Masinile noastre

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 11 Aug 2008, 19:01

pai cat poa'sa coste un filtru de ulei....daca ai dubii, cumperi unul, te bagi sub masina si-l schimbi
si daca vezi ca ala de pe masina e neschimbat te duci si-i dai in cap cu el la mecanic.
eu asa as face....dar aici e RO :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 11 Aug 2008, 19:11

ma mai gindesc si la alta varianta... e masina distiapta..

cit de mult se poate conta pe compiuteru masini ?

asta zice singura cind nu-i convine sheva ... cica ... service 3000 km .... chestii de astea... alimenteaza boule... usa deschisa... noroc ca nu vorghesc jermana... ca de spus spune ea multe....

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Aug 2008, 20:18

kuintautti, alarmele alea se pot reseta si din butoanele din bord, este o anumita combinatie. daca o sa cauti pe net, gasesti. daca nu, mergi la cineva care are VAG COM si ti le reseteaza.

uita-te in cartea masinii la ce interval e recomandat sa fie schibmat filtrul de ulei. la unele e recomandat din 60 in 60 mii. eu personal il inlocuiesc la fiecare schimb de ulei(aprox. 15.000).

majoritatea mecanicilor scot uleiul prin aspirare, important e sa faca bine operatiunea. avand in vedere cat ulei intra in motorul tau(f. mult) cateva grame de ulei vechi nu afecteaza cu nimic daca raman in motor.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Aug 2008, 21:44

kuintautti scrie:ma mai gindesc si la alta varianta... e masina distiapta..

cit de mult se poate conta pe compiuteru masini ?

asta zice singura cind nu-i convine sheva ... cica ... service 3000 km .... chestii de astea... alimenteaza boule... usa deschisa... noroc ca nu vorghesc jermana... ca de spus spune ea multe....
se accepta datu cu presupusu?
daca te bazezi pe computerul de bord ca iti va spune el cand sa schimbi filtrul de ulei, s-ar putea sa te inseli.
Din cate stiu eu, computerul stie doar ca la 30000 de km tre sa te duci in service. Baietii schimba ce trebe schimbat, reseteaza computerul si pe-aici ti-e drumu..
De ce zic asta: la o revizie, baietii au uitat sa reseteze (o facusem un pic inainte de 30000) si a inceput dupa o vreme sa strige la mine: du-te ba la service :D
Am sunat la baieti si mi-au zis sa stau linistit ca au uitat ei sa faca treaba cu pricina. N-am avut alta varianta decat sa-i cred, sper ca nu au uitat si altceva... :roll:
Maine ma duc la revizia de 60.000, se lasa cu schimbat distributie si alte acareturi.
Maine pe vremea asta o sa bata vantul tare prin buzunare :cry:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 11 Aug 2008, 21:56

Adi_ scrie:... la unele e recomandat din 60 in 60 mii. eu personal il inlocuiesc la fiecare schimb de ulei(aprox. 15.000).
Nu-i cam mult 15000km? Ce fel de ulei folosesti?

Pe aici cam oricine (mecanici, dealeri, chibitzi) itzi recomanda sa-l schimbi la 5000. Cu tot cu filtru.

Candva am pus un ulei sintetic cam scump de la Penzoil. Cred ca se chema Platinum. Cei ce mi-au schimbat uleiul mi-au zis ca pot sa-l inlocuiesc dupa 10000km fiind highest quality :roll:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Aug 2008, 22:06

Nu e mult. In plus, se schimba mai iute ca in Germania, de exemplu. La masina mea in mod normal trebuie schimbat la 30.000 sau 2 ani. In mod normal inseamna daca te dai cu masina in anumite tari. Daca te dai in alte tari, cum ar fi Romania, producatorul recomanda injumatatirea intervalului la care se fac reviziile. Asa ca atunci cand am luat masina, mi-au bagat o hartie in fata prin care semnam ca eram de acord sa fac reviziile mai des pt. a beneficia de garantie.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 11 Aug 2008, 22:09

Onesti... cind e vorba de schimb de ulei sintetic e ok...

dar acu noi vorbim de long live... duce la diesel si 30 de mii de km... si de aici si dubiile....

daca nu e corect si corespunzator schimbat.... chiar duce ? si cum e corect de schimbat si preturi de schimbat....

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 11 Aug 2008, 22:12

Din pacate in Romania combustibilii sunt naspa de tot. Asa ca particule de motorina nearsa si tot felul de depuneri ne omoara motoarele, depunandu-se in carterul masinii noastre. Masinile nemtesti sunt facute pt.conditiile de drum nemtesti. Care ati vazut in Germania praf de 2 dej`te langa bordura??? Eu unul nu am cunostinta despre asa ceva. Unii prieteni zic ca au fost in Germania si i-a prins ploaia. Dupa ce a trecut, pur si simplu MASINA NU A TREBUIT DUSA LA SPALAT! :shock:
Drept urmare, revenind la ulei, schimbul la 15.ooo max. e obligatoriu. Parerea mea. Asta daca vrei sa tii masina cativa ani. Daca anul viitor o duci la piata, da-i bice si nu fa schimbul la 60.000.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 11 Aug 2008, 22:15

Un amic de-al meu si-a luat un van Chrysler nou si i-a facut botezul cu un drum Quebec - Texas. Dupa un dus si un intors i-a facut primul schimb de ulei. :lol:

http://www.chrysler.ca/en/town_&_country/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Aug 2008, 22:24

TopGear scrie: Drept urmare, revenind la ulei, schimbul la 15.ooo max. e obligatoriu. Parerea mea. Asta daca vrei sa tii masina cativa ani. Daca anul viitor o duci la piata, da-i bice si nu fa schimbul la 60.000.
Dar il avertizezi pe cumparator ca n-ai facut schimbul la timp, nu?

Scrie răspuns