acuma ce ar trebui sa fac eu, sa incep sa comentez despre ce si cum ai interpretat tu la scoala? hai sa ramanem la oile noaste, fiecare cu scoala lui.SF scrie: Fulgeru ii o forma de curent electric , nu scrie in Biblie , ci in cartea de FizicaProbabil si la scoala interpretai manualele de exacte dupa Biblie ! Nu-i rau mai Adi , nu-i rau
![]()
fulgerul nu e curentul electric in sine. e o descarcare electrica. eu vreau sa vad curentul ala care circula prin cabluri/fire. mi-l poti arata?
Dumnezeu e Creatorul, e suveran. Suntem facuti de mana lui, suntem "coroana cretiei". Suntem la el in gradina, ca sa zic asa, asa ca are tot dreptul sa ne ceara sa-i slujim Lui. Si crede-ma ca un credincios are nenumarate motive sa I se inchine, nu o face din constrangere. Oare un tata are dreptul sa-i ceara copilului sau sa-l asculte?SF scrie:
DE ce are nevoie Dumnezeu ca lumea sa-l slujeasca , robii Domnului ?
De ce trebuie sa i te inchini !
Lui si nu altuia !
Traieste vreo satisfactie cand ne vede pe toti ingenunchind ( astia care o fac ) !
Deci ne-a creat pe noi si sta sus si sa uita cum suferim , ne omoram , furam , mintim , violam , mancam , defecam , sex, etc !
Asta ii distractia lui ! Am fost creati ca sa satisfacem ce ?
Interesant concept !
Si totusi, regulile, cerintele lui Dumnezeu ce scop au? De a ne face rau? Oare nu sunt ele pt. binele nostru? E adevarat ca si copiii se supara cand parintii le pun anumite restrictii pt. ca nu inteleg scopul acelor restrictii. Daca parintele nu lasa copilul sa se joace cu cutitul, stie el de ce o face, degeaba plange copilul ca el vrea cutitul.
Daca am intelege aceste lucruri, ne-ar fi mai usor sa respectam cerintele.
Daca suferim nu e vina lui Dumnezeu. Suferinta e o consecinta a pacatului nostru. Daca omul ar fi ascultat pe porunca lui Dumnezeu, atunci la inceput, alta era soarta omenirii. Cum am mai zis, nu asta a avut Dumnezeu in plan pt. noi, dar oamenii, in dorinta lor de a fi liberi si independenti uite ce au realizat, la ce s-a ajuns. Au crezut ca-s destul de isteti si puternici si ca n-au nevoie de Dumnezeu. Si tot Dumnezeu e acum vinovat?
Cine ii indeamna pe oameni la toate alea, omoruri, violuri, minciuna, furt, etc? Dumnezeu? Adica era mai bine daca Dumnezeu ne lua libertatea de a alege sa facem sau sa nu aceste lucruri? Deci dintr-o data nu mai e bine ca avem libertate. Pai mai devreme ziceati ca nu suntem liberi, acuma vad ca suntem prea liberi...
Daca discutam despre judecata si de modul cum vor fi judecati cei care n-au avut acces la Biblie, crestinism, cei care n-au auzit de Dumnezeu, raspunsul il gasim tot in Biblie. Va recomand sa cititi, de ex. in Romani capitolul 2. Eu am sa citez doar cateva versete(din Biblia ortodoxa ca sa nu existe discutii):
"12. Câţi, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor şi pieri; iar câţi au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecaţi.
13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepţi la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptaţi.
14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care îi învinovăţesc sau îi şi apără,
16. În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor. "
ce intelegem de aici? Ca cei care nu au avut acces la legea lui Dumnezeu vor fi judecati dupa constiinta lor. Dar eu pun o alta intrebare, oare ce scuza vor avea cei care au avut acces, au cunostinta despre Dumnezeu si legea/voia Lui, dar totusi se impotrivesc?