luci_t scrie:@burtea
pe topicul celalalt se vorbea de faptul ca evreii au fost marii tortionari producatori de necazuri in perioada de represiuni comuniste... nu despre faptul ca evreii ca natiune(etnie) conduc lumea:
TERRANO scrie:Lista este lunga si cuprinde înca 211(!!!!!!!!!) nume de evrei-comunisti din posturile-cheie ale Partidului Comunist Român
Stiu si eu despre ce se vorbea, multumesc.
Treaba asta dezbatuta aici are un nume: xenofobie. Asta inseamna frica/ ura fata de straini, si asta leaga ideile conform carora evreii conduc lumea cu cele potrivit carora tortionarii comunisti erau tortionari pentru ca erau evrei.
Atunci cand lumea era mai mica, pana la Revolutia Industriala in statele civilizate si mai tarziu (asa cum se intampla toate lucrurile) in Romania, oamenii se cunosteau in general intre ei. Persoanele banuite ca fac prostii erau de obicei minoritatile.
La un moment dat intr-un orasel uitat de lume se zvonea ca o fetita din familie crestina a fost gasita moarta pe o strada dintr-un cartier evreiesc. Comunitatea evreiasca s-a strans la sinagoga de frica unui pogrom si il asteptau pe rabin. Intr-un sfarsit rabinul apare alergand si spune:
"-Am vesti foarte bune! Fetita omorata era defapt evreica!"
Facand o paranteza si ocolind miscarile nationaliste de inceput de secol trecut, pentru ca e un subiect prea vast si am si alte treburi azi, ajungem la Romania anilor '90 cand xenofobia a avut ca tinte maghiarii, satanistii, pocaitii, tiganii, yoghinii si vesnica "problema", evreii (circulau "Protocoalele Inteleptilor Sionului" intr-o perioada mai ceva ca cartile lu Pavel Corut). Ideile propagate de o minoritate paranoica de ultrasi crestini ortodocsi, adepti ai teoriilor conspirative si a unor valori morale indoielnice si-au gasit ecoul in si au reinviat xenofobia "traditional" romaneasca.
Si uite asa am ajuns in secolu 21 sa fim convinsi ca exista o lupta ascunsa "noi vs ei", comploturi masonice care vor sa distruga credinta si unitatea poporului ales (a se citi "romanesc") prin globalizare, vaccinare, introducerea de tehnologii noi... etc.
Exact oamenii astia (putini, ce-i drept) sunt promotorii nationalismului si xenofobiei moderne romanesti. Si asa putini cati sunt, sunt curios cati vor raspunde "Prezent!" aici pe forum ca la manifestatiile pseudo-gardiste ale unei organizatii de cascadori ai rasului si luptatori neinfricati impotriva bulangiilor Romaniei.