orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
mirceaef
- utilizator constant

-
danr scrie: dupa aia o sa mai vedem ce pxzda masii mai are masina asta lipsa...
dupa aia o sa-ti bati capul cu un releu, nu mai stiu cum ii zice, care face legatura cu computerul de bord si iti da aprinderea pe fiecare piston. e o piesa capsulata pe care te sfatuiesc sa o cumperi de noua. pt un audi 100 costa vreo 300 euro.
daca ai un electrician bun roaga-l sa-ti desfaca toate contactele si sa ti le curete, in special pe cele de la computerul de bord.
daca stii vreun atelier echipat cu de toate roaga-i sa-ti masoare compresia pe fiecare piston, asta ca sa elimini una din griji. pe urma exista un device electronic cu care baietii vad precis unghiul ... gradele, nu mai stiu in ce doamne iarta-ma se masoara, al aprinderii. asa zis-ul avans. daca mecanicul ti-l regleaza cum stie el mai bine dar in secunda urmatoare computerul il modifica cum vrea muschii lui .... mai devreme sau mai tarziu te lasa nervii si-o vinzi.

-
Gerula
- veteran

leba scrie:
mda, dar capitala e un caz aparte. probabil ca in anu' 3 mii si ceva se va rezolva traficul pe la voi. am stat 3 zile si am consumat 1/2 din rezervor

mie imi consuma 10,5 urban la iasi si 15-16 la buc. deci...
Diferenta e cam mare, cred ca s-a demoralizat masina cand a vazut traficul de aici

.
Cu lacrimi Bastus!
-
Tavi
- veteran

danr, ai zis ca ai dat 3000 euro pe hardughie
Cand crezi ca ai gatat reparatiile ne zici cat te-o costat toata treaba?
Imi fac si io neste calcule si-s curios daca mi se merita
am un preten care si-a luat un jeep vechi si cand a "terminat" reparatiile s-a luat cu mainile de cap cand o facut totalu si tot ar mai fi fost cate ceva de facut

-
mihaimircea
- veteran

-
leba scrie:
mda, dar capitala e un caz aparte. probabil ca in anu' 3 mii si ceva se va rezolva traficul pe la voi. am stat 3 zile si am consumat 1/2 din rezervor

Norocosule! au am motor motorina de 2l si in unele zile ma duce la peste 15. Asta pentru ca sa intampla sa stau si 20 de minute pe loc la Dimitrov de exemplu.
Apropo, pentru cei din bucuresti, ati auzit ca se inchide Pieptanariu pentru..... UN AN JUMATE ca sa construiasca un pasaj PIETONAL??? ce mai mare ineptie. Eu care stau in sud sunt rupt cu chestia asta, adica sa inchida unul din cele 2 mari noduri de comunicatie cu centrul mi se pare total de rahat. Un an jumate.... Ma rog cica lasa o banda pe sens dar e apa de ploaie in conditiile in care e full cu 4 benzi pe sens.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
Leba
- veteran

-
Gerula scrie:leba scrie:

Diferenta e cam mare, cred ca s-a demoralizat masina cand a vazut traficul de aici

.
mare sau nu asta zice comp. de bord. si-l cred. indicatoru de fuel scadea ca jaru' la tigara.

bine, la 8 dimineata am facut din buc. noi pana pe maniu
vreo 3/4h.
Dane, cu 3000 de coco iti luai o dacie papuc 4x4 si cu putina grija te tine cativa ani. de bagat te bagi peste tot cu ea.
bine, e doar o dacie...
-
danr
- Site Admin

Dane, cu 3000 de coco iti luai o dacie papuc 4x4 si cu putina grija te tine cativa ani. de bagat te bagi peste tot cu ea.
tocmai de asta cred ca am dat bine pe masina asta, chiar daca acum mai bag bani in ea
dacia papuc nu e masina, comparativ cu terrano
-
Gerula
- veteran

Leba, in primul rand Dacia Papuc n-are reductor. Iti garantez ca nu se baga nici in 30% din locurile unde se baga o masina care are asa ceva. In al doilea rand e... Papuc

, adica o masina pe care daca n-o carosezi n-are portbagaj. In al treilea rand, tractiunea 4x4 de pe ea e jalnica, vara multi proprietari de asemenea vehicule le demonteaza planetarele, ca sa nu le faca praf.
Referitor la consum, e foarte posibil sa-ti fi sarit si la 15 daca ai avut de trecut podul Grant la ore de varf

.
Cu lacrimi Bastus!
-
Leba
- veteran

-
Gerula scrie:Leba, in primul rand Dacia Papuc n-are reductor. Iti garantez ca nu se baga nici in 30% din locurile unde se baga o masina care are asa ceva. In al doilea rand e... Papuc

, adica o masina pe care daca n-o carosezi n-are portbagaj. In al treilea rand, tractiunea 4x4 de pe ea e jalnica, vara multi proprietari de asemenea vehicule le demonteaza planetarele, ca sa nu le faca praf.
normal, nu faci offroad adevarat cu dacia. dar pe unde m-am bagat io a mers.
pana la urma totul se reduce la costuri... daca repari Nissanul cu inca 2-3 mii si te tine cativa ani tot e ceva.
Gerula scrie:Referitor la consum, e foarte posibil sa-ti fi sarit si la 15 daca ai avut de trecut podul Grant la ore de varf

.
pe podul Grant am stat vreo 10 min.

mai mult am stat pe Milea si Maniu.

in jur de 2 km in 20 min.
-
Michael
- Moderator

Gerula scrie:In mod normal cea mai buna chestie pe care-o poti face, din punctul de vedere al consumului, e sa-i instalezi un surogat de sonda care sa indice mereu valoarea optima

.
teoretic demufarea sondei lamda informeaza UCE injectie ca toate valorile sunt normale.
am prieteni care si-au demufat lamda pentru a mai castiga ceva putere la motor...bineinteles ca le-a crescut consumul simtitor.
-
Gerula
- veteran

Mda, asta este o tampenie destul de raspandita. Demufarea nu are cum sa duca decat la indicarea unei rezistente infinite intre contacte

.
Cu lacrimi Bastus!