Treaba in Siria e serioasa de 5 ani , maceluri, atrocitati si abuzuri cu dovezi de toate felurile au fost dar nimanui nu i-a pasat pina nu au vazut imaginea de pe plaja cu baiatul mort. Atunci au luat foc efectiv toti si s-au mobilizat cu mic cu mare....hmmm

Nu stiu de ce le zice imigranti, cind denumirea limpede de cind lumea este...refugiati.. Asa se numeau toti care erau acceptati intr-o tara straina ca refugiu din calea a ceva rau ce li s-a petrecut la ei in tara...Emigrantii sint cei care in prealabil au dus tratative indelungate cu guvernul nou vizat...Ma rog, poate pare mai dulce cuvintul "imigrant" .
De ce e pomenit cuvintul "musulman" la nesfarsit?... Unde sint crestinii (catolici si ortodocsi ca noi) care exista in procent foarte mare in Siria? Au plecat deja demult de acolo?
Tarile petroliere super bogate n-au chef sa amenajeze nici macar un mic camp de refugiu pentru fratii lor de aceeasi religie....Stiu ei de ce sau sint doar porci pur si simplu?
Nu stiu ce m-a apucat ieri si intreb printre colegi ca daca guvernul ar face apel la cetateni , ar fi de acord sa gazduiasca vreo familie direct de la aeroport pentru citeva saptamini pina autoritatile ar organiza ceva, avind in vedere ca ar putea fi nepregatite pentru un numar foarte mare de noi veniti?...
Majoritatea ziceau ca ...mmmmm....mdaaaa...cred.....2-3 saptamini ar fi ok...Inclusiv o Siriana ortodoxa care a fugit din cauza imbecililor nu mi-a taiat-o din start dar a zis ca-i prea mic apartamentul ei actual...
Dar....doi musulmani din Maroc nici nu m-au lasat sa termin fraza si mi-au servit un NU raspicat...desi amindoi au case destul de mari sa inghesuie vreo 25-30 de persoane la nevoie...