Loc de dat cu capu' de pereti !

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Noi 2010, 19:23

daniel tinte scrie:....Plus ca zgarcenie ca la ei nu am mai intalnit...
Inseamna ca nu ai vazut, sau nu te ai intalnit cu scotieni, nu degeaba sunt atatea bancuri despre zgarcenia "fustaciosilor".... cat despre evrei ,no comment cunosc multe persoane care au lucrat la ei cu ei in israel ,dar parca munca nu e facuta pentru ei ei is cu afacerile cu invirtelile, turcii mai au de invatat...

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 09 Noi 2010, 20:43

@daniel tinte
eu nu pot spune ca stiu multi evrei. Am avut 2 vecini batrani care erau "pita lu Dumnezeu" si mai cunosc o familie, din arad, care sunt chiar ok. Cunosc romani sau alte natii care sunt mult mai zgarciti decat ei Nu sunt mana sparta dar nici nu au incercat sa profite de mine.
Dar nu degeaba sunt multe bancuri despre zgarcenia lor proverbiala.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 09 Noi 2010, 21:09

Stereotipul zgarceniei il au prin Romania branenii si machedonii :lol: :lol: Eu care am stramosi din basarabia, ardeal, oltenia si dobrogea nu las bacsis niciodata nicaieri. Car dupa mine marunt in buzunare sa n-aud pe cineva ca-mi zice "vai... dar n-am sa va dau rest.. ". Nici nu prea merg prin carciumi sau iau taxiul, lucrurile pe care sparg banii sunt in general obiecte care-si pastreaza valoarea si scule de pescuit. Oricum, ca tot e amuzant stereotipul zgarcitului de multe ori cand renunt sa dau banii pe chestii inutile imi vine in minte ce mi-a spus odata un prieten din Dobrogea .. "gandeste armaneste!" :lol: Si am vazut si machedoni care cheltuie aiurea bani, nu ca zgarcenia ar fi o regula...

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 09 Noi 2010, 21:41

burtea scrie: nu ca zgarcenia ar fi o regula...
Cel mai zgarcit om pe care-l cunosc e un amic din perioada scolii. Intr-o seara am iesit mai multi, printre care si jidanu(asa i se spunea) cu prietena, pe strand la un suc/bere. (aradenii poate-si amintesc niste sucuri ieftine la sticla de jumate facute la gurahont, cred) Comanda si jidanu un suc din ala la jumate si 2 pahare Dupa ceva vreme, lunga ii spune fata ca merge sa-si cumpere un cola. La care sare zgarcitu ca ars ca o baut destul suc in seara aia ca de ce vrea sa mai strice bani si bla, bla... :)) Asa ca zgarciti sunt destui.
Nu sunt zgarcit, dar daca aud textu ca nu are sa-mi dea rest ma ambalez destul de tare, am impresia ca vrea sa-mi ia banutii aia cu japca. Prefer sa las io nu sa mi se impuna lucru asta.
A si nu dau niciodata bani sau altceva cersetorilor. Oi fi zgarcit :roll:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 09 Noi 2010, 21:48

burtea scrie:Stereotipul zgarceniei il au prin Romania branenii si machedonii :lol: :lol: ...
Ai remarcat ca branenii nu produc gunoi ? Totul se foloseste : la soba, la animale, pe pamant ptr ingrasat... Si nu au caini ! Pentru ca este un animal care consuma si nu produce nimic ! :lol: :lol:

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 09 Noi 2010, 22:46

Exemplul cu bacsisul lasat la carciuma era mai mult ptr. marlanie dublata de zgarcenie-evreul putred de bogat celalat cu familie cu copii mici, etc. Dar mai am si alte exemple-l-am rugat cu ceva vreme in urma sa ma imprumute cu o suma de bani pe care urma sa o restitui in 2 sapt.(nu era o suma mare-cred ca vreo 2 sau 3 sute de euro).si raspunsul primit a fost ptr. mine stupefiant-am casa de amanet. Amaneteaza ceva aur ca eu nu am bani.Plus ca fac un fel de gasca si nu mai patrunde nimeni in cercul respectiv decat dace este "taiat imprejur". 2 dintre ei au recunoscut ca sunt evrei dupa multi ani in care ii stiam desi initial au negat. Asa ca ptr. mine sunt de evitat. Prefer sa colaborez cu altii. Cu evreii intotdeauna iesi in pierdere.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 09 Noi 2010, 22:57

kzoli scrie:
daniel tinte scrie:....Plus ca zgarcenie ca la ei nu am mai intalnit...
Inseamna ca nu ai vazut, sau nu te ai intalnit cu scotieni, nu degeaba sunt atatea bancuri despre zgarcenia "fustaciosilor"....

Is bancuri alea cu scotienii , cam din cate am avut io de-a face ! Deci sincer , io lucrez in turism si lista ii cam asa , Israel , Grecia , Franta si Italia plus China (astia da zgarciuri , nu gluma ) pe 1 ,dupa aia , latinii care raman pe 2 plus Letonia , Estonia, etc, din astia , si dupa aia vine lumea :)

Ca linie generala , aia de pe primu loc cu mici exceptii in cazu francezilor ,is enervanti , pun o gramada de intrebari , umbla de obicei in grup marisor din care engleza vorbeste unu de inteles , insa am nimerit si dilai ( Israel , Italia , Turcia ) , unde unu dintr0un grup de 10 nu vorbea altceva decat materna , si faceau si mutre vezi doamne ar trebui sa stim noi ce vorbesc ei !
In cazu in care unu vorbeste engleza , se baga in discutie si fiecare din rup pune intrebarea , dupa care urmeaza talentu sa o traduca , iti da criza nervoasa :)
Sincer , cum nici nu cheltuie mai nimic , mai mare deranju , deobicei ii evitam , si cam aia face toata lumea !

Mda , evreii intra in grupu uratilor :)

Totusi , asta nu-i suficient ca sa ii urasca lumea mai in special , atata vreme cat si altii o fac cam la fel !

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 09 Noi 2010, 23:59

mai baieti. pe un evreu nu-l iubeste decat maica-sa.e clar.da 'nu-i pacat ca poate sunt si pescari printre ei? sau chiar aici pe forum printre noi? sa nu fiu inteles gresit :lol: :lol: dar sunt mult mai educati decat alte etnii.mai bine sa vorbim de tigani chiar si pescari.eu nu pot sa mi-i imaginez doar c-o lanseta in mana pescuind din pasiune ,asa sportiv...voi? :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 10 Noi 2010, 00:07

El. Alb. Negru.

El vede doar alb, negru, uneori gri.

El nu poate vedea lumea in culori, ci doar in puritatea albului, obscuritatea negrului si amestecul acestora.

O lume mai sensibila si totusi o lume ce poate fi ranita mult mai usor.

Nu e o are nicio deficienta de vedere, ci doar este diferit, motiv pentru care e vazut drept ciudatenie. Doar pentru ca vede lumea diferit, pentru ideile sale ce nu se aseamana celorlalti, pentru ca nu e precum ei.

Oare ce l-a determinat sa vada lumea asa ? Intr-un mod exceptional pentru unii, sau trist pentru altii. Nici macar un nume nu are deoarece nu vroia sa fie catalogat sub un anumit « NUME » precum toti ceilalti. Si nu o face pentru a iesi in evidenta, ci doar pentru ca asa poate fi el insusi… poate fi liber…

Si totusi…

Mi-as dori sa pot si eu sa vad lumea in alb si negru. Ar fi mai simplu decat multitudinea de culori ce ne inconjoara… durere rosie, suflete farimate movalii, ochi inlacrimati verzi, frunze cazute ingalbenite, tristete visinie, marea de lacrimi albastruie… prea multa rautate, prea multi oameni invidiosi, prea multi oameni carora nu le pasa.

Oare exista vreo cale prin care i-am putea trezi la realitate ?Vreo modalitate prin care sa vada ca ar putea fi mai buni daca si-ar dori cu adevarat?

Mi se rupe sufletul cand vad mame ce isi parasesc copii, barbatii care bat femei, oameni care omoara, iau vieti fara a avea acest drept. Nu se gandesc la consecinte ? Nu le moare sufletul odata cu inchiderea ochilor celui ce l-au ucis ??

E dezolant… ma pierd in ganduri si idei despre ce ar trebui sa fie. Si inca… el vede in alb si negru. E diferit. E altceva. E atent la fiecare detaliu, studiaza tipologii si gesturi, incearca sa cunoasca omul. Dar oare ne putem cunoaste pe noi insine ?

Un pic de culoare. Oare ce culoare are sufletul ? Oare toti oamenii sunt colorati la fel ? Suntem colorati in alb si negru ? Oare e alb ? Oare e negru ? sau gri???

Sufletul tau cum e? Stii?

Suntem oameni, gresim, facem lucruri inconstient, alteori constientizam si nu ne putem opri. Mi-as dori sa putem intelege fiecare lucru pe care il facem pentru a nu mai exista in fiecare zi mereu aceleasi intrebari « oare… ?? »

E trist cand vezi cum unii oameni pot fi atat de rai. Si totusi, uneori tind sa cred ca rautatea nu e doar un defect, ci si o abilitate. Abilitatea de a-i tine departe pe cei mai rai decat noi sau de a-i rani pe ceilalti. Oare unii oameni se simt impliniti cand fac rau ??

Cum poti sa simti placere prin durerea altuia ? E crud. Omul este o fiinta cruda. Omul are doua fete… precum luna, nu ne arata decat fata cea luminoasa si buna.

Si inca.. Sunt OM, esti om, suntem oameni. Niciunul nu face exceptie, cu totii avem parti rele, parti bune, parti nestiute, placeri ciudate, idei pentru viitor, ganduri despre trecut… dorinte si vise neimplinite…

Profita de momentele pe care le ai pentru ca sunt singurele pe care le vei primi. Nu poti ajunge iti doresti daca nu depui un pic de efort, daca nu perseverezi…

Oricat ne-am dori nu suntem precum pasarile Phoenix sa putem renaste, renaste, renaste…. Si trebuie sa pretuim ceea ce avem, atat timp cat avem, pentru ca suntem doar oameni

Efemeri.

Anca Damian [06.11.2008]

Publicat de Mihai Liviu

:wink:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 10 Noi 2010, 08:17

rine scrie:mai baieti. pe un evreu nu-l iubeste decat maica-sa.e clar.da 'nu-i pacat ca poate sunt si pescari printre ei? sau chiar aici pe forum printre noi? sa nu fiu inteles gresit :lol: :lol: dar sunt mult mai educati decat alte etnii.mai bine sa vorbim de tigani chiar si pescari.eu nu pot sa mi-i imaginez doar c-o lanseta in mana pescuind din pasiune ,asa sportiv...voi? :lol:
Pescuiesc pentru mancare aia saraci. N-ai cum sa pescuiesti din pasiune daca n-ai ce manca, n-ai cum sa fii civilizat daca traiesti in saracie. Bine, unii traiesc in surplus si nu prea i-a atins civilizatia si aici nu vorbesc doar de tigani. Eu mi-i pot inchipui pe Madalin Voicu sau pe Johnny Raducanu ca pescari "sportivi" dar sunt multi care traiesc in saracie lucie. :D

Daca tot s-a apucat georgica sa citeze un text care ar trebui sa atinga coarda sensibila unora dintre noi, o sa fac si eu acelasi lucru tot cu un text care nu-mi apartine, gasit din intamplare pe net:

"
Curocefalul:

“curocefalulâ€

Scrie răspuns