Interviu incendiar despre limba romana !

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
agabi
veteran
veteran

Re: Interviu incendiar despre limba romana !

Mesaj de agabi » 31 Mar 2014, 19:48

biban solzos scrie: Sa nu ma uiti, daca m-or bana , sa-mi explici de ce-i mai bine sa nu mergi la vot, decat sa mergi si sa stampilezi tot ...Aici mi-esti dator ! Daca-i mai bine cum zici tu, promit sa fac, dar zi-mi de ce !
N-am zis sa nu mergi la vot,am zis ca eu nu ma mai duc.Si cum votarile-s in vichend,sa stric bunatate de pescuit pentru niste nasparlii de ,,politicieni,,?

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 31 Mar 2014, 20:23

Rine, istoria ca stiinta nu prea s-a intersectat cu noi, nici la scoala, nici la carciuma, nici pe forum si in general nici la televizor. Cu noi se intersecteaza propaganda si senzationalul din pacate. Eu am copilarit pe langa Oarba de Mures. Pe acolo s-a dat o batalie in al doilea razboi mondial si au murit o gramada de oameni. Cantam cantecele despre ei la gradinita si sincer ii admiram pe militarii eroi care au sfarsit acolo. Acum doar ma intristeaza. O multime de oameni morti, o multime de familii indoliate intr-o tragedie ce putea fi evitata.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 31 Mar 2014, 20:41

geppetto scrie: O multime de oameni morti, o multime de familii indoliate intr-o tragedie ce putea fi evitata.
cum? cum, putea fi evitata? sa lase "asa" ,ca sa supravietuiasca?
o mana de oameni ( care au facut sau macar au participat la istorie) contra la ce?
nu-i pacat sa fi murit degeaba?
daca-i pomenesti si acum, eu zic ca si-au indeplinit rostul.cinste lor.
uite ,zic eu ,unii care n-au avut acei oameni;
ce se stie de istoria( atentie;de istoria, nu existenta) evreilor intre anul 0 si 1948?
oare nu si din cauza asta erau sa dispara? la propriu?
si nu ma refer numai la holocaust..
kurzii sunt peste 50 de milioane..dita-i poporul..dar degeaba..n-au istorie ,pumni in gura de zeci de ani.
in fine..vorba multa....
gata.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 31 Mar 2014, 22:29

Nu să se lase, să fie lăsați de jigodiile pentru care istoria însemna și atunci propagandă. O mână de 11000 de români morți la Oarba și o grămadă de alți români morți invadând Uniunea Sovietică. Pentru un război pierdut oricum.
În 1907 Averescu a pus armata să-i pună la punct pe țăranii ăia care au îndrăznit să ceară pământ și omenie. Alți 11000 de români morți tot pentru niște jigodii care reprezentau statul. Același Averescu, eroul național care i-a oprit pe nemți la Mărășești. Ce legende cu daci, uite legende din istoria recentă cum sunt servite copiilor, că poate or avea și jigodiile de azi nevoie de carne de tun. :(

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 01 Apr 2014, 06:18

rine scrie:
rine scrie: maretii romani n-au reusit niciodata sa cucereasca triburile germanice din dreapta rinului.
le-au zis ;germanicus furiosus si i-au lasat dracului.
de ce nu i-au cucerit?
(
mi-am adus aminte:aia in mlastinile rhin-ului aveau o arma super.
se "faceau" pe lancile romane.
aveau" ciocanul" lui thor
:lol: :lol:

Mai era o ''arma magica'' intr-un sat pierdut din Galia.Era facuta la mare secret,si cine o consuma zdrobea legionarii doar cu lovituri de pumn.Cu ajutorul potiunii, doar doi oameni -Obelix si Asterix au facut praf ditai legiunea roamana.. :lol: :lol: Desigur ,istoria trece sub tacere acest mic sat ,care nu a putut fi cucerit niciodata.. :lol:

Rezulta ca, fiecare popor avea ''secretul ' lui..unii aveau sica, altii ..potiunea magica..

Rine,de unde ai tras tu concluzia ca am minimalizat eu dacii??Chiar nu intelegi ca am minimalizat deloc valoarea lor,ci doar incerc sa iti arat ca nu exista minuni,semizei,arme perfecte si alte bazaconii numai bune de pacalit oamenii??

De unde ai tras tu concluzia ca eu cred ca romanii erau perfecti??Romanii comparativ cu dacii ,au fost mai eficienti in lupta si in politica..drept dovada faptul ca au cucerit Dacia si au marcat profund istoria dacilor de la acea data incoace..

Tu spui ca romanii in comparatie cu germanii,nu au fost asa de buni..eu nu te contrazic,dar asta nu arata decat faptul ca daca romanii au putut fi opriti -dacii nu au reusit acest lucru.De ce ,te intreb, daca dacii erau atat de superiori si sica aia a lor atat de inspaimantatoare??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 01 Apr 2014, 19:52

rine scrie: in fine..vorba multa....
gata.
Asa, domn profesor ! Te citesc mereu si te ascult cate-odata :wink: ...Aici, le-ai dat-o in freza . Ei visau sa-l toace pe biban , si-au primit "mumu" ....
Pe martinel l-a tras mamica de-o parte, ca nu mancase tot din farfurie si nu avea voie la net pana papa tot :P ...Jeep-ul tomnatic incerca sa rasuceasca spirala istoriei dar nu facea decat "peruci" ...si-a aparut "+1 fara carmaci " , Aristotelul forumului, care incerca sa explice legatura dintre Obelisc si pozele cu bucalatul cu stiuci de pe Vladimirescu .
Au inceput o treaba specifica lor ...au antecedente ...si urmeaza si altele ...sunt putrezi cand e vorba de romani si Romania ...Nici cu besina calului, ciuperca aia alba si rotunda ce zicea Deceneu ca vindeca puroiul, nu scapam ...S-ai nostri, da tre sa le pui zabala, ca-s prea buieci ...Si-i numa' vina noastra ...
Bine ai spus : gata ! ....Chiar nu merita ...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 01 Apr 2014, 21:13

Băi pulică, nu te-ai gândit să-ți cauți de muncă pe la televiziune? Că ai niște aptitudini de mâncător de căcat și pupincurist de rămâne lumea mască. :shock:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 01 Apr 2014, 21:39

geppetto scrie:Băi pulică, nu te-ai gândit să-ți cauți de muncă pe la televiziune? Că ai niște aptitudini de mâncător de căcat și pupincurist de rămâne lumea mască. :shock:
adevaruri TULBURATOARE!!!!! :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 01 Apr 2014, 22:58

biban solzos scrie:Pe martinel l-a tras mamica de-o parte, ca nu mancase tot din farfurie si nu avea voie la net pana papa tot :P ...
baietel, n-am mai replicat pe aici din 2 motive.
1. e problema ta daca vrei sa crezi ca dacii plecau in vacanta in Egipt si de plictiseala le faceau saracilor alora niste piramide din nisip, sa aiba si ei la ce se holba cand luau pauza de la invatat complicatul abecedar de la nord de Dunarea inferioara.
2. maica-mea (persoana pe care tot ti sa o aduci in discutie desi are la fel de multa legatura cu topicul cat ai tu cu sanatatea mintala) mi-a spus de mult, in calitatea ei de asistenta la LSM (laboratorul de sanatate mintala, ala de-i spui tu casa) ca n-are rost sa contrazici unii oameni. sau, cum zicea bunica-mea, femeie de la tara "maica, unii scapa in porumb mai des decat vacile satului".
e ultimul meu post pe teme de astea, cei a caror parere conteaza stiu ce trebuie sa stie despre mine si in ce cred eu. am altele de facut decat sa raspund la trolli. iti urez sanatate. fizica macar, ca de cealalta e cam tarziu.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Apr 2014, 06:52

2. maica-mea (persoana pe care tot ti sa o aduci in discutie desi are la fel de multa legatura cu topicul cat ai tu cu sanatatea mintala) mi-a spus de mult, in calitatea ei de asistenta la LSM (laboratorul de sanatate mintala, ala de-i spui tu casa) ca n-are rost sa contrazici unii oameni.
Asta-i o chestie tare da tot... :lol: Plus ca nebunu' se apuca sa dea telefoane bagandu-si nasul pa unde nu-i fierbe oala..si pe unde suna toti ii spun exact ce vrea el sa auda,numai sa se scape repede,repede de el..Doamne fereste sa il contrazica careva ,ca e in stare sa isi dea drumul cu o logoree sora cu diareea :lol: :lol: de baga connex-ul in faliment..

Asa ca jalnica creatura,descinsa din sclavi handicapati cu pretinse origini nobile,risca sa devina viral peste tot pe unde isi baga nasul..

E super haios pana si cum a agreeat el instant poza cu icrele...se considera una dintre ele...Oare care din miile??Cine stie..??Camuflajul e perfect ,specific unui las obisnuit din strabuni sa se camufleze,mai in spate(spatele unui nick) sau mai la vedere(printre alte mii) de unde i se aude doar vocea firava de teoretic producator de testosteron,castrat cu potbagajul da la masina pe cand se chiunuia sa duca un portbagaj de obleti spre vanzare..

Bibane...senzationescule...poate mai ai niste licitatii de ''castigat''..
Chair, impotriva astora de teapa lui nu este nici o regula a forumului??Adica se ia lumea de cate unul care mai vrea sa faca o mica afacere,da pa astia care liciteaza fals ,cu scopul sa ridice pretul,nu-i vede nimeni??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Închis