Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Imi sare sotia in ajutor.Merisoarele uscate (stafidite)sunt un deliciu si au o serie de efecte curative,sunt imuno-stimulatoare fiind bogate in vitamina C.
-
- veteran
Asa-i , omule ...Zicea un jidan, pe vremuri : in materie de p**a , orice logica e nula ...D-zeu sa-ti dea sanatate nemasurata ...dupa ce inchini paharul ...deltaic scrie:Asta prepar acum si inchin un pahar in cinstea "bibanului solzos". Daca mai scriam si textul asta probabil iarasi eram delogat.

ps: Sa n-ai surprize cu delogarile , de stii ceva de "merisoarele " astea , da-mi un mp ...Promit sa-nchin si io o palinca de cate ori vrei tu ....Si tac, nu zic nimic, da' nici nu dau nimanui din "marfa " ....Vezi ce borfasi sunt ????.....
Este doar chestie de timp pana vom inchina un pahar(vom vedea in acel moment cu ce)impreuna.Probabil voi prelua un santier in zona.
-
- veteran
Bun, dar ce am gasit eu pe piata , crud, proaspat (cules de altul) , oricat l-as usca , nu seamana deloc cu ce-am vazut in comert ca fiind merisoara ( la punga, stafidite, etc ) ...D-asta le-am descris ...Poate mananc bolundaicideltaic scrie:Imi sare sotia in ajutor.Merisoarele uscate (stafidite)sunt un deliciu si au o serie de efecte curative,sunt imuno-stimulatoare fiind bogate in vitamina C.

-
- veteran
Oricand ...Orice ...Sanatate s-avem ....deltaic scrie:Este doar chestie de timp pana vom inchina un pahar(vom vedea in acel moment cu ce)impreuna.Probabil voi prelua un santier in zona.
Nu am cumparat din magazin ci de la producator/culegator ,sau ...cum s-o numi.deltaic scrie:Imi sare sotia in ajutor.Merisoarele uscate (stafidite)sunt un deliciu si au o serie de efecte curative,sunt imuno-stimulatoare fiind bogate in vitamina C.
eu zic bibane sa nu cauti scuze.... Tai merisoarele cubulete, dupa ce un prealabil le.ai curatat de partile nedigerabile si urmaresti o reteta de dulceata de gutui...grija la fiert sa nu belesti consistenta presupun...ce drac pierzi? O zi si niste zahar....
La capitolul trascau treaba e simpla...... Sticla cu gura larga in care pui jumate merisoare, peste care torni zahar cat sa le invalui....lasi la temp camerei si zbati periodic....cand vezi ca merisoarele au inceput sa se moaie ,adica dupa vro 2 zile, le mai zbati si le torni vro cana, doo de raciu bun. Continui cu zbaterile inca o zi , doo pana la dizolvarea zaharului, mai pui rachiu pana aproape sus, si completezi cuapa fiarta si racita...vezi cum iese si ne zici si noo
La capitolul trascau treaba e simpla...... Sticla cu gura larga in care pui jumate merisoare, peste care torni zahar cat sa le invalui....lasi la temp camerei si zbati periodic....cand vezi ca merisoarele au inceput sa se moaie ,adica dupa vro 2 zile, le mai zbati si le torni vro cana, doo de raciu bun. Continui cu zbaterile inca o zi , doo pana la dizolvarea zaharului, mai pui rachiu pana aproape sus, si completezi cuapa fiarta si racita...vezi cum iese si ne zici si noo

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
uite ca nu spunbiban solzos scrie:Decat mult si prost, mai bine putin si dupa retetele tale...si-a lui rine , da' asta-i mai cu figuri ...da' pana la urma spune si el
![]()

Musk ...cred ca le confunzi..
aha, incurca reteta de dulceatza cu aia de trascaurine scrie: Musk ...cred ca le confunzi..

Bibane, merisoarele sunt f bune deshidratate, in loc de seminte... Toata treaba e sa le usuci corect.
nu stiu daca confund...dar de generalizat sigur generalizez
da chiar stie cineva procedeul de inducere fermentatie alcoolica din cereale si ...restul
?

da chiar stie cineva procedeul de inducere fermentatie alcoolica din cereale si ...restul

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez