Io cred ca-ti scapa niste chestii din vedere , cum ar fi de ex. interpretarea ta despre cea ce se presupune ca ii democratiageppetto scrie:
Alegerile au fost la ei între un regim secular și unul islamist. Democrația nu e compatibilă cu guvernele religioase. Au avut șansa și au arătat în ce hal de înapoiați pot fi.

Daca ai 51 de verzi si 49 de rosii , o sa ai o democratie , aia verzi is majoritari !
Democratie inseamna ca aia care is majoritari intr-o societate isi voteaza oamenii care ii reprezinta , si ca democratia sa fie valabila aia , odata unsi in scaun tre sa faca cea ce au promis !
Is extrem de putine tarile , practic eu nici nu cunosc , unde se poate vorbi de democratie !
Ca democratia sa aiba loc practic ar trebuie sa fie o gramada de referendumuri pe an , in functie de importanta , si tot omu ar trebui sa inteleaga ca tre sa mearga la vot , sa voteze daca se aproba sau nu !
O persoana ,votata , care ajunge in mod super corect presedinte de stat , prin majoritatea voturilor , insa odata ajuns nu mai respecta ce o promis nu mai are loc nici un proces democratic , o fost o farsa , si-n momentu ala adios democratie !
Daca ai intr-o societate de 10 vreo 7 care vor sa planteze iarba , o sa plantezi iarba pentru ca aia vrea majoritatea !
Din pacate democratie cred ca ii cuvantu cel mai tampit interpretat , pentru multi democratie inseamna Statele Unite , sau alte tari vestice puternice , faptu ca poti face ce vrei odata ce ai pus stampila de vot , insa mai presus de tot , ideea , parerea , senzatia ca-n afara de marile tari (SUA plus unele vestice ) restu lumii ii in bezna pentru ca nu-s democratice !
Geppetto , poti sa-i faci pe egipteni in tot felu , nu faci decat sa te descrii pe tine insuti , sa arati ce fel de persoana esti , insa in mod sigur nu poti sa zici ca nu au avut parte de democratie la alegeri

Dealtfel , uite problema din Siria , "democratii lumii" vor sa scape de un regim "totalitar" , se fac frati cu Al-Quaeda , si acuma is exact ca cetateanul turmentat , eu cu cine votez , pentru ca in intentia mea "curata si sincera " de a scapa tara , Siria , de un tiran , diavolu , l-am inarmat pe tata lui , tartoru cel mare , si din lupta pentru libertate si democratie avem un body count de sute de mii , probabil cateva milioane ! Frumos nu ! Democratic !
Asta ii democratia de care vorbesti