o face din constrangere. Oare un tata are dreptul sa-i ceara copilului sau sa-l asculte?
Si totusi, regulile, cerintele lui Dumnezeu ce scop au? De a ne face rau? Oare nu sunt ele pt. binele nostru? E adevarat ca si copiii se supara cand parintii le pun anumite restrictii pt. ca nu inteleg scopul acelor restrictii. Daca parintele nu lasa copilul sa se joace cu cutitul, stie el de ce o face, degeaba plange copilul ca el vrea cutitul.
Daca am intelege aceste lucruri, ne-ar fi mai usor sa respectam cerintele.

Daca suferim nu e vina lui Dumnezeu. Suferinta e o consecinta a pacatului nostru. Daca omul ar fi ascultat pe porunca lui Dumnezeu, atunci la inceput, alta era soarta omenirii. Cum am mai zis, nu asta a avut Dumnezeu in plan pt. noi, dar oamenii, in dorinta lor de a fi liberi si independenti uite ce au realizat, la ce s-a ajuns. Au crezut ca-s destul de isteti si puternici si ca n-au nevoie de Dumnezeu. Si tot Dumnezeu e acum vinovat?
Cine ii indeamna pe oameni la toate alea, omoruri, violuri, minciuna, furt, etc? Dumnezeu? Adica era mai bine daca Dumnezeu ne lua libertatea de a alege sa facem sau sa nu aceste lucruri? Deci dintr-o data nu mai e bine ca avem libertate. Pai mai devreme ziceati ca nu suntem liberi, acuma vad ca suntem prea liberi...

Daca discutam despre judecata si de modul cum vor fi judecati cei care n-au avut acces la Biblie, crestinism, cei care n-au auzit de Dumnezeu, raspunsul il gasim tot in Biblie. Va recomand sa cititi, de ex. in Romani capitolul 2. Eu am sa citez doar cateva versete(din Biblia ortodoxa ca sa nu existe discutii):
"12. Câţi, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor şi pieri; iar câţi au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecaţi.
13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepţi la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptaţi.
14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care îi învinovăţesc sau îi şi apără,
16. În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor. "

ce intelegem de aici? Ca cei care nu au avut acces la legea lui Dumnezeu vor fi judecati dupa constiinta lor. Dar eu pun o alta intrebare, oare ce scuza vor avea cei care au avut acces, au cunostinta despre Dumnezeu si legea/voia Lui, dar totusi se impotrivesc?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 15 Iun 2010, 20:09

Pai si bun, si astia fara lege unde se duc? Ca mi se pare ca aici ai inclus si atei si orice alta religie care nu tine de religia ta (nu bag satanistii ca astia sunt doar niste copii rasfatati, nu constituie religie nu constituie nimic). Nu se duc nici in iad, pentru ca nu au pacatuit din moment ce nu au stiut legea sau nu au pacatuit in ochii divinitatii, si nici in rai nu au loc pentru aceleasi motive. Sunt 10 religii majore care n-au nimic de-a face cu crestinismul, cu practicantii lor ce se intampla? Ce se intampla cu un ateu din moment ce el are aceleasi principii morale ca si un crestin dar alege sa nu se duca la biserici si sa nu se comporte ca miile de credinciosi care se calca in picioare la cate un hram?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Iun 2010, 20:32

toti oamenii vor fi judecati, indiferent de religie, indiferent daca au cunoscut sau nu legea lui Dumnezeu. Si in urma judecatii nu pot merge decat in Rai sau in iad. Diferenta va fi in criteriile dupa care vor fi judecati. Deci aia fara lege vor fi judecati dupa constiinta lor si in functie de faptele lor vor ajunge intr-un loc sau in altul. Crestinii e clar ca vor fi judecati dupa legea lui Dumnezeu, adica daca au implinit sau nu Scriptura.

Cum sa aiba ateii aceeasi soarta cu cei care n-au cunoscut legea? Sunt ei din aceeasi categorie? Una e sa nu stii si alta e sa nu accepti, sa nu crezi, sa respingi. De-asta intrebam eu, ce scuza vor avea cei care nu cred in fata lui Dumnezeu in ziua judecatii?

Practicantii celorlalte religii, daca n-au aflat de Dumnezeu, de Biblie, etc, adica daca n-au avut ocazia sa poata crede in Dumnezeu, e de la sine inteles ca fac parte tot din categoria celor caru nu au cunoscut legea si Cuvantul lui Dumnezeu.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 15 Iun 2010, 21:21

Poti fi crestin si fara lege in acelasi timp? Titulatura de crestin mi-au dat-o parintii si nasii la botez, dar pe parcurs au intervenit chestii care mi-au schimbat putin perceptiile. In Biblie nu se vorbeste de nici o religie pana la urma, eu cel putin nu am vazut scris ca da domne, ortodoxia e singura religie, sau catolicismul, sau mai stiu eu ce. E interesant de stiut faptul ca pana si bebelusul care moare la 2 minute dupa ce s-a nascut are destinatia spre iad pentru ca n-a fost credincios desi s-a nascut intr-o familie crestina, oare la ala ce criterii de selectia va folosi? La fel si triburile din Africa/America de Sud/Papua Noua Guinee si N alte locuri indepartate ale globului care nici macar n-au auzit de religia dreapta pe care o incalca pentru ca nu se roaga la un dumnezeu de care n-au auzit poate niciodata si gresesc in ceea ce priveste credinta noastra dar sunt in perfecta "legalitate" in ceea ce priveste credinta lor. Sau mayasii care aveau ritualuri atat de sangeroase, destinatia IAD pentru ca desi religia lor le dadea dreptate asupra omorurilor si sacrificiilor pe care le faceau, religia noastra spune sa nu omori. Si cruciatii s-au dus tot in iad ca si ei au omorat atatia si atatia oameni nevinovati care s-au stabilit in Ierusalim doar pentru ca acolo au avut tragerea de inma sa se duca. Si doar Dumnezeu ii va judeca, Dumnezeul crestinilor. Our God rocks, poate sa judece toate religiile de pe pamant si sa hotarasca locul unde ne vom duce fiecare.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Iun 2010, 21:47

de fapt ce inseamna crestin? Urmas al lui Cristos.Daca te nasti intr-o familie de medici nu esti automat medic :wink: Deci n-ai cum sa te nasti crestin. Crestin poti deveni in momentul in care ai discernamant, esti capabil sa decizi si alegi sa fii crestin. Asa ca fii linistit, nu esti unul dintre crestini :) (scuza-mi afirmatia)

Cand spui <religie> la ce te referi? Crestinism, budism, etc sau la diferite confesiuni crestine, adica ortodox, catolic, neoprotestant, etc?
Daca te referi la prima varianta, te contrazic. Biblia, mai ales Noul Testament vorbeste despre importanta urmatii lui Cristos si modul cum trebuie facuta. Confesiunile care compum crestinismul au aparut in urma interpretarii diferite a unor aspecte(mai multe sau mai putin).

Un bebelus are discernamant? Stie ce e bine si ce e rau? Poate el face rau cuiva?

Credeam ca am lamurit cum e cu aia din triburi care habar nu au(avut) de Dumnezeu si crestinism.

Dumnezeu e unul singur. Eu cred ca Dumnezeu, asta al crestinilor, e singurul Dumnezeu. E logic ca numai el poate judeca.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 15 Iun 2010, 22:24

In concluzie....

Hai la sturion, baetii!!! :lol:

Imagine

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 15 Iun 2010, 23:16

Ceva somn ai? Ca de sturion m-am saturat..... :lol:
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Iun 2010, 23:37

Cred ca Dumnezeu cand decide ce face cu sufletul unui pescar sau vanator stabileste un fel de barem: cine a omorat peste 1000 pesti sau 1000 prepelite drept in Iad ajunge, cine a ucis sub prag trage la Rai. Nu iau in calcul si ipoteza draga catolicilor, anume Purgatoriul. Desi m-as bucura sa exista, ptr ca mai am si eu pacatosul o sansa sa ma purific si sa ajung in Rai vreodata. Sper ca oriunde voi ajunge sa intalnesc si colegi de pe acest forum! :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Iun 2010, 00:47

Adi_ scrie: fulgerul nu e curentul electric in sine. e o descarcare electrica.
Ai ramas cumva pe vara la materie :lol: :lol: :lol:

Ziceam ca ii o forma de curent electric , pune mina si pe alte carti inafara de Biblie si citeste cu atentie , inteleg ca subiectu asta ii mana cereasca pentru un sectant ca tine , da incearca sa te tii pe tema :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Iun 2010, 01:03

Adi_ scrie:
SF scrie:
DE ce are nevoie Dumnezeu ca lumea sa-l slujeasca , robii Domnului ?
De ce trebuie sa i te inchini !
Lui si nu altuia !
Traieste vreo satisfactie cand ne vede pe toti ingenunchind ( astia care o fac ) !
Deci ne-a creat pe noi si sta sus si sa uita cum suferim , ne omoram , furam , mintim , violam , mancam , defecam , sex, etc !
Asta ii distractia lui ! Am fost creati ca sa satisfacem ce ?

Interesant concept !
Dumnezeu e Creatorul, e suveran. Suntem facuti de mana lui, suntem "coroana cretiei". Suntem la el in gradina, ca sa zic asa, asa ca are tot dreptul sa ne ceara sa-i slujim Lui. Si crede-ma ca un credincios are nenumarate motive sa I se inchine, nu o face din constrangere. Oare un tata are dreptul sa-i ceara copilului sau sa-l asculte?
Si totusi, regulile, cerintele lui Dumnezeu ce scop au? De a ne face rau? Oare nu sunt ele pt. binele nostru?

Iar deviezi :)
Am spus ”de ce are nevoie Dumnezeu sa-l slujim” , nu ca santem sau nu in gradina lui , fa eforturi sa te tii pe subiect Adi Lucuta , nu-mi raspunde cu mere la pere , asta o faci tu joia sau cand vrei cu altii clientii , am luat-o de buna cand mi-ai zis ca nu mergi si bati pe la oameni pe la usi , nu ma face sa-mi schimb parerea :lol:

Deocamdata se pare ca santem creati de cineva pe care tre sa-l slujim chit ca nu vedem nici semne nici urmari ( macar in cazu curentului putem incerca cu degetu si aflam imediat daca ii sau nu pe fir :lol: , cam slab exemplu totusi :lol: ) .

Deci Domnu ne-o facut ca sa-l slujim , de ce are cineva nevoie de adulatie si ne ameninta cu iadu daca nu-l slujim , ramane de vazut !

Scrie răspuns