Nu exista viata după moarte – e doar o iluzie spun medici

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Iun 2010, 09:27

Adica daca un doctor iti reda sanatatea printr-un tratament sau operatie si tu ii esti recunoscator ,sincer, inseamna ca" ii cazi in genunchi ca si cum ai fi un sclav obligat cu biciul :?: nu cumva d-nml doctor lupta imporiva dorintei creatorului. :roll:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Iun 2010, 09:29

ca-n bancul ala cand preotul il indemna pe medic s-o lase mai moale cu meseria ca are si el de terminat casa :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Iun 2010, 09:56

Rine eu nu inteleg logica ta,eu am vrut sa spun ca daca ii sint recunoscator unui doctor care mi-a redat SANATATEA(fie ea si temporara),cum ar trebuii sa fiu(si eu,si tu si toti oamenii),acelui creator care le-a dat VIATA.?
Excelent p.d.v. a lui Musti,cu privire la originea principiilor morale,care sint respectate si de atei,undeva trebuie sa-si aiba originea,nu?Daca am fi aparut in urma unei evolutii oarbe,aceste norme "invechite","impovaratoare",care ne "ingradesc",de ce se regasesc si in principiile respectate de atei, ca doar ei au evoluat fata de "inapoiatii"aia religiosi.
Referitor la oamenii care au trait in timuri si imprejurari care nu le-au permis sa cunoasca Biblia,exista clar aceasta realitate,Biblia arata ca "D-zeu iarta vremurile de nestiinta"si,va exista o perioada cind toti cei morti vor fi inviati,pe rind,si vor avea ocazia sa cunoasca direct mesajul Creatorului,si, totodata sa ia o pozitie fata de acest mesaj.Mie mi se pare simplu si logic.Toate intrebarile pe care multi vi le puneti acum,pe mine m-au framintat demulti ani,am fost si eu ateu declarat su cu gura mare,cind aveam vreo 16 ani,am zis si eu ca daca exista D-zeu de ce nu ma fulgera intr-o secunda ca sa vad ca exista.Intr-un fel toti sintem fulgerati, pentru ca astia maxim 60-100 de ani pentru D-zeu probabil nu sint mai mult decit o secunda,cu diferenta ca nu el ne fulgera ci doua lucruri:inclinatia noastra naturala spre rau si imperfectiune dobindita de la primii oameni.D-zeu n-are nici o vina ca noi alegem asta.Dupa ce am luat vreo 2-3 trinte de la viata asta(doare rau ,sa stiti),mi-am schimbat putin optica.Cu alte cuvinte am dat cu capul de pragul de sus ca sa-l vad pe ala de jos.Exista doua cai sa afli ceva :pe pielea ta(si de multe ori doare rau de tot), si din experienta altora.Va doresc din suflet cea de-a doua varianta.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Iun 2010, 09:56

rine scrie:ca-n bancul ala cand preotul il indemna pe medic s-o lase mai moale cu meseria ca are si el de terminat casa :D
M-da o familie de succes :"sotia doctor-sotul preot " :lol:

Unii vin la medic altii ajung la popa ... tot in familie ramane.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 15 Iun 2010, 09:59

semlecangheorghe scrie: Excelent p.d.v. a lui Musti,cu privire la originea principiilor morale,
Asa, intre noi, clonele:
cum de ti-ai dat seama ca eu sunt Musti? :shock:
:lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Iun 2010, 10:28

inclinatia noastra naturala spre rau si imperfectiune dobindita de la primii oameni.D-zeu n-are nici o vina ca noi alegem asta....uite logica ,mea;si te-am si citat:DUMNEZEU se stie e perfect.noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui.dar nu suntem nici pe departe perfecti.atunci creatorul are si rateuri,nu?o cam da in bara.ceva nu se leaga.mai e un schepsis in urma caruia au aparut ateii.daca dumnezeu era asa cum se sustine, discutiile astea n-ar mai fi fost.ca sa nu mai zic ca poporul lui dumnezeu de la care a aparut toata povestea are alte valori morale(nu din morala crestinade unde avem in nici un caz "primele")notiuni despre bine si rau

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Iun 2010, 11:21

semlecangheorghe scrie: Excelent p.d.v. a lui Musti,cu privire la originea principiilor morale,care sint respectate si de atei,undeva trebuie sa-si aiba originea,nu?
Principii morale gaseai si la eschimosii de acum 3000 de ani !

Imi place ca inca nu raspundeti decat la cea ce va convine , din pacate chiar nu reusesti sa vezi mai Gheorghe ca unde se termina crestinismu se termina si conceptu de Dumnezeu !
In numele Domnului :) , arunca nene o privire pe harta si fa o intoarcere in timp acum 2-3000 de ani !
Ce vina aveau aia , ce o facut Dumnezeu pentru ei ?

Daca vreu om s-ar purta ca Dumnezeu , nimeni in lumea asta l-ar categorisi drept un purtator de principii morale , mai degraba tiran , dictator ( dealtfel aceste personaje primesc eticheta ” se joaca de-a Dumnezeu” ) .

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 15 Iun 2010, 11:26

Pai mai Tavi mai, principiile morale, daca pot sa intervin difera de la individ la individ. Ca mai sunt si unele care trebuie respectate de oricine (orice om normal cu capul pe umeri), adica sa nu furi, sa nu omori, astea tin de bun simt. In rest, daca tie ti se pare moral ce faci tu, si in acelasi timp prin actiunile tale nu faci rau altei persoane inseamna ca actiunea intreprinsa de tine este morala. Uite, sa luam de exemplu homosexualitatea, atata timp cat nu te afecteaza pe tine ca persoana, n-ai de ce sa protestezi impotriva faptului ca Gigel si Cornel se simt bine - ca adulti - si nu fac rau nimanui. Abia cand apar comportamente deviante, cum ar fi din homosexualitate sa deviezi in pedofilie sau mai stiu eu ce, abia atunci inseamna ca actiunile intreprinse de Gigel sau Cornel sunt imorale.
Din discutia asta cred ca ar trebui exclusa din start crima, pentru ca chiar daca sunt indivizi labili mental care cer asa ceva, tu ca om sanatos ar trebui sa stii ca nu-i moral sa faci rau altcuiva, chiar daca el cere. Daca ii faci asa ceva, tu ca om sanatos meriti acelasi tratament pe care i l-ai aplicat lui, legea talionului va suna cunoscuta, e poate una din cele mai bune legi ale vechiului testament.
Si sa ne intoarcem la subiectul Sodoma si Gomora (il ador, poti sa faci o lucrare de dizertatie pe marginea lui). Sodoma si Gomora au fost pedepsite pentru faptele lor atroce. Presupunem ca oricare din aceste orase era aproximativ de dimensiunile unui cartier bucurestean, sa zicem la intamplare Pantelimon. Mie unu imi vine greu sa cred ca si bebelusii acelor orase se dadeau la orgii/sodomii si alte prostii. Sa pedepsesti pana la a 7-a spita pentru pacatele care le-a savarsit parintele tau mi se pare putin barbaric. E ca si cum stranepotii tai ar fi pedepsiti de stranepotii vecinei tale pentru ca tu ca copil le-ai spart geamurile cu mingea. Ipotetic, pentru ca Dumnezeu e tatal nostru care e in ceruri, pe mine tata m-a prins fumand ar fi insemnat sa ma fiarba in ulei? Si ca mine mai sunt multi. Deci ca exemplu de pedeapsa divina Sodoma si Gomora cred ca pica la o dezbatere mai serioasa.
Pun pariu daca ar mai trai cei ce au scris Biblia s-ar tavali pe jos de ras daca ar afla ca sunt unii care inca mai iau ca litera de lege ce scrie in ea

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Iun 2010, 11:39

Voi chiar nu aveti altceva mai bun de facut ? :lol:

O fi ce o fi v-om vedea cand ajungem acolo( odata tot o sa ajungem , uni mai repede altii mai tarziu ,ca la concurs ,dar toti fara exceptie trecem de finish, pana atunci ce rost are ? )
... o fi ca la pescuit ?
Auzi de un loc frumos plini de peste ,te pregatesti toata saptamana si cand ajungi acolo in weekend e plin locul cu gunoaie si nici vorba de peste ...poate vre-o bucatica mica ramasa intr-o conserva aruncata :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 15 Iun 2010, 11:43

SF scrie:
Principii morale gaseai si la eschimosii de acum 3000 de ani !

Iar acum 100 si ceva de ani papuasii se mancau intre ei :)
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns