Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
crapmaniacul
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de crapmaniacul » 01 Oct 2013, 19:01

Asa, asa, hai mai ziceti din astea ciobanesti ca ne-am cam saturat de atatea kebap-uri, shaorme si alte gyrosuri mediteraneene care ne-au cam cotropit culinar. Daca nimeni nu mai scoate la iveala si cu curaj traditia noastra de bucatarie care sa tot aiba niste sute de ani bune, e cam degeaba restul, adica vorbe goale, mastershef ... praf in ochi . Saptamana trecuta la un targ cu produse traditionale am ciugulit niste pastrama de oaie pe gratar cu mamaliguta si ceva must proaspat si s-a terminat smecheria, curcubeul aromelor unice.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 02 Oct 2013, 08:10

Mai baieti, ma faceti sa nu ma mai intorc in Italia cu retetele voastre... m-ati innebunit :respekt:

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 02 Oct 2013, 20:51

Deja salivez tot citind la postarile voastre. Eu de cateva zile tot visez la asa ceva:

http://manfreddan.livejournal.com/316704.html
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 03 Oct 2013, 08:15

Pana acum cativa ani,urcam cu un bun prieten din Poiana Tapului(D-zeu sa-l odihneasca !), la stanele din muntii Baiului,asta pana la coborarea turmelor in toamna. Ciobanii de acolo,care ne cunoseau(pe mine mai putin),tranteau o tochitura din pastrama si carne proaspata de oaie,ceapa , ardei gras si ciuperci,pe care padurile le ofera cu generozitate. Caleau vegetalele in ceva ulei intr-un tuci imens,adaugau carnurile,ceva condimente(din care nu lipsea cimbrisorul salbatic) si cand zemurile rezultate scadeau indeajuns puneau o cana mare de suc de rosii adus si carat de magari odata cu proviziile aduse la urcarea turmelor in primavara. De adusul vinului ne ocupam noi,orasenii,si pentru stingerea parjolului dupa asa praznic,trebuia sa caram cantitati apreciabile. Cu burduf(branza)sau cu telemea,nici nu mai conteaza,chiolhanul tinea ore intregi si,de cele mai multe ori,molesiti ramaneam sa innoptam la stana. A doua zi,la trezire ,asa ca mic dejun,ne asteptau gogoloaie de bulz(mamaliga) umplute cu burduf untos si coapte in jar.Unii ciobani puneau in bulz si cateva felii de carnat afumat usor prajit.
Din pacate sunt vremuri apuse.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 08 Oct 2013, 16:38

In urma cu cateva sapt am primit de la un prieten, sofer de camion, o cutie cu "cremwursti de pui" in vid. Ce m-a frapat a fost ca desi pe ambalaj scrie ca trebuie pastrati la o temp intre+ 4 - 8°C, carnatii nu se altereaza chiar daca sunt tinuti mai multe zile la temperatura camerei in ambalajul intact. Cantitatea mica de carne din compozitie, in raport cu cantitatea mare de aditivi+conservanti ii face sa nu se altereze.
In ultimul an am redus foarte mult cantitatea de mezeluri cumparate.
Hamburgher de pui: https://www.youtube.com/watch?feature=p ... fF8DmNjth4

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 13 Oct 2013, 21:25

...daca heciumpeciul e gata chiar si a 2 portie m-am decis sa fac un likior si vin de macese,am cules azi cateva sanatoase si brumate impreuna cu niste porumbele ptr ceai si m-am decis sa fac ca nu e arta si is curios de gust
..am plecat sa gasesc alune de padure si m-am ales cu niste ghebe numai bune de murat si niste parizoli(Lepiota rhacodes )pentru snitzele,gasisem alune cand am fost sa fac pe lumberjack acu cateva zile dar ficamea le-a terminat, vreun kg si vroiam si ceva pentru prajitura de craciun, atunci am facut si o tocana de ghebe pe care le-am gasit langa alun....si pana la urma toate se leaga :lol: .....iar acum gust un lichior de merisoare culese in drum spre vf.cindrel, ca sa bag o vitamina C sa ma fereasca de raceala...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 14 Oct 2013, 11:08

edâ„¢ scrie:.....iar acum gust un lichior de merisoare culese in drum spre vf.cindrel, ca sa bag o vitamina C sa ma fereasca de raceala...
Cand intrebam io ce se poate face cu merisoarele , muscoiul medeu ma lamurea sa le tai cubulete si sa le intind pe sfoara, ca asa visase el cu trei nopti in urma , dupa condamnarea lu' Bheeeeecali , sa fac sirag de matanii...SUCCES MEDEU LA PESCUIT !!!!!!!....Sa faci pana la neopren, sa pierzi cutia cu gume si tinichele , sa ai parte de rulmenti gripati si de fire cu peruci sau scamosate ...Cand uiti de astea, sa ploua cu spume, sa curga siroaie, muscoiul sa se-nmoaie , udat rau la ...oaie :twisted: :twisted:
S-or borsit merisoarele asteptand raspunsul ...Vreo doua kile de merisoare mi-au aratat ca-s mai valoroase ca meseriasii care "stiu" ... Stiti un rahat ...Vreo trei care intr-adevar cunosc , cu @deltaic in frunte, ceilalti sunteti ca mine la "bucatareli " : povesti pescaresti ....Macar eu vorbesc despre ce mi-ar place sa mananc, sa gust, etc ....Sau ce am facut, concret !...Oare nu seamana a romantism cu matze chioraind ???

Tava-ncinsa , pseudomeseriasilor culinari :lol: :lol: :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 14 Oct 2013, 11:53

ce dracu nu ai trantit un rachiu peste ? stai si te vaiti atata ? :lol:

io ma duc mai pe seara sa caut pomusoare sa le incerc cu trascau :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 14 Oct 2013, 12:11

MuskMd scrie:ce dracu nu ai trantit un rachiu peste ? stai si te vaiti atata ? :lol:

io ma duc mai pe seara sa caut pomusoare sa le incerc cu trascau :D
Trascau si rachiu sa bei tu , d-ala de sfecle, porumb, grau , gulii si tot ce-i vegetal ...Poti beli si porcul de soric la Craciun, sa-l faci friptura si sa-l bagi la borcan ...Specific zonei :?: :wink: :?: :?:
Mai esti dator si la altii cu raspunsuri "gastronomice " ...flacau voinic cu plete-n vant :mrgreen: ...

Bag sama ca tre sa va spurc mai rau decat o ia gigel de la nevasta cand nu face norma de 30 de postari pe zi, din care 10 pro ulk si 10 anti biba ...zece-s pt promo la acetona :mrgreen:

Cum naiba apareti asa rapid :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 14 Oct 2013, 14:04

vezi ca spurci si locu' asta .
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns