Interviu incendiar despre limba romana !

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
biban solzos
veteran
veteran

Re: Interviu incendiar despre limba romana !

Mesaj de biban solzos » 04 Apr 2014, 11:40

RAFYYY91 scrie:voi clar tre sa iesiti mai des la pescuit :shock: adica nah, who gives a f*ck despre patrie, ca om fi daci sau romani sau nustiuce? De ce sa ne batem cu caramida in piept ca suntem mai smecheri ca altii? Adica ce, aialalti nu sunt tot oameni sau cum? Prea multa competitie in sistemul capitalist actual... In loc sa ne consideram simpli oameni, care traiesc pe Terra si sa fim uniti indiferent de limba, rasa si "stat", noi ne lasam impartiti in popoare, state si nationalitati, ne lasam dezbinati de sistemul capitalist prin idei ca "patriotism" si "religie" si spalati pe creier de povestile cu eroi legendari care au luptat pentru "patrie", sau au luptat impotriva nustiucui fiindca aia erau de alta religie, ne certam si ne luam la bataie din motive stupide, oameni mor in razboaie pentru granite trasate pe hartie, cand de fapt toti traim pe acelasi pamant... iar in acest timp clasa conducatoare fura si distruge tot in jur, indiferent de nationalitate :evil: eu cel putin nici nu ma consider de nationalitate romana :lol: , sunt un internationalist indiferent de ce scrie pe plasticul ala numit carte de identitate :twisted:
Pe un alt forum , la o discutie despre nade si momeli, s-a ajuns si la "analiza " eficientei arpacasului . Eu fiind "de stationar" , si pufi la feeder si spinning , am intrat intr-o discutie cu un "mitic" referitor la arpacas ...Atunci am realizat ce inseamna intr-adevar pasiune, dorinta de-a sti totul despre ceva , etc ...Mai lipsea sa ma intrebe daca randurile de grau din care s-a facut arpacasul au fost semanate pe directia N-S , sau E-V...Chiar m-a capiat rau...si-am recunoscut ca de atunci e "miticul" meu cel mai simpatic ...Nu asta conteaza . Dar el avea o vorba , dupa ce explica cu extralux de amanunte : n-ai inteles nimic :!:
Tu poti fi ce vrei, e numai optiunea ta . Si nimeni n-are dreptul sa se amestece, sa te critice, etc . Spui niste "generalitati" prin care , la un moment dat, nu faci altceva decat sa spui ce spune majoritatea ( mai putin cei trei , cu virgula anexa!)
Niciodata n-am fost curios de identitatea nimanui, de meseria, varsta, statut social, etc...Dar, din moment ce spui ca esti traitor in tara asta , am ceva pretentii. Daca nu crezi ca te reprezinta, las-o si du-te unde crezi ca esti fericit ...Daca n-ai unde sa mergi, ca esti constient ca n-ai standardul pt societatea respectiva, stai aici...Linistit, nimeni nu te deranjeaza...Pana cand incepi sa scuipi ..E, aici se schimba problema ! ...Daca nu-ti suntem dragi, nu-i nimic, noi te "respiram "si asa , e loc pt toti ...Dar daca stranuti fara a-ti pune mana la gura, te "tratam " ...Elegant !
La asta se limiteaza totul in discutiile astea : Unii spurca NOTIUNEA de roman ( si nu-s de acord) , desi ar putea, linistit, cum face majoritatea, sa-si spuna "off"-ul .
Dupa parerea ta, sincera, poti denigra un popor, indiferent care, cu afirmatii culese de pe bloage , de la toti neadaptatii care nu si-au gasit loc nici macar la ziare de provincie, ca sa nu mai vorbesc de alte forme de exprimare a unor studii sau cercetari ....Si sa insisti ca idiotul...Si in repetare ...Crezi ca-i normal ?
Si-apoi merem la perscuit ...ca-i prohibitie

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 04 Apr 2014, 11:50

@ RAFYYY91 ...n-am mai apucat sa modific....Sper sa nu intelegi gresit : pt tine erau doar intrebarile ...celelalte doar generalitati sau pareri d-ale mele ...nimic personal :!: ...Sunt doar curios daca afara ploooo sau iese lumea pe canapea :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Apr 2014, 11:54

. In loc sa ne consideram simpli oameni, care traiesc pe Terra si sa fim uniti indiferent de limba, rasa si "stat",

Imposibil,vesnic sant mentalitati cretinoide care se considera buricul universului,mai buni,mai avansati,mai etc......decat ticalosii aia....nu conteaza care,intotdeauna va fi o categorie..care cica le va justifica extremismul..

Biban senzationescu e reprezentatul perfect al acestei categorii...

Senzationescule,ai castigat licitatia...arata-ne Cormoranul,minciunel ca iti creste nasul.. :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 04 Apr 2014, 12:27

@biban solzos, eu raman impartial, fiind anarhist nu sunt pro sau contra vreunui popor, sunt doar impotriva sistemului capitalist actual, aici includ si statele, asa ca poti spune ca sunt contra tuturor statelor, monarhiilor, democratiilor reprezentative si orice forma de guvernare in care o persoana sau grup de persoane este mai presus de ceilalti, in rest consider toti locuitorii planetei egali :elkgrin: obama probabil ar zice ca's terorist :lol1: btw, o fi prohibitie da o stiuca tot merge ca a depus deja :D

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 04 Apr 2014, 16:40

RAFYYY91 scrie:@biban solzos, eu raman impartial, fiind anarhist nu sunt pro sau contra vreunui popor, sunt doar impotriva sistemului capitalist actual, aici includ si statele, asa ca poti spune ca sunt contra tuturor statelor, monarhiilor, democratiilor reprezentative si orice forma de guvernare in care o persoana sau grup de persoane este mai presus de ceilalti, in rest consider toti locuitorii planetei egali :elkgrin: obama probabil ar zice ca's terorist :lol1: btw, o fi prohibitie da o stiuca tot merge ca a depus deja :D
Nu, nu esti terorist. Esti o persoana care are o opinie . Buna sau rea, e opinia ta si o respecti . Dar nu scuipi spre ceilalti care au alta opinie . Aici e diferenta ...de respect si bun simt...chiar si educatie ...dar un terorist( cum te etichetezi tu ) si un taietor de gaturi cum ma eticheteaza pe mine , nu prea avem sanse, pe forumuri sa facem fata "academicienilor" ...Cel putin eu...

Cu stiuca, nu stiu, si nu "ma stiu" ...Da' daca tot mere , ma bag si eu la un spinning la scobar :wink: ...Ca numa-n doi se poate ...Da' io nu bucataresc peste autohton...Ti-l dau tie, pt Obama, poate se inmoaie si te face doar anarhist, nu terorist ... :wink: :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Apr 2014, 16:56

Intrebare despre limba romana, deci on-topic: :D
Cuvantul "sant" ce inseamna?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 04 Apr 2014, 17:12

tavistan scrie:@eda,,c (nuj' cum sa-ti scriu nick-ul :D ) Ai perfecta dreptate si mi se pare poate cea mai "cu minte" postare de pe topicul asta.
DAR: povestile sunt povesti; balade, basme, legende - oricui ii place sa afle; dar stii de la bun inceput despre ce e vorba.
Insa cand aud teorii din astea pseudostiintifice, din care aflam cum suntem noi buricul pamantului (efectiv!!!), leaganul civilizatiilor, stramosii tuturor celor care ne-au cucerit apoi (ca sa vezi impostura si ingratitudine!), cu mari eroi inghesuiti umar la umar intr-o istorie prea neincapatoare pentru staturile lor... Ma umfla rasul si ma apuca mila!
Sa persiflezi astfel de teorii mie nu mi se pare o batjocura la adresa trecutului ci o atitudine de normalitate pentru o minte deschisa sa accepte adevarurile alea dovedite si sa-si asume trecutul cu bune si cu rele; pentru ca pur si simplu acceasi minte nu poate accepta ambele tipuri de teorii.
Teze din astea care ridica sus in vant nasurile si dilata narile unor (multor din pacate ) frustrati fac rau; ma rog, cui crede in ele. Pentru ca alimenteaza frustrarile si un soi de manie a persecutiei nationale si creaza falsa speranta a unei razbunari a istoriei care - nu-i asa? - pan'la urma va face dreptate, va ingenunchea toti dusmanii si ne va pune acolo unde ne este locul fara ca noi sa facem nimic. Noi, poporul mesianic!
Cel mai frumos mod de a ne cinsti trecutul este de a ne regasi respectul de sine in prezent si aici ai dreptate ca nu facem nimic ca sa dam valoare la ceea ce avem si ne inconjoara; si nu ma refer la valoare comerciala ci, asa cum spuneam, respect.

Dincolo de asta, pamflete mai mult sau mai putin deplasate, unele de-a dreptul abjecte... putem discuta; dar eu prefer sa am ocazia sa le ignor decat sa fim din nou in situatia ca vreo minte infierbantata sa aiba capacitatea de a le interzice. :wink:

I-mi pare rau sa-ti spun, dar tre sa repet ce spunea "miticul' meu drag : n-ai inteles nimic . Nu-i vorba de basme, legende , preziceri sau descantece sub clar de luna cu matisori de plop la palarie . E vorba de ceva simplu : acceptarea trecutului :!: Daca ne identificam cu el , e una . Daca-l negam e alta . Aici e chichita ! N-a sustinut nimeni ca Decebal a inventat flexul ca sa-si ascuta sabia ! N-a sustinut nimeni ca Deceneu a cerut bani de la popor sa faca temple si catedrale ale neamului ! N-a sustinut nimeni (mai putin eu :mrgreen: ) ca dacii au pus in practica pt prima data in istoria omenirii o directiva UE : taierea viilor hibride ...sper ca nu-mi pui poze cu podgoriile dacilor pline de vii Feteasca , Ottonel sau Merlot :evil: ...Si cine-a fost aici de la inceput , atunci :?: ....Nu exista eroi mari sau mici ! Exista doar eroi ! Care au facut fapte mari sau mici, dupa cum a fost conjunctura sau cum i-a dus capul ...
Te umfla rasul si te apuca mila ...De ce razi? Si de ce ti-e mila ? Dupa cum continui, esti adeptul teoriilor luate de pe bloguri , sau, cu ingaduinta, de pe internet ...Exact sursa de inspiratie a celor ce-ti provoaca tie mila si te gadila in mod placut la lingurica si-ti provoaca rasul :!: Cu ce esti mai breaz decat ei ? Cu tupeul ? Cu nimic , scuza-ma daca ti-o spun asa. Esti la fel ca noi toti, doar ai "teorii" :!:
Daca persiflarea unor asemenea teorii e pt tine o atitudine de normalitate, esti fericit . A ta va fi imparatia cerurilor, dupa cum zicea prietenul @ agabi !....Fii mandru ! Faleste-te ! Cauta si tu blogisti , daca nu esti in stare sa-ti denigrezi mai mult decat atat trecutul ...Sau poate trecutul tau nu se identifica cu acest spatiu geografic ...Si cioara a zis ca nu exista pui mai alb decat al ei :!: :!:
Mai ar fi multe de spus, dar ai doua fraze pe final , prima demna de respect, a doua de criticat :Ocazia ori o ai, ori n-o ai ...Iar daca n-o ai , ti-o creezi....daca vrei sa spui ceva ...Daca nu...Davai na Berlin, Natasha !

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 04 Apr 2014, 17:15

Tavi scrie:Intrebare despre limba romana, deci on-topic: :D
E arac ! ...La viteza poate fi "sunt " adica '' MI-S gigel :lol: ) ...Ori de-s vechi tastele, poate fi derivatie de la "desant" ...Ca pana la Sant-ana Carlos e cam mult ...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 04 Apr 2014, 18:09

ȘANȚ, șanțuri, s. n. 1. Săpătură lungă și îngustă făcută pe ambele părți ale unui drum, pentru scurgerea apei; p. gener. orice săpătură în forma de mai sus, făcută pentru scurgerea apei, pentru îngroparea unei conducte, pentru marcarea hotarului între două suprafețe de pământ etc. ◊ Expr. (Rar) A se duce la șanț = a se risipi, a se prăpădi. 2. Tranșee. ♦ (În evul mediu) Fortificație de forma unui canal adânc și lat (uneori plin cu apă), care împrejmuia un castel sau o cetate. 3. Crestătură sau scobitură în formă de șanț (1), la diferite organe sau piese de mașini, în scoarța unor arbori, în pielea unor animale etc. – Din pol. szaniec, germ. Schanze
:wink: :mrgreen:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 04 Apr 2014, 18:46

Adi G scrie:
ȘANȚ, șanțuri, s. n. 1. Săpătură lungă și îngustă făcută pe ambele părți ale unui drum, pentru scurgerea apei; p. gener. orice săpătură în forma de mai sus, făcută pentru scurgerea apei, pentru îngroparea unei conducte, pentru marcarea hotarului între două suprafețe de pământ etc. ◊ Expr. (Rar) A se duce la șanț = a se risipi, a se prăpădi. 2. Tranșee. ♦ (În evul mediu) Fortificație de forma unui canal adânc și lat (uneori plin cu apă), care împrejmuia un castel sau o cetate. 3. Crestătură sau scobitură în formă de șanț (1), la diferite organe sau piese de mașini, în scoarța unor arbori, în pielea unor animale etc. – Din pol. szaniec, germ. Schanze
:wink: :mrgreen:
Colega , treci la ciocanul lui Thor :P :P ...Da-ti cu el in freza : ARAC este exact santul tau pe care-l sapi si cureti tu pt cativa eurocenti, numai sa nu vii la patria muma :wink: :wink: Daca nu ma crezi, ia legatura cu orice ardelean :mrgreen: ...Daca vreunul, inafara de puful papadiilor va spune ca aracul nu e santul tau, ma ofer sa te rad gratis ... :wink: Barbatii se barbieresc...rahatul uscat se rade cu lopata :wink: :wink:
Daca eu nu ma leg de moldoveni, sezi pe bordura...Ai avut o sansa ...Daca vrei sa-ti afirmi superioritatile, lasa motanul muskului medeu sa vorbeasca . e mai in tema ! Tu esti pe nicaieri, ca Vida Geza ! ...Nu-l uita pe Fagin ! Era mai buna tacerea pt amandoi, dar daca asa vrei, faca-se voia ta , cf PRIETENULUI agabi :P

Închis