Ningeeeeee !!!!!!!!!!!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 24 Noi 2008, 19:48

muraturi, pomana porcului, mamaliga???
hmmmm, asta DA subiect gustos :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Noi 2008, 20:39

Ceva retete de carnat mai deosebite?Care stie sa bage mare :lol: :lol: Sa vezi acum ce joaca "marul lui Adam"sus-jos,sus-jos :lol: :lol:

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 24 Noi 2008, 20:51

pai stai ca nu mai inteleg , voi vreti sa slabiti sau sa va ingrasati ??? :lol:
:lol: :lol:

aaaaa m-am prins vreti sa ii faceti pe cei mai "solizi" dintre noi emo , sau si mai emo decat sunt !!! :D :lol: :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Noi 2008, 21:43

ilie scrie:Ceva retete de carnat mai deosebite?Care stie sa bage mare :lol: :lol: Sa vezi acum ce joaca "marul lui Adam"sus-jos,sus-jos :lol: :lol:
Ce retete mr.Ilie...Ca la Aiud toti e cu colesterol si trigliceridele marite! :shock: :lol: Ca porcu e mare si vinurile e bune rau... :P Si mah, tin minte anii de glorie (? :shock: ) cand dadeam iarna la scobar ...De obicei aveam revelionul pescarilor in 02.ianuarie, pe zapada , cu vin si tuica fiarta si carnat si slana prajite...Basca ceapa rosie, jumerile si niscaiva caltabosi(imi ploua-ngura deja... :oops: :lol: )...Si prindeam si vreo gasca de scobari si ia ghici la ce?La slanina neafumata, alba, taiata felii subtirele...Si sa vezi clenoci sariti de kil...Doamne dar ce frumos putea fi!!!!! :crazy1:
Acum nu mai dau la scobari (oricum nu mai prea sunt :cry: ), nu se mai fac "revelioanele" de altadata (ca lumea e ocupata sa faca bani :evil:) si nu mai stau pe Mures...Cica e frig ...Baltile sunt inghetate si rapitorul pe Mures putin...Aiurea!S-au stricat toate in tara asta!Inainte abia plecam cu masinile de la Mures...Rupti oboi dupa Revelion! :P Nu era asa trafic, nu mureau oamenii pe sosele ,iar militianul din colt te oprea doar ca sa bea o palinca impreuna cu tine de Anul Nou!Ce vremuri domne!
Oare unde sunt scobarii de altadata?!! :roll: :lol: :lol: :lol:

Si totusi...ninge!Si sper, ca daca anul trecut v-am urat "La multi ani" din zapada ,de pe malul baltii, sa-mi respect aceasta dorinta si macar Craciunul sa-l fac pe apa! :shock: :lol: :lol: :lol: Nu la scobar ci la stiuca!Ca de aceea ninge pe un forum de rapitori! :lol:
Sa fiti iubiti!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Noi 2008, 22:33

:cooler: oaaa.... mai trebe zambareti ca-mi ploua rau in gura si nu ma pot exprima.
Fain povestit.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 25 Noi 2008, 11:13

Foarte frumos !Asa este ,au fost perioade romantice in viata noastra de "pescari"!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 25 Noi 2008, 12:08

ilie scrie:Ceva retete de carnat mai deosebite?Care stie sa bage mare :lol: :lol: Sa vezi acum ce joaca "marul lui Adam"sus-jos,sus-jos :lol: :lol:
Ce vremuri erau altadata... apai acolo la voi la sibiu se pot face carnati buni de tot :lol:
Hai sa ma risc o "reteta" desi nu prea le am cu cate grame de piper, sare, boia, usturoi trebe bagat in amestec. Mai bine zis va spun cum procedez eu.
Eu prepar carnatii dupa gust si pe cand trebuiesc bagati in matze is satul deja :lol: Daca e gras porcul incearca sa faci rost de cateva kg de carne de vita, da sa fie pulpa sau spinare, nu carne de lucru; daca ai si un kil doua de pulpa de berbec poti sa pui cu incredere; ii da o aroma deosebita cand e uscat :wink: Cureti bine de pielite si o dai prin masina de tocat. Eu o macin marunt, dar unii prefera bucati mai mari. Si daca bagi vita musai sa pui si ceva slanina ca altfel cand se usuca e beton, iti poti bate vecinii cu el fara probleme :twisted: Nu cumparati carne tocata din magazin. De cele mai multe ori in compozitia ei sunt tot felul de ciudatenii: bicarbonat, conservant, arome, coloranti, etc
In loc de usturoi se poate folosi praful de usturoi, desi parca nu e acelasi gust la final. Eu obisnuiesc sa bag in carnati si putina boia iute. Cu boiaua nu exagerez ca dupa ce-i manaci daca e prea multa parca ar vrea sa refuleze. Si neaparat sarea pe care o bagi in ei sa fie neiodata. Matele folosite in ultimii ani sunt din comert, mate de vita, dar mama le mai curata odata (pt siguranta)
Dupa ce amestec carnea incep sa condimentez dupa gust. Intotdeauna pun la inceput cate putin din condimente si dupa ce amestec bine completez cu ce este nevoie, iar amestec, iar gustam pana sunt convins ca e asa cum trebuie. Intre gustari merge cate o gura de vin pt clatit :P
Dupa ce sunt facuti, carnatii ii punem in afumatoare si ii lasam aprox o zi sa se scurga fara a pune fum la ei. Fumul il pun treptat si nu exagerat dintr-o data. Pt afumat la mine in casa se foloseste rumegus de carpen sau fag, in nici un caz nu-i afumam cu rumegus de rasinoase. Dupa ce sunt afumati raman in afumatoare sa-i traga putin curentul si daca e frig afara se usuca foarte bine si destul de repede.
Pofta buna...
P.S. sambata taie porcul socrumeu asa ca o sa fiu uns pana la urechi :lol:

pensionaru
veteran
veteran

Ningeeeeeee

Mesaj de pensionaru » 25 Noi 2008, 14:05

Si daca-s prea uscati nu-i uzi cu nimic? :bere:
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 25 Noi 2008, 14:25

ba baieti ce frumos mai povestiti voi , unu ma face sa plang aducandu-mi aminte de cum era odata, altu imi face stomacu sa grohaie a gol cu retete de carnati ,( io daca am carne de porc poa sa vina si Rattatuille sa imi faca de mancare ca nu ma uit la ea :lol: ).... ce mai , asta da forum frate ! numa lume buna , veselie , mancaruri alese , povestiri stropite cu vin bun , miroase a ... MIE FOAMEEE :lol:
se vede ma ca suntem romani , in plina criza economica noua tot la distractie, mancare si bautura ne sta capu :bere: ASA BAIETII MEI !!!
respecte maxime !!! :respekt:

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 25 Noi 2008, 14:34

aaa , si sa vedeti si voi dc plang eu ca ninge , eu impreuna cu restu baietilor din bv :?
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... &mode=next

asa arata oltu dupa prima ninsoare la noi :((((( , conform relatarilor , ca eu unu am dormit cand ei s-au dus la pesti. Ce bineeee :P

Scrie răspuns