Pe un alt forum , la o discutie despre nade si momeli, s-a ajuns si la "analiza " eficientei arpacasului . Eu fiind "de stationar" , si pufi la feeder si spinning , am intrat intr-o discutie cu un "mitic" referitor la arpacas ...Atunci am realizat ce inseamna intr-adevar pasiune, dorinta de-a sti totul despre ceva , etc ...Mai lipsea sa ma intrebe daca randurile de grau din care s-a facut arpacasul au fost semanate pe directia N-S , sau E-V...Chiar m-a capiat rau...si-am recunoscut ca de atunci e "miticul" meu cel mai simpatic ...Nu asta conteaza . Dar el avea o vorba , dupa ce explica cu extralux de amanunte : n-ai inteles nimicRAFYYY91 scrie:voi clar tre sa iesiti mai des la pescuitadica nah, who gives a f*ck despre patrie, ca om fi daci sau romani sau nustiuce? De ce sa ne batem cu caramida in piept ca suntem mai smecheri ca altii? Adica ce, aialalti nu sunt tot oameni sau cum? Prea multa competitie in sistemul capitalist actual... In loc sa ne consideram simpli oameni, care traiesc pe Terra si sa fim uniti indiferent de limba, rasa si "stat", noi ne lasam impartiti in popoare, state si nationalitati, ne lasam dezbinati de sistemul capitalist prin idei ca "patriotism" si "religie" si spalati pe creier de povestile cu eroi legendari care au luptat pentru "patrie", sau au luptat impotriva nustiucui fiindca aia erau de alta religie, ne certam si ne luam la bataie din motive stupide, oameni mor in razboaie pentru granite trasate pe hartie, cand de fapt toti traim pe acelasi pamant... iar in acest timp clasa conducatoare fura si distruge tot in jur, indiferent de nationalitate
eu cel putin nici nu ma consider de nationalitate romana
, sunt un internationalist indiferent de ce scrie pe plasticul ala numit carte de identitate

Tu poti fi ce vrei, e numai optiunea ta . Si nimeni n-are dreptul sa se amestece, sa te critice, etc . Spui niste "generalitati" prin care , la un moment dat, nu faci altceva decat sa spui ce spune majoritatea ( mai putin cei trei , cu virgula anexa!)
Niciodata n-am fost curios de identitatea nimanui, de meseria, varsta, statut social, etc...Dar, din moment ce spui ca esti traitor in tara asta , am ceva pretentii. Daca nu crezi ca te reprezinta, las-o si du-te unde crezi ca esti fericit ...Daca n-ai unde sa mergi, ca esti constient ca n-ai standardul pt societatea respectiva, stai aici...Linistit, nimeni nu te deranjeaza...Pana cand incepi sa scuipi ..E, aici se schimba problema ! ...Daca nu-ti suntem dragi, nu-i nimic, noi te "respiram "si asa , e loc pt toti ...Dar daca stranuti fara a-ti pune mana la gura, te "tratam " ...Elegant !
La asta se limiteaza totul in discutiile astea : Unii spurca NOTIUNEA de roman ( si nu-s de acord) , desi ar putea, linistit, cum face majoritatea, sa-si spuna "off"-ul .
Dupa parerea ta, sincera, poti denigra un popor, indiferent care, cu afirmatii culese de pe bloage , de la toti neadaptatii care nu si-au gasit loc nici macar la ziare de provincie, ca sa nu mai vorbesc de alte forme de exprimare a unor studii sau cercetari ....Si sa insisti ca idiotul...Si in repetare ...Crezi ca-i normal ?
Si-apoi merem la perscuit ...ca-i prohibitie