Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 10 Sep 2013, 16:01

Imi sare sotia in ajutor.Merisoarele uscate (stafidite)sunt un deliciu si au o serie de efecte curative,sunt imuno-stimulatoare fiind bogate in vitamina C.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 10 Sep 2013, 16:01

deltaic scrie:Asta prepar acum si inchin un pahar in cinstea "bibanului solzos". Daca mai scriam si textul asta probabil iarasi eram delogat.
Asa-i , omule ...Zicea un jidan, pe vremuri : in materie de p**a , orice logica e nula ...D-zeu sa-ti dea sanatate nemasurata ...dupa ce inchini paharul ... :wink: :wink:
ps: Sa n-ai surprize cu delogarile , de stii ceva de "merisoarele " astea , da-mi un mp ...Promit sa-nchin si io o palinca de cate ori vrei tu ....Si tac, nu zic nimic, da' nici nu dau nimanui din "marfa " ....Vezi ce borfasi sunt ????.....

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 10 Sep 2013, 16:05

Este doar chestie de timp pana vom inchina un pahar(vom vedea in acel moment cu ce)impreuna.Probabil voi prelua un santier in zona.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 10 Sep 2013, 16:08

deltaic scrie:Imi sare sotia in ajutor.Merisoarele uscate (stafidite)sunt un deliciu si au o serie de efecte curative,sunt imuno-stimulatoare fiind bogate in vitamina C.
Bun, dar ce am gasit eu pe piata , crud, proaspat (cules de altul) , oricat l-as usca , nu seamana deloc cu ce-am vazut in comert ca fiind merisoara ( la punga, stafidite, etc ) ...D-asta le-am descris ...Poate mananc bolundaici :shock: ...N-ar fi nici asta problema, ca mai rau d-atata nu pot ajunge ...Da vreau sa stiu :lol: :lol: :lol: :lol:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 10 Sep 2013, 16:12

deltaic scrie:Este doar chestie de timp pana vom inchina un pahar(vom vedea in acel moment cu ce)impreuna.Probabil voi prelua un santier in zona.
Oricand ...Orice ...Sanatate s-avem ....

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 10 Sep 2013, 16:22

deltaic scrie:Imi sare sotia in ajutor.Merisoarele uscate (stafidite)sunt un deliciu si au o serie de efecte curative,sunt imuno-stimulatoare fiind bogate in vitamina C.
Nu am cumparat din magazin ci de la producator/culegator ,sau ...cum s-o numi.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 10 Sep 2013, 21:16

eu zic bibane sa nu cauti scuze.... Tai merisoarele cubulete, dupa ce un prealabil le.ai curatat de partile nedigerabile si urmaresti o reteta de dulceata de gutui...grija la fiert sa nu belesti consistenta presupun...ce drac pierzi? O zi si niste zahar....

La capitolul trascau treaba e simpla...... Sticla cu gura larga in care pui jumate merisoare, peste care torni zahar cat sa le invalui....lasi la temp camerei si zbati periodic....cand vezi ca merisoarele au inceput sa se moaie ,adica dupa vro 2 zile, le mai zbati si le torni vro cana, doo de raciu bun. Continui cu zbaterile inca o zi , doo pana la dizolvarea zaharului, mai pui rachiu pana aproape sus, si completezi cuapa fiarta si racita...vezi cum iese si ne zici si noo :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 11 Sep 2013, 15:59

biban solzos scrie:Decat mult si prost, mai bine putin si dupa retetele tale :wink: ...si-a lui rine , da' asta-i mai cu figuri ...da' pana la urma spune si el :lol: :lol:
uite ca nu spun :twisted:
Musk ...cred ca le confunzi..

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 11 Sep 2013, 17:16

rine scrie: Musk ...cred ca le confunzi..
aha, incurca reteta de dulceatza cu aia de trascau :lol1:
Bibane, merisoarele sunt f bune deshidratate, in loc de seminte... Toata treaba e sa le usuci corect.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 11 Sep 2013, 20:25

nu stiu daca confund...dar de generalizat sigur generalizez :lol:

da chiar stie cineva procedeul de inducere fermentatie alcoolica din cereale si ...restul :twisted: ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns