Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de gsteph1968 » 23 Sep 2013, 11:12

si ceva imagini:
compozitia de ardei si masa de culoare:
Imagine

cam asta a iesit (click pe link):
Imagine
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 26 Sep 2013, 16:25

Am vazut la Carrefour niste borcane cu gogosari mici umpluti cu branza, in ceva lichid . Ieftin ....cam 70 de lei borcanul de 1 kg :shock: :o :shock: :shock:
Nu povestesc ce "bass" am luat cu o tanti careia i-am cerut sa-mi faca vreo 10 kg de branza la saramura, pt iarna :cry: :cry:
M-am ales cu niste cas (de oaie, ce-i drept) in saramura....faramitat, semiflendurit, etc ...L-am trecut la pierderi colaterale, cu mamaliga, etc...
Vazand borcanele alea, mi-a venit pofta sa fac asa ceva cu caso-branza lu' tanti . N-am gasit decat asta :

http://www.acasatv.ro/retete-dr-oetker/ ... de-oi.html

Mai stie careva ceva asemanator ...sau a facut ???.....

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 26 Sep 2013, 22:28

@biban
nu stiu reteta dar daca-mi dai un semn dupa 15 octombrie, cand vin inapoi in italia, incerc sa fac rost de ceva asemanator ce am mancat duminica.
Erau niste piparci (ardei) mici si un pic picante cu branza iar capac era o jumate de maslina. Daca sunt facute in casa se rezolva. Din pacate nu mai am timp pana sambata cand plec sa cer reteta

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 28 Sep 2013, 15:54

imi pare rau daca sunt offtopic, dar tocmai vin de la cumparaturi..... de la real. mi-am luat si io acolo, ca tot omu, niste pufuletzi, glucoza, eugenii, cateva borcane de zacusca, conserve de fasole cu costitza afumata, sarmale de porc, ciorba de burta..... nu ca mi-ar trebui..... da, am zis sa fie acolo.... :lol: :lol: :lol: bun, nimic deosebit in asta.... numai ca realu' asta de care zic io, e la mama dracului! in nordu germaniei!!!! :lol1: am ramas masca.... aproape mi-au dat lacrimile.... :lol1: ce s-a intamplat? am intrat in UE????? :lol1: ce dreaq i-a apucat pe astia????

Imagine

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 28 Sep 2013, 16:36

Si in italia se gasesc produse Made in Romania. De la alimente, la haine si ... Dacii
In alimentara romaneasca italienii cumpara din greu smantana, muraturi, condimente...
PS este un lucru bun

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 28 Sep 2013, 16:46

luci_t scrie:Si in italia se gasesc produse Made in Romania. De la alimente, la haine si ... Dacii
In alimentara romaneasca italienii cumpara din greu smantana, muraturi, condimente...
PS este un lucru bun
da stiu, sunt si p-aici magazine romanesti, dar mai in sud incolo... astea erau intr-un supermarket normal, pe langa produse italienesti, grecesti, turcesti.... am crezut ca visez :lol:
normal ca este un lucru bun.... foarte bun chiar!

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 29 Sep 2013, 10:00

@deltaic-incearca crenwurstii de curcan de la Penesh...
@gsteph-eu pun mierea dupa ce otetul cu mirodenii s-a racit undeva pe la 30 grade direct in borcanul cu...cu ce am pus..mere,struguri..
Daca nu iti place gustul agresiv de la otetul din vin foloseste pe cel de mere...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 29 Sep 2013, 17:00

domnilor.....e vremea pastramei de oaie ..... :respekt:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 29 Sep 2013, 17:03

MuskMd scrie:domnilor.....e vremea pastramei de oaie ..... :respekt:
:censored: :fluch :censored: :fluch

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 29 Sep 2013, 18:59

@gsteph 1968: Obisnuiam si eu sa fac tot felul de conserve cu miere; mi-a explicat un apicultor ca mierea, odata ce si-a pierdut proprietatile este doar un indulcitor ordinar si, fata de zahar, fermenteaza mai usor. Valoarea calorica este similara cu a zaharului (pentru acelasi nivel de indulcire valoarea calorica e aceeasi), asa ca nu-i nici un castig; eu am renuntat si acolo unde trebuie adaugat "edulcorant" pun pur si simplu zahar...

Scrie răspuns