Loc de dat cu capu' de pereti !

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 08 Noi 2010, 13:05

nu mai plangeti pe morminte straine :wink: interesati-va cati actori evrei joaca la teatrul evreiesc.si asta nu fiindca sunt discriminati. :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Noi 2010, 13:08

Io cunosc vreo 3 , da nu ies cu ei la bere :)

Acum 2 saptamani am fost la un banchet , facem un banchet cand terminam sezonu pe aici , si ne adunam cativa , romani , argentinieni , indieni , bulgari , ecuatorieni , care de pe unde cum :)
La un moment dat prind o conversatie intre 3 localnici si vorbeau chiar de evrei , aici in insule , si au aceasi ”buna” parere despre evrei . prefera sa stea la o bere cu oricine altcineva da nu cu un evreu !
Oricat de openminded ai fi nu poti sa nu te opresti si sa te gandesti de ce is vazuti asa negru peste tot ! Probabil unii mai putin ca altii , insa evreii au suferit represalii de multa vreme in multe tari , Anglia , Franta , Spania , Germania , Portugalia , Rusia , inclusiv Romania .

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Noi 2010, 14:16

SF...si cum sunt aia 3 evrei? Se separa ei automat..sunt considerati ei outsideri de altii, se comporta dusmanos...sau dece nu beti bere impreuna?
Tu nu iesi cu ei, doar pentru ca asa ai auzit , de la localnici?
Sau t-i se par ciudati..si doar de asta?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 08 Noi 2010, 14:25

rine scrie:nu mai plangeti pe morminte straine :wink: interesati-va cati actori evrei joaca la teatrul evreiesc.si asta nu fiindca sunt discriminati. :lol:
Ce-are una cu alta? Cati romani (din aia din Roma) au jucat in serialu "Rome"? :D

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 08 Noi 2010, 14:40

are.sau nu mai conteaza ce ai postat mai devreme.sau a fost doar o speculatie din aia ,caracteristica romanilor :?: :roll:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Noi 2010, 14:56

ULK scrie:SF...si cum sunt aia 3 evrei? Se separa ei automat..sunt considerati ei outsideri de altii, se comporta dusmanos...sau dece nu beti bere impreuna?
Tu nu iesi cu ei, doar pentru ca asa ai auzit , de la localnici?
Sau t-i se par ciudati..si doar de asta?
Cunosc ii un fel de-a zice , de aia am si specificat ca nu ies cu ei la bere , i-as cunoaste mai bine :wink: !

Acuma ,ca o paranteza , ca zici de ciudati ....unu dintre ei are un magazin de imbracaminte si incaltaminte plus accesorii de lux , unde cel mai ieftin produs ii o lumanare la 25 de euro , insa mai are si unu ieftin , unde o pereche de pantofi ii 10 euro , in acelasi cartier amandoua !
Nu are de-a face ca-i evreu banuiesc , da ii ciudat :)

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Noi 2010, 15:01

Ok..am inteles gresit...sorry...se putea citi..ca nu vrei sa iesi. Acum, am inteles.
UlKustom Rods

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 08 Noi 2010, 15:03

rine scrie:are.sau nu mai conteaza ce ai postat mai devreme.sau a fost doar o speculatie din aia ,caracteristica romanilor :?: :roll:
nu inteleg :oops: , dezvolta putin te rog.

SF scrie:Io cunosc vreo 3 , da nu ies cu ei la bere :)
Aveam mai demult o menajera tataroaica. Batranica si foarte la locul ei. Isi si facea treaba de nota 10 si asta inseamna ceva in zilele astea cand nimeni nu vrea sa mai munceasca. Si la un moment dat cand discutam cu ea imi spune treaba asta "cei mai rai oameni de pe lumea asta sunt evreii". Iti dai seama ca ar fi absurd sa consideram o biata batranica un pericol xenofob in patria noastra multilateral dezvoltata. Ideile preconcepute sunt in sine departe de a fi constructive si astea indeamna din cand in cand persoane cu putere sa reprime oameni pe criterii etnice. Acu ea nu avusese ceva de impartit in mod direct cu vre-un evreu dar probabil xenofobia fata de evrei in cazul asta este in mare parte invatata din familie (aia traditionala, promovata de nationalisti) si de religie. Cazurile astea se intalnesc des si in familiile de crestini :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=9V70ZQJf ... e#t=12m31s

asa ca imagineaza-ti cate probleme s-ar rezolva daca lumea ar fi mai sceptica la moralitatea insinuata de cultele religioase cum canta si ochelaristu ala in 1900 toamna:

http://www.youtube.com/watch?v=GklGEs4HEAM

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Noi 2010, 15:33

:) You may say im a dreamer...but im not the only one...
UlKustom Rods

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 09 Noi 2010, 18:54

Nu generalizez spunand ca toti evreii sunt la fel, dar vb. lui SF, si eu cunosc vreo 3-4 si parca sunt toti la fel-de genul il scuipui in fata si el se uita in sus si zice-uite ca ploua. Era un fel de metafora dar cei pe care ii stiu sunt in stare sa manance rahat doar sa iasa gheseftul si ptr. asta calca pe oricine in picioare. Nu sunt xenofob dar prefer sa ii evit.Ptr. mine este mai bine.De fiecare data cand am interactionat doar interesul personal l-au urmarit si au incercat prin orice metoda sa castige cate ceva de la mine.Plus ca zgarcenie ca la ei nu am mai intalnit.Lor li se cuvine totul dar cand sa dea si ei ceva se fofileaza. De ex. unul cand iesea la carciuma cu un prieten ii spunea intotdeauna-lasa tu bacsisul ptr. chelner.Si asta de fiecare data. Si pot sa mai dau multe alte exemple toate din viata cotidiana.

Scrie răspuns