hmmmm, asta DA subiect gustos
Ningeeeeee !!!!!!!!!!!
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
muraturi, pomana porcului, mamaliga???
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Ce retete mr.Ilie...Ca la Aiud toti e cu colesterol si trigliceridele marite!ilie scrie:Ceva retete de carnat mai deosebite?Care stie sa bage mare![]()
Sa vezi acum ce joaca "marul lui Adam"sus-jos,sus-jos
![]()
Acum nu mai dau la scobari (oricum nu mai prea sunt
Oare unde sunt scobarii de altadata?!!
Si totusi...ninge!Si sper, ca daca anul trecut v-am urat "La multi ani" din zapada ,de pe malul baltii, sa-mi respect aceasta dorinta si macar Craciunul sa-l fac pe apa!
Sa fiti iubiti!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Ce vremuri erau altadata... apai acolo la voi la sibiu se pot face carnati buni de totilie scrie:Ceva retete de carnat mai deosebite?Care stie sa bage mare![]()
Sa vezi acum ce joaca "marul lui Adam"sus-jos,sus-jos
![]()
Hai sa ma risc o "reteta" desi nu prea le am cu cate grame de piper, sare, boia, usturoi trebe bagat in amestec. Mai bine zis va spun cum procedez eu.
Eu prepar carnatii dupa gust si pe cand trebuiesc bagati in matze is satul deja
In loc de usturoi se poate folosi praful de usturoi, desi parca nu e acelasi gust la final. Eu obisnuiesc sa bag in carnati si putina boia iute. Cu boiaua nu exagerez ca dupa ce-i manaci daca e prea multa parca ar vrea sa refuleze. Si neaparat sarea pe care o bagi in ei sa fie neiodata. Matele folosite in ultimii ani sunt din comert, mate de vita, dar mama le mai curata odata (pt siguranta)
Dupa ce amestec carnea incep sa condimentez dupa gust. Intotdeauna pun la inceput cate putin din condimente si dupa ce amestec bine completez cu ce este nevoie, iar amestec, iar gustam pana sunt convins ca e asa cum trebuie. Intre gustari merge cate o gura de vin pt clatit
Dupa ce sunt facuti, carnatii ii punem in afumatoare si ii lasam aprox o zi sa se scurga fara a pune fum la ei. Fumul il pun treptat si nu exagerat dintr-o data. Pt afumat la mine in casa se foloseste rumegus de carpen sau fag, in nici un caz nu-i afumam cu rumegus de rasinoase. Dupa ce sunt afumati raman in afumatoare sa-i traga putin curentul si daca e frig afara se usuca foarte bine si destul de repede.
Pofta buna...
P.S. sambata taie porcul socrumeu asa ca o sa fiu uns pana la urechi
-
pensionaru
- veteran

Ningeeeeeee
Si daca-s prea uscati nu-i uzi cu nimic? 
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
ba baieti ce frumos mai povestiti voi , unu ma face sa plang aducandu-mi aminte de cum era odata, altu imi face stomacu sa grohaie a gol cu retete de carnati ,( io daca am carne de porc poa sa vina si Rattatuille sa imi faca de mancare ca nu ma uit la ea
).... ce mai , asta da forum frate ! numa lume buna , veselie , mancaruri alese , povestiri stropite cu vin bun , miroase a ... MIE FOAMEEE
se vede ma ca suntem romani , in plina criza economica noua tot la distractie, mancare si bautura ne sta capu
ASA BAIETII MEI !!!
respecte maxime !!!
se vede ma ca suntem romani , in plina criza economica noua tot la distractie, mancare si bautura ne sta capu
respecte maxime !!!
aaa , si sa vedeti si voi dc plang eu ca ninge , eu impreuna cu restu baietilor din bv
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... &mode=next
asa arata oltu dupa prima ninsoare la noi
(((( , conform relatarilor , ca eu unu am dormit cand ei s-au dus la pesti. Ce bineeee 
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... &mode=next
asa arata oltu dupa prima ninsoare la noi