daca tot a inceput sa ii placa lui Alex_, zic si eu experienta mea cu politia de frontiera:
Era odata ca niciodata (prin mai anul trecut) o zi frumoasa de primavara. Nevand ceva mai bun de facut, m-am incumetat pana la Oltenita sa imi fac permis (in scopul evident de a intra si in gratiile politiei de frontiera). Drept pentru care am recuperat o poza de pe nu stiu ce docoment cu tenta oficiala gasit prin casa (ceva gen permis de biblioteca sau alte prostii inutile din astea

), am facut permisul AGVPS (achitand taxele aferente, in cuantum de aprox 100 RON) si l-am depus la Politia de Frontiera, unde tanarul vigilent de la poarta, care de altfel a preluat dovada apartenentei mele la sus-numita prestigioasa colectivitate, nu a putut sa imi precizeze data la care imi va returnat dimpreuna cu stampila pretioasa si dpar un nr de telefon la care, logic, nu raspundea nimeni.
Am revenit peste doua saptamani dupa respectivul permis, timp pe care il consideram suficient pentru ca sa se usuce tusul pe carnetul meu de membru AGVPS, dar se pare ca nu am nimerit orele de program. In mod ciudat, se pare ca aceste permise nu pot fi eliberate din aceeasi ghereta a nefericitului care le-a si luat.
In consecinta, de cate ori am pescuit prin zona cu pricina, in masura in care am fost intrebat de vajnicii strajeri despre docomentul cu pricina, i-am invitat politicos sa ia legatura cu baza, locul sacru in care salasluieste si permisul meu de pescuit. Pe vecie. Amin!
Si acum, dupa un an jumate, permisul tot acolo e! Ma duc prin 2009 dupa el!
Nu de alta, dar am permis de pescar amator (sau, mai bine zis, foarte amator) din anul de gratie 1986 si mi se descompleteaza colectia.
Iar, in ceea ce priveste utilitatea permisului de pescuit, o singura data m-am simtit dator sa il arat. Asta se intampla prin zona Topalu, la zeci de kilometri de ceea ce intelegem noi prin granita. Am bagat pneumatica +motorul electric si bateria aferenta la apa. si, pe cand ne montam lansetele, a aparut o masina a politiei de frontiera. Probabil ratacita!
Ne-a intrebat la ce e buna bateria si ce ganduri marsave avem cu ea. Am explicat tarasenia, ca motor electric, etc....Dupa ce mi-a fost admirat trusoul halieutic, m-am simtit dator (pt a risipi ultimele urme de indoiala)
sa arat, cu oarecare mandrie, si permisul de pescuit recreativ/sportiv.
Raspunsul lor a fost: "ia uite mah! n-am mai vazut unu' de asta de cativa ani!".
Atunci am spus, la anul, imi fac din asta de pe 3 ianuarie.